Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iun 2008 - Anul XIII, nr. 129 (3810)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concedii ilegale

Spitalul Suceava, amendat cu 2500 lei de CAS

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Judeţean de Urgenţă a făcut obiectul unei sancţiuni din partea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava în urma unui control recent, care a scos la iveală abateri cu privire la modul în care bolnavilor le-au fost acordate concediile medicale.

Aşa indică un raport al instituţiei şi dat publicităţii ieri, în care se arată că cea mai mare unitate sanitară suceveană a fost amendată cu 2500 lei după ce verificările întreprinse au demonstrat că o parte dintre doctori nu respectau prevederile legale referitoare la acordarea concediilor medicale şi la eliberarea certificatelor de concediu medical.

În cadrul unor acţiuni de control demarate în ultimul timp de CAS Suceava, au mai fost verificaţi 15 medici de familie, 4 medici din ambulatoriul de specialitate clinică, un furnizor de servicii medicale din ambulatoriul de specialitate paraclinică, 8 medici dentişti, un furnizor de îngrijiri la domiciliu, 3 furnizori de medicamente şi un furnizor de dispozitive medicale.

Sancţiuni şi pentru cabinetele medicale din judeţ

Potrivit raportului transmis de reprezentanţii instituţiei, în urma analizării activităţii derulate de medicii de familie, s-a constatat că doi dintre aceştia, din comuna Râşca, nu respectau orarul de lucru, motiv pentru care au fost sancţionaţi cu diminuarea cu 10% a valorii minim garantate a punctului „per capita” pentru o lună.

De asemenea, în cazul unui medic de familie din comuna Cornu Luncii s-au depistat prescrieri nejustificate de investigaţii paraclinice, medicul în cauză fiind sancţionat cu diminuarea cu 10% a valorii minim garantate a punctului „per capita” pentru o lună.

În ceea ce priveşte activitatea derulată de furnizorii de servicii medicale în asistenţa medicală de specialitate clinică, s-a constatat că un medic specialist din Suceava nu venea la serviciu conform programului de lucru stabilit cu CAS, fapt pentru care a fost sancţionat cu diminuarea cu 10% a valorii minim garantate a punctului pentru o lună.

Referitor la asistenţa medicală de specialitate stomatologică, în urma controlului, au fost depistate 2 cabinete medicale individuale de medicină dentară din Suceava şi comuna Râşca care nu respectau programul de muncă declarat. În aceste condiţii, medicii care le deserveau au fost sancţionaţi cu dimininuarea cu 10% a contravalorii serviciilor de medicină dentară aferente unei luni.

Totodată, un medic din Fălticeni a primit ,,Avertisment” deoarece nu a respectat obligaţia contractuală de a completa corect şi la zi toate formularele privind evidenţele obligatorii cu datele corespunzătoare activităţii desfăşurate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Suceava, amendat cu 2500 lei de CAS.
 Vizualizări articol: 1206 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalul Suceava, amendat cu 2500 lei de CAS5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doctor trimis de
( 4 iun 2008, 20:36:59
Dar la Adancata se respecta programul?

2.   La fel ca pe timpul lui ceasca trimis de
( 5 iun 2008, 09:02:38
baliverne,,,,asta asa de ochii lumii ...ar trebui sa faca controale mai dese

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei