Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iun 2008 - Anul XIII, nr. 129 (3810)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liceu

Peste 500 de elevi promovaţi la testarea pentru admiterea în clasele bilingve

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 500 de elevi de clasa a opta au promovat testele de admitere în clasele cu profil bilingv şi cu predare în limba maternă, organizate de o serie de licee sucevene. Testarea a avut loc în perioada 30 mai-1 iunie, şi au participat 706 elevi din Suceava, dar şi din judeţul Botoşani.

Cei mai mulţi dintre concurenţi, şi anume 325, s-au înscris pentru a susţine testarea la limba engleză. 312 dintre ei au fost prezenţi la testare, iar 251 de candidaţi au promovat-o.

Testarea la limba franceză a fost susţinută de 121 de elevi, iar 101 dintre ei au fost declaraţi promovaţi.

53 de elevi au susţinut testarea la limba spaniolă, iar 49 dintre ei au trecut de probă. Pentru admiterea la clasele de germană au susţinut examen 55 de candidaţi, iar 46 dintre ei au trecut.

 

Locurile la clasa de ucraineană de la Siret, ocupate

Alţi 34 de elevi au fost declaraţi admişi la clasele cu predare în limba polonă, iar 42 de candidaţi, dintre care şase din Botoşani, au fost admişi în clasa cu predare în limba ucraineană, de la Liceul „Laţcu Vodă” din Siret.

„Este pentru prima oară, în ultimii ani, când locurile la clasa de ucraineană de la Siret au fost ocupate, ba mai mult, chiar au fost mai mulţi candidaţi decât numărul de locuri disponibile”.

Testele pentru promovare la clasele cu predare bilingvă sau cu predare în limba maternă au fost susţinute la Colegiul Naţional” Petru Rareş”, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”, Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi, Grupul Şcolar „Laţcu Vodă” din Siret şi Grupul Şcolar „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

La Grupul Şcolar „Laţcu Vodă” din Siret se va forma o clasă cu profil uman, cu predare în limba ucraineană, iar la Grupul Şcolar „Alexandru cel Bun” se va înfiinţa o clasă, specializarea servicii, cu predare în limba polonă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 500 de elevi promovaţi la testarea pentru admiterea în clasele bilingve.
 Vizualizări articol: 964 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 500 de elevi promovaţi la testarea pentru admiterea în clasele bilingve0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei