Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 aug 2008 - Anul XIII, nr. 186 (3867)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vizită

Meleşcanu promite genişti pentru refacerea infrastructurii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trupele de geniu vor interveni pentru refacerea „chiar provizorie” a infrastructurii afectate de inundaţii în judeţul Suceava.

Declaraţia aparţine ministrului apărării, Theodor Meleşcanu, care ieri s-a aflat la Suceava, unde împreună cu prefectul Ştefan Alexandru Băişanu a survolat cu un elicopter militar zonele calamitate în mod special Vicov-Straja-Ulma.

„Trupele de geniu se vor implica în refacerea podurilor, podeţelor, a legăturilor rutiere pentru care suntem pregătiţi şi dispunem de tehnica necesară şi de oameni”, a spus Meleşcanu, care a adăugat că la Suceava ar putea fi dislocate brigada de genişti de la Brăila şi un batalion de le Buzău.

Ministrul apărării a constatat că vor trebui construite poduri provizorii, un prim pod de acest fel, care va permite trafic cu autovehicule cu masa maximă de 40 de tone, urmând a fi construit la Vicovu de Sus, pentru a scoate din izolare un cătun al comunei.

El a arătat că vor mai trebui făcute cu genişti lucrări de deblocare a unor drumuri sau de corectare a albiilor, precizând că acestea vor rezolva pe termen scurt intrarea în normalitate.

Theodor Meleşcanu a subliniat că programul de reconstrucţie a zonei afectate de inundaţii ce va fi făcut de Guvern presupune lucrări importante, ce necesită o mai lungă perioadă de timp pentru a fi realizate, iar Armata are posibilitatea să se implice pentru a soluţiona, pe termen scurt, anumite probleme existente în zonă.

 

Sprijin material de la Ministerul Apărării pentru sinistraţii suceveni şi tabără la mare pentru copii

Theodor Meleşcanu a anunţat că Ministerul Apărării va ajuta şi material populaţia sinistrată din Suceava, arătând că săptămâna viitoare va sosi un transport cu ajutoare. Este vorba în primul rând de bocanci, foi de cort şi unelte, lopeţi şi sape care să le fie de ajutor oamenilor în refacerea gospodăriilor.

„Dacă va fi nevoie, avem şi posibilitatea de cazare în cazărmi, dormitoare comune, iar în caz de urgenţă dispunem de 12 trailere care pot transporta locuinţe de tip container de la Rast”, a menţionat ministrul apărării.

Meleşcanu a anunţat că Ministerul Apărării va trimite 30 de copii sinistraţi la mare în locaţiile ministerului.

El a mai subliniat faptul că la aceste inundaţii Armata s-a implicat şi a răspuns prompt tuturor solicitărilor, arătând că 1500 de militari s-au implicat direct în acţiunile de intervenţie, iar la Borşa au fost salvate, cu elicoptere, 243 de persoane. El a arătat că la MApN s-a deschis un cont pentru colectarea de ajutoare şi a subliniat că a fost impresionat că printre primii care au răspuns au fost militarii români aflaţi în teatrele de operaţiuni din Irak şi Afganistan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meleşcanu promite genişti pentru refacerea infrastructurii.
 Vizualizări articol: 757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meleşcanu promite genişti pentru refacerea infrastructurii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei