Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iul 2008 - Anul XIII, nr. 159 (3840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Nemulţumiri

Avalanşă de probleme la prima şedinţă cu asociaţiile de locatari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Prima întâlnire a noii conduceri a Primăriei Suceava cu reprezentanţii asociaţiilor de locatari a fost una tumultoasă, cu o grămadă de probleme sesizate, dar şi cu certuri între cei prezenţi.

Prezent la prima parte a şedinţei, înainte de a pleca la Iaşi, pentru a se întâlni cu conducerea E.On Moldova, primarul Sucevei, Ion Lungu, a ascultat o parte din problemele ridicate, cerând angajaţilor Primăriei, Termicii şi ACET să le rezolve în cel mai scurt timp posibil, după care a predat ştafeta celor doi viceprimari – Viorel Seredenciuc şi Lucian Harşovschi.

De la probleme legate de străzi neasfaltate sau de lucrări de reabilitare nefinalizate, blocuri cu subsoluri inundate, garaje lăsate în paragină şi neclarităţi privind facturile la utilităţi ale populaţiei, gama de probleme prezentate a fost foarte diversificată şi adesea, fără o rezolvare imediată.

Dornici să îşi spună “păsul” şi să îşi rezolve cât mai multe din problemele asociaţiei pe care o reprezintă, unii preşedinţi şi administratori aproape că au monopolizat discuţiile, spre supărarea celor din jur, care nu au apucat să spună nimic.

În vreme ce unii au cerut mai multe asemenea şedinţe, pe cartiere, alţii au cerut un fel de programare, pe asociaţii. În cele din urmă, după ce în discuţiile dintre ei au ajuns aproape certuri, o parte au părăsit sala, nervoşi că nu sunt lăsaţi să vorbească de colegii lor, iar gestul lor a fost curând urmat şi de alţii, care au preferat să vină altă dată să se adreseze direct viceprimarilor, în special lui Lucian Harşovschi, care răspunde de această activitate, pentru a-i semnala problemele cu care se confruntă.

 

Apă folosită în mai, plătită la tarifele majorate în iunie

Una dintre reclamaţiile formulate de mai mulţi preşedinţi şi administratori de asociaţii se referea la facturarea abuzivă a apei consumate la sfârşitul lunii mai, la preţul aprobat pentru luna iunie, mai mare cu 32%.

Directorul comercial al ACET, Bogdan Cristache, prezent la şedinţa cu asociaţiile, a precizat că nimeni nu va plăti în plus pentru ce a consumat în luna mai, situaţia urmând să fie reglementată curând.

“E vorba mai mult de o neînţelegere decât de o problemă. Citirea apometrelor se face în fiecare lună în perioada 20 – 25. Nu aveam cum să facem o nouă citire doar pentru câteva zile, ci se face citirea normal, urmând ca în perioada următoare să facem o regularizare la facturile emise. Nu e nimic nou, aşa s-a procedat la fiecare majorare de preţ, după cum e prevăzut şi în contract, iar asociaţiile vor fi anunţate de regularizare şi de suma care s-a scăzut din factură pentru zilele de la finele lunii mai, care au fost prinse în factura pentru iunie”, a explicat Bogdan Cristache.

Preţul apei potabile şi a serviciului de canalizare a fost majorat prin hotărâre Consiliu Local, în data de 10 iunie, cu 32%, cu aplicare de la 1 iunie 2008, un metru cub de apă rece ajungând la 2,68 lei, iar  taxa de canalizare la 1,15 lei/mc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avalanşă de probleme la prima şedinţă cu asociaţiile de locatari.
 Vizualizări articol: 880 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Avalanşă de probleme la prima şedinţă cu asociaţiile de locatari5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Porci trimis de
( 9 iul 2008, 13:41:24
toate asociatiile de locatari fura locatarii...nu le mai ajunge

2.   Inselatorie trimis de
( 9 iul 2008, 15:27:57
Asociatiile de proprietari din oras nu apara interesele proprietarilor de apartamente arondat fiecarei asociatii ,ci mai degraba lucreaza in detrimentul acestora.Se incaseaza pierderi de apa rece chiar si acelora care au apometrele verificate ca sa nu mai vorbim ca pentru cateva zile de intarziere cu plata cheltuielilor lunare se percep penalitati, ceea ce nu mi se pare deloc corect in conditiile in care ACET-ul nu percepe aceste penalitati asociatiilor de proprietari, deci intrebarea este ce se face cu acesti bani care nu sunt deloc putini. In locul primarului as sesiza organele abilitate pentru a face un contol drastic acdestor asociatii, mai ales celei din Obcini. In ceea ce priveste alte probleme cu care se confrunta proprietarii, probleme care nu pot fi rezolvate individual , asociatia le trateaza cu o indiferenta jignitoare, desi pentru salariile mariilor sale percep un comision mai mult decat bunicel.
3.   Parerea mea trimis de
( 9 iul 2008, 16:22:56
e si o intrebare : de ce sa nu platim apa si energia termica direct la furnizor cum procedam la energia electrica . Citesc contorul, platesc chiar si cu cardul sa nu stau la cozi infernale ca la mine timpul costa bani. Curatenie pe palier si in fata blocului pot face si eu ca nu mi.e rusine. Si asa nu ma cert cu nimeni si nici nu as da bani sa mi se ia banii.Imi ajunge ca am cumparat aparate de masura , apometrele si repartitoarele care la un moment dat parca nu.s de nici un folos ! Am contribuit numai la infiintarea unor firme care nu.s nici ale mamei sau alta ruda care sa.mi priiasca. Sa.si tina firmele sanatosi, eu vreau sa platesc cit inregistreaza aparatul ca de aceea am dat bani si pt verificare !
4.   ASOCIATIILE EFICIENTE TB. SA FIE MICI SI MULTE trimis de
( 9 iul 2008, 16:35:15
Asociatiile MAMUT nu mai sunt de mult eficiente. Bravo celor care s-au zbatut si au asociatii noi infiintate. N-or fi ele super performante, oriunde este loc de mai bine, dar ceva se poate misca in sensul bun al cuvantului si mai ales in interesul locatarilor.

Sfatuiesc pe toti oamenii cu initiativa sa faca acest pas, merita.
5.   Rog un control pt dl Ciurari Vasile trimis de
( 9 iul 2008, 16:45:55
administratorii de asociatii de proprietari sunt niste HOTI , spre exemplu CIURARI VASILE , administrator al asociatiei de proprietari din burdujeni (parca 75) are 'nspe chitantiere, prosteste lumea asa cum vrea el, rog autoritatilor competente macar un control sa i se faca .
5.1  RE: Rog un control pt dl Ciurari Vasile trimis de
( 9 iul 2008, 23:28:05
pei, roaga AUTORITATILE. de obicei se face o cerere sau o reclamatie. asta daca vrei sa te ia careva in seama; desi, nici atunci nu iti garantez ca o va face cineva.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei