Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 iun 2008 - Anul XIII, nr. 151 (3832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezinteres

Număr scăzut de vizitatori la Târgul de Sânziene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii nu s-au arătat foarte interesaţi de târgul cu obiecte populare şi meşteşugăreşti organizat în week-end la Muzeul Satului bucovinean. Meşterii populari care au venit la târg s-au plâns că numărul de vizitatori din acest an a fost scăzut, comparativ cu cel din anii trecuţi, şi în consecinţă şi vânzările sunt mult mai mici. 

Iosif Csukat, unul dintre meşterii populari prezenţi la Târgul de Sânziene, a spus că evenimentul nu a fost unul foarte atractiv pentru suceveni, având în vedere că puţini au fost cei care au achiziţionat produse de la târg.

„Eu cred că foarte mulţi dintre cei interesaţi de obiectele populare sunt plecaţi la Iaşi, unde tot în această perioadă s-a organizat un târg al meşterilor populari. Probabil acolo gama e mult mai diversificată”. Potrivit lui Iosif Csukat, cei mai mulţi vizitatori la târg vin spre seară, când au loc şi concertele de muzică populară. „Vin mai mult pentru concerte şi bere, şi atunci mai vizitează şi târgul”, a mai spus meşterul Iosif Csukat.

Vremea frumoasă de ieri i-a scos pe mulţi suceveni din casă, iar Târgul de Sânziene a reprezentat pentru unii un punct de atracţie.

Ieri, în jurul prânzului, aleile din Muzeul Satului Bucovinean au început să se aglomereze, iar meşterii populari au spus că a fost una dintre cele mai aglomerate perioade din toate zilele de târg.

 

Vasele din lut, cele mai căutate

Fiecare stand cu produse a fost vizitat, costumele populare expuse au fost admirate de toţi sucevenii veniţi la târg, însă la cea mai mare căutare au fost vasele din lut. „Sunt foarte căutate pentru că în ele se fac sarmale la cuptor, sunt foarte bune”, a spus un meşter venit din judeţul Harghita.

Obiectele de uz casnic au avut, în general, cea mai mare căutare, şi aproape toţi vizitatorii care ieşeau de la târg având în mână fie o cană de lut, fie un fund de lemn sau o farfurie de ceramică.

Vizitatorii mai tineri, şi în special copiii, au fost mai interesaţi de obiectele de podoabă, de jucăriile confecţionate din lemn şi de genţile din împletituri şi din rafie.

Un grup de elevi excursionişti veniţi din judeţul Gorj a vizitat Târgul de Sânziene, iar pentru ei, brăţările împletite, mărgelele şi genţile împletite au fost punctul de atracţie.

Dacă pe parcursul a două zile, târgul nu a fost căutat de suceveni, ieri dimineaţă meşterii sperau ca măcar pe ultima sută de metri, oamenii să iasă din case şi să treacă pe la Muzeul Satului Bucovinean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Număr scăzut de vizitatori la Târgul de Sânziene.
 Vizualizări articol: 648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Număr scăzut de vizitatori la Târgul de Sânziene5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De aia... trimis de
(30 iun 2008, 12:04:11
Nu a venit lumea pentru ca ca nu a avut timp sa mearga pana la cetate pe potecilea alea noroioase.Anul trecut pe langa ca am dat si bani de intare nu am vazut decat vreo 10 mestesugari.Nu mai este cum era pe esplanada cand erau 80-100 de mesteri si aveai de unde alege.De ce tot incearca sa ne duca primarul acolo mai ales ca nu a investit un leut in parc...?
2.   Tot de aia.... trimis de
(30 iun 2008, 14:38:57
Sucevenii sunt interesati de targ dar nu-l viziteaza pentru ca l-au dus la mare distanta - persoanele in varsta nu pot ajunge acolo,iar tinerii prefera Salcea.
3.   ... trimis de
( 1 iul 2008, 00:03:23
Primarul este rupt de realitate. El are mentalitatea ramasa pe la sarbatorile de la sate, cu fanfara, muzica populara, unde starostele satului isi imbraca "camesa" alba (cu burta) si iese la hora in sat. Culmea e ca ne impune si noua aceste lucruri. Nu intelege ca nu toti agreem muzica populata sau horele in aer liber. Cum sa-l facem sa inteleaga ca Suceava este un oras si nu un sat. Greu acest lucru, mai ales cand peste 70% l-au votat. El nu realizeaza faptul ca oamenii au votat impotriva PSD-ului. Probabil o sa-si dea seama peste patru ani cand o sa pateasca acelasi lucru ca si Marza.

Cum sa fii interesat de un targ care a fost organizat exact ca un balci de la Prelipca (no offence).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei