Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mai 2008 - Anul XIII, nr. 106 (3787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

6 lei, alocaţia zilnică de hrană pentru asistaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mâncarea de la Cantina săracilor, mai puţină şi mai slab consistentă decât cea a puşcăriaşilor sau chiar şi a câinilor comunitari din adăposturile Capitalei.

Printr-o Hotărâre de Guvern care a intrat în vigoare de la 1 mai, nivelul alocaţiei zilnice de hrană pentru asistaţii social care iau masa la Cantină a crescut de la 5 lei/zi, la 6 lei/zi.

Creşterea, chiar de e extrem de mică, e considerată binevenită atât de cei care beneficiază de ea, cât şi de cei care se ocupă de achiziţionarea alimentelor cu care se găteşte hrana zilnică a asistaţilor, în condiţiile în care preţurile tuturor produselor au crescut foarte mult, de la ultima majorare a alocaţiei de hrană aprobată de Guvern.

Creşterea e cu atât mai nesemnificativă cu cât, în continuare, sunt diferenţele enorme între banii alocaţi pentru un asistat social şi cele pentru un puşcăriaş. Mai mult, sumele aprobate recent sunt chiar mai mici decât cele alocate pentru îngrijirea câinilor vagabonzi din adăposturile din Bucureşti sau din alte municipii ale ţării.

 

Peste 600 de suceveni, hrăniţi cu câte 6 lei/zi

Astfel, dacă pentru un sărac, care trebuie hrănit la Cantina săracilor, pentru că altfel nu ar avea cum supravieţui, statul a aprobat alocarea unei sume zilnice de 6 lei, pentru îngrijirea unui puşcăriaş, închis pentru faptele care au dăunat grav semenilor săi, făcându-se poate chiar vinovat de moartea unora dintre ei, se alocă lunar o sumă de aproximativ 1800 de lei, adică 60 de lei pe zi.

De asemenea, costurile îngrijirii câinilor vagabonzi din adăposturile din Capitală sunt estimate la 600 de lei lunar, adică aproximativ 20 de lei/zi.

În municipiul reşedinţă de judeţ situaţia diferă, prin faptul că pentru hrana sutelor de câini vagabonzi adunaţi în adăpostul din lunca râului Suceava se aduce mâncare din resturile de la cantine, abatoare şi restaurante, fiind făcute astfel economii considerabile.

În prezent, la Cantina de Ajutor Social iau masa zilnic peste 600 de persoane, din care majoritatea o reprezintă femei şi copii fără surse de venit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 6 lei, alocaţia zilnică de hrană pentru asistaţi.
 Vizualizări articol: 661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
6 lei, alocaţia zilnică de hrană pentru asistaţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce va mira? trimis de
( 8 mai 2008, 11:59:14
Cu doar un leu in plus primesc si copiii din asistenta maternala,cu toate ca din paginile ziarului dvs.am inteles ca sumele s-au majorat de la 7 la 8,3 lei.Cei de la directie se fac ca nu stiu acest lucru cand sunt intrebati ca deh,de la emiterea unei hotarari de guvern si pana la punerea ei in aplicare e cale lunga!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei