Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iun 2008 - Anul XIII, nr. 129 (3810)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avertisment Poliţie

O bandă de hoţi jefuieşte magazine şi case de schimb valutar din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O bandă de hoţi din zona Ardealului s-a apucat să jefuiască magazinele şi casele de schimb valutar de pe raza municipiului Suceava, a anunţat, ieri, poliţia, avertizându-i pe administratorii de societăţi comerciale asupra acestui gen de infracţiuni, comise în timpul zilei.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, până acum, pe raza municipiului reşedinţă de judeţ au avut loc două astfel de fapte, ultima înregistrându-se chiar la începutul acestei săptămâni.

Luni, în jurul orei 16.30, mai multe femei şi un bărbat au intrat în incinta unui magazin de materiale de construcţii din cartierul Obcini şi, profitând de neatenţia gestionarilor, au furat toţi banii din încasările din acea zi, nu mai puţin de 11.600 de lei.

Judiciariştii Biroului de Investigaţii Criminale au stabilit că hoţii sunt aceiaşi cu cei care, la data de 24 mai a.c., în jurul orei 16:45, au furat bani dintr-o casă de schimb valutar care funcţionează în incinta unui magazin din cartierul George Enescu, după acelaşi mod de operare.

După ce le-au distras atenţia gestionarelor, una dintre hoaţe, aparent însărcinată, a sustras dintr-un sertar neasigurat al casei de schimb valutar suma de 1.105 euro.

 

Filmaţi de camerele video de supraveghere

Anchetatorii mărturisesc că la primul furt, cel de la casa de schimb valutar, hoţii au fost filmaţi de camerele video de supraveghere, imaginile respective ajutându-i să dea de urma acestora.

Judiciariştii Biroului de Investigaţii Criminale Suceava au reuşit să stabilească identitatea tuturor membrilor acestei grupări, fiind vorba de şase infractori voiajori, din zona Ardealului. De altfel, banda de hoţi are mai multe furturi la activ pe teritoriul întregii ţări, fiind căutaţi şi de poliţiştii din alte judeţe.

Pentru evitarea unor astfel de fapte, poliţiştii le recomandă administratorilor de societăţi comerciale să aibă grijă unde îşi depozitează încasările şi să fie atenţi la clienţii care le calcă pragul, pentru că nu toţi sunt interesaţi să cumpere sau să ceară informaţii despre un anumit produs.

 

Mod de operare

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Alin Botezatu, fiecare membru al reţelei are un rol foarte bine definit şi dinainte stabilit.

„În timp ce un membru al grupării cumpără un obiect de mică valoare, iar altul urmăreşte locul unde se depozitează banii, ceilalţi complici distrag atenţia personalului de serviciu, solicitând diverse sfaturi şi informaţii despre obiecte şi exponate supuse vânzării sau interesându-se despre anumite produse. În momentul în care gestionara se depărtează, iar locul de depozitare al banilor rămâne „descoperit”, un alt membru al reţelei, de obicei o femeie, sustrage banii existenţi în sertar. Apoi, toţi cei implicaţi se retrag separat, la fel cum au şi intrat în magazin, lăsând aparenţa că nu se cunosc între ei”, a prezentat Botezatu modul de operare al bandei de hoţi, precizând că întreaga operaţiune nu durează mai mult de 1-2 minute.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O bandă de hoţi jefuieşte magazine şi case de schimb valutar din Suceava.
 Vizualizări articol: 1364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O bandă de hoţi jefuieşte magazine şi case de schimb valutar din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foto... trimis de
( 4 iun 2008, 12:17:20
mai bine ati pune niste foto cu cei care fac asta...ca sa stie lumea de cine sa se fereasca
2.   Da trimis de
( 4 iun 2008, 16:45:27
daca ii vor prinde...vor face cateva foto...
3.   Sunt deja,prinsi. trimis de
( 4 iun 2008, 17:24:25
situatiea, e de ore, va asigur

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei