Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 iul 2008 - Anul XIII, nr. 162 (3843)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spovedanie ratată

Scandal între un britanic şi preotul din Poiana Negri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un profesor britanic de origine română, Adrian Mirel Cazan, emigrat în Anglia de 20 de ani, şi-a construit o casă de vacanţă în judeţul Suceava, la Poiana Negri. În 2002 a cumpărat o parcelă de 4,5 ari, şi-a ridicat casa şi de atunci vine în fiecare an, într-un concediu de una, două săptămâni, cu familia şi prieteni, în România. La fel a făcut şi la începutul acestei săptămâni, când a venit cu soţia lui şi cu soţia unui partener de afaceri, la cabana de la Poiana Negri. De data aceasta, reîntoarcea acasă i-a lăsat un gust amar.

 

Profesorul britanic Adrian Mirel Cazan a venit, la începutul acestei săptămâni, să petreacă 7 zile de vacanţă la cabana pe care şi-a construit-o, în urmă cu câţiva ani, în satul Poiana Negri din comuna Dorna Arini.

În câteva zile, a intrat în conflict cu un preot şi cu una dintre enoriaşele acestuia şi, în urma incidentului, s-a trezit că i-a fost sistată apa la cabană.

„Ne-am trezit că proprietatea în care am investit atât bani, cât şi efort, este folosită în mod abuziv de preotul satului, după cum doreşte prea sfinţia sa. Acum câteva zile, eram toţi în cabană. Fără să dea măcar bună ziua sau să aibă bunul simţ să ceară permisiunea, prea sfinţia sa şi-a parcat Roverul chiar sub fereastra casei, sub privirile noastre, după care s-a dus la o vecină, o prea cuvioasă enoriaşă al cărei bărbat şi copii nu erau acasă. Din câte am înţeles de la oameni, vizitele se petrec în mod regulat, iar proprietatea mea a fost aleasă drept loc de parcare, deoarece este mai retrasă şi maşina sfinţiei sale este ferită de curiozitatea laicilor. De asemenea, mi s-a mai spus că domnul preot îmi foloseşte şi garajul când crede el de cuviinţă. Am umblat mult la viaţa mea, dar atâta zel duhovnicesc n-am cunoscut, ca preotul local să răspândească credinţa la domiciliu, la cerere şi în afara orelor de slujbă”, ne-a spus, ieri, profesorul Cazan.

Conform acestuia, preotul l-a tratat cu indiferenţă când l-a întrebat ce caută cu maşina la el în curte şi, ca urmare, i-a pus o notiţă sub ştergătorul de parbriz, în care îi recomanda să arate mai mult respect pentru munca şi proprietatea altora.

„Imediat, din casă a apărut cuvioasa enoriaşă, cu părul despletit şi cu faţa roşie, conducând ostilităţile, iar prea sfinţia sa mergând tăcut şi spăşit în spatele ei. Atunci am fost ameninţat, de faţă cu martori, cu oprirea apei, ceea ce s-a şi întâmplat în aceeaşi noapte. Pentru că eram în casă cu două femei şi un copil, normal că am chemat poliţia şi o minune s-a întâmplat: a revenit apa”, a povestit Adrian Cazan făcând haz de necaz.

 

Preotul Lostun: „Ce mare şmecherie că am parcat în curtea lui?”

Profesorul şi-a exprimat nemulţumirea că poliţistul care a venit la locul incidentului, după ce vecina i-a sistat alimentarea cu apă a casei, i-a recomandat lui să fie conciliant deoarece este vorba despre un preot.

Adrian Cazan aşteaptă totuşi ca situaţia să se rezolve pe cale paşnică pentru a nu fi nevoit să reclame la Consulatul Britanic ceea ce i s-a întâmplat, însă a precizat că se va gândi serios dacă îşi va mai pune în practică planul de a se retrage, la pensie, în România şi dacă va mai recomanda altor cunoştinţe şi prieteni să viziteze ţara noastră.

Adrian Cazan este profesor de matematică la University of East London, iar soţia sa, Dianne Campbell Cazan, este licenţiată în antropologie şi arheologie şi lucrează ca detectiv la Poliţia Metropolitană din Londra. Duminică, familia Cazan va părăsi România.

Întrebat în legătură cu incidentul în care a fost implicat, preotul Lostun, de la Poiana Negri, a recunoscut că de câte ori mergea la enoriaşa Anastasia Moroşan îşi parca maşina în curtea englezului, dar nu i se pare nimic anormal în asta.

„Este adevărat, am parcat maşina în curtea lui şi domnul acela a venit cu scandal. A vorbit urât, eu n-am spus nimic, am luat maşina şi gata. S-a găsit el să facă scandal, ce mare şmecherie că am parcat în curtea lui? I-am mâncat pământul, dacă am parcat acolo?”, a întrebat preotul.

 

Enoriaşi din Poiana Negri au cerut Arhiepiscopiei mutarea preotului Lostun

Întrebat cu ce frecvenţă o vizitează pe Anastasia Moroşan şi parchează maşina pe proprietatea lui Adrian Cazan, preotul a răspuns: „când este nevoie. Suntem mai apropiaţi, dar să ştiţi că sunt prieten şi cu soţul ei. E o enoriaşă cu care ne ajutăm când este nevoie”, a spus sfinţia sa.

În ceea ce priveşte folosirea garajului cetăţeanului englez, preotul Lostun şi-a arătat nedumerirea în legătură cu această acuzaţie: „De unde ştie el că i-am folosit garajul?! N-are de unde să vadă, din Anglia lui. În curte am intrat, atât”.

Primarul comunei Dorna Candrenilor, Mihai Carp, informat în legătură cu cele petrecute, ne-a declarat că se va implica personal în rezolvarea incidentului pentru ca acesta să nu ia amploare. Totodată, primarul a recunoscut că preotul nu este în cele mai bune relaţii nici cu consiliul parohial, nici cu enoriaşii din Poiana Negri, care chiar au făcut cândva o petiţie la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, prin care au solicitat schimbarea preotului Lostun. Decizia ASR a fost ca acesta să rămână mai departe în comună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scandal între un britanic şi preotul din Poiana Negri.
 Vizualizări articol: 1594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Scandal între un britanic şi preotul din Poiana Negri5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Popa... trimis de
(12 iul 2008, 12:32:43
Multumiti lui Dumnezeu ca este c...r si nu pedofil...
2.   Ne facem de cacao trimis de
(12 iul 2008, 13:55:21
domnul "parintele" nu a auzit de proprietate privata si de respectarea acesteia.bine ar fi daca si autoritatile s-ar implica mai serios vazind ca e in joc "obrazul"urbei ?nu credeti?
3.   Curvar imputit cu barba trimis de
(12 iul 2008, 14:18:07
sa-l trasneasca dumnezeu pe magarul in sutana. rusine popilor sefi care il tolereaza
4.   Rectificare!!! trimis de
(12 iul 2008, 15:08:45
aloooo, nenea redactoru' !!!! vezi ca satul Poiana Negri nu e in Dorna Arini, asa cum ai scris la inceputul articolului, ci in comuna Dorna Candrenilor
5.   No comment! trimis de
(12 iul 2008, 16:30:24
Daca un prelat spune asta: ce mare smecherie ca i-am violat dreptu' la proprietate? ce sa mai zici?... mucles...

6.   Cat e tanda e si manda trimis de
(12 iul 2008, 17:23:42
avem doua personaje :1.un bou emigrat in Anglia care se da mare cetatean britanic si ca romanul plecat la paris uita cum se numeste grebla,filfizon,ce il f..te grija ce face popa,crede ca daca a venit in pe plaiurile natale,toata lumea trebuie sa-i faca temenele si autoritatile sa-l preaslaveasca,n-am inteles de unde i-a taiat popa apa daca avea sau nu dreptul. 2.un popa clasic pentru mediul rural,curvar spagar,afacerist,calare pe land rover care trebuie sa isi vada de poftele trupesti si de pofta de arginti care il doare la anus de rolul popii in urbe de ,menirea sa.

CONCLUZII: PE PRIMUL IL BATE OPROBRIUL COMUNITATII DE CARE PUTIN I-A PASAT IAR PE AL DOILEA IL BATE SEFUL IERARHIC, CU DEPLASARE DEFINITIVA IN IAD.IN FOND ,AMBII AU O TRASATURA COMUNA.... NISTE DOBITOCI.
6.1  RE: Cat e tanda e si manda trimis de
(13 iul 2008, 09:29:11
Omul are dreptate, ce conteaza de unde a venit. Cu ce drept ii este incalcata proprietatea? Nu conteaza el a stat in anglia sau in congo... are dreptate. Mare bou esti tu, nu el.
6.2  RE: Cat e tanda e si manda trimis de
(13 iul 2008, 10:12:52
Omul are dreptate, ce conteaza de unde a venit. Cu ce drept ii este incalcata proprietatea? Nu conteaza el a stat in anglia sau in congo... are dreptate. Mare bou esti tu, nu el.
6.3  RE: Cat e tanda e si manda trimis de
(13 iul 2008, 16:52:19
Nu numai ca esti un anonom de cea mai joasa speta dar esti un MARE BOU CU TATA,ADICA...UN MARE CAW...ADICA O MARE VACA INCALTATA !Adica,mai pe romaneste,UN MARE,MARE , MARE BOU INCALTAT !
7.   Mirel cauta-ma! trimis de
(12 iul 2008, 19:08:03
mirele,te rog sa ma cauti indiferent daca mai esti in romania sau nu,vreau neaparat sa vorbesc cu tine nu mai am adresa ta de mail tel meu este:0741081394
8.   Si carpula trimis de
(12 iul 2008, 20:19:15
AUZI MAI AINTERVENIT SI BETIVUL DE PRIMAR...DIN BETAI NEBUNEASCA ACEST MIHAI CARP..CONDAMNA POPA

..DAR EL OARE A UITAT CIND MERGEA LA MAMELE ELEVELOR DIN DORNA CANDRENILOR

DRA FARA ROVER..CEI DREPT SI NICI ZIUA ,,,EL MERGEA NOAPTEA BETIVANUL SI ACUM FACE INTERVENTII LA ARHIEPISCOPIE..OARE EL NU TREBUA DAT AFARA DE INSPECTORAT NENOROCITUL..DAR TALPA IADULUI IL ASTEAPTA....MIHALELE AI SA FACI JAR SA STAI CU C....ELE PE FOC..SA-TI ADUCI BINE AMINTE CE AI FACUT SI CU PROFESOARELE SI CU PEDAGOAGELE SI CU EDUCATOAREL SI CU INVATATOARELE..PORCULE NERUSINAT SI JOSNIC CE ESTI ...ACUM TE LEGI DE FETELE BISERICESTI NESIMTITULE..HANDICAPAT ORDINAR!!
9.   ALT POPA , ALT DRAC ! trimis de
(13 iul 2008, 16:46:59
TAIE-I BARBA SI O URECHE TICALOSUILUI ALUIA CARE ISI MAI SPUNE..."PARINTE"...OARE CAT O ASA-I MAI INDURE DUMNEZEU PE ACESTI LUPI IN PIEI DE OAIE ?!! AUZI,TU,CE FILOZOFIE DE PARNAIAS POATE AVEA ! PTIUUU SATANO !
10.   Xxx trimis de
(13 iul 2008, 22:11:05
groparule,du-te dracului!esti si prost si analfabet!am mai citit comentarii scrise de tine!esti un dobitoc!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei