Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 apr 2008 - Anul XIII, nr. 98 (3779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Hrană bolnavi

Pacienţii Spitalului Suceava, sfătuiţi să nu mai vină cu mâncare de acasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava cere bolnavilor şi aparţinătorilor acestora să renunţe la obiceiul de a suplimenta hrana primită în spital cu cea adusă de acasă.

Ieri, în conferinţă de presă, managerul general al unităţii, dr. Doina Ganea Motan, a arătat că alimentele procurate din exterior şi rămase neconsumate cresc costurile de debarasare pentru unitate, iar pe de altă parte implică riscul apariţiei unor cazuri de toxiinfecţie alimentară.

 

Dilemă la spital: salarii sau deşeuri

Medicul a explicat că, în 2008, bugetul total al unităţii este mai mare cu 12%, dar creşterea nu este suficientă pentru a permite şi majorarea salariilor personalului angajat, aşa cum prevede legea, motiv pentru care ar fi necesare o serie de economii la alte capitole.

Astfel, o soluţie o reprezintă diminuarea plăţilor către firma desemnată să se ocupe de ridicarea deşeurilor menajere din spital, plătită, conform contractului, pe kilogram.

„Noi trebuie să cântărim resturile menajere, să le ambalăm corespunzător şi să le eliberăm din spital, lucru pentru care se plătesc bani grei. Este nedrept ca la sărăcia noastră să plătim atât de mult. Pe de altă parte, nici normele în vigoare nu ne permit să lăsăm bolnavii să vină cu mâncare de acasă, fiindcă dacă se întâmplă ceva cine răspunde? Până acum s-a acceptat deoarece mâncarea nu a fost suficientă şi nici corespunzătoare, dar deja nu mai este cazul”, a spus şeful Spitalului Suceava.

 

Bucătăresele, păzite să nu fure la cântar

Dr. Motan a apreciat că după aducerea unei asistente de la o grădiniţă din oraş care să le supravegheze în permanenţă pe bucătărese, să nu fure la cântar, hrana oferită bolnavilor în spital s-a îmbunătăţit considerabil şi a precizat că nici pe viitor nu se va face rabat de la calitate. Şi asta, întrucât procesul tehnologic de la blocul alimentar urmează a fi monitorizat cu ajutorul camerelor video, amplasate la blocul alimentar.

“Încercăm să ţinem sub control ce se întâmplă cu materia primă pentru hrana pacienţilor şi calitatea mesei. Bucătăreselor nu le convine că cineva stă de pază, dar trebuie să luăm măsuri fiindcă acest sector este o gaură neagră a spitalului. Bucătăria este foarte păguboasă şi regret că acest serviciu nu a putut fi externalizat din cauză că Suceava nu are agenţi economici care să fie avizaţi de ASP pentru aşa ceva şi care să reziste pe piaţa de catering în condiţiile cerute de noi. Deja am introdus în spital meniurile noi, stabilite de un nutriţionist şi diversificate în funcţie de categoriile de afecţiuni. Unele meniuri cuprind acum mai multe zarzavaturi şi legume, mai multe fructe, carne de vită şi de pasăre etc.”, a conchis şeful Spitalului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pacienţii Spitalului Suceava, sfătuiţi să nu mai vină cu mâncare de acasă.
 Vizualizări articol: 1545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Pacienţii Spitalului Suceava, sfătuiţi să nu mai vină cu mâncare de acasă3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Chiar de ras trimis de
(25 apr 2008, 12:51:27
In tarile civilizate chiar le este recomandat pacientilor sa manance mancare de acasa asa cum le place lor (in cazul in care nu sunt restrictii) astfel fiind calitatea spitalizarii si timpului petrecut acolo ridicata.

Tinand si cont ce calitatea are mancare din spitalele din romania...eu nici nu m-as atinge de ea.�

Bininteles ca si pacientii trebuie sa se gandeasca si la igiena...si daca o fac nu vad unde e problema sa vina cu mancarea de acasa.
2.   Evz trimis de
(25 apr 2008, 13:25:37
Curios ca acest articol apare azi,cand in Evenimentul zilei se spune ca,in spitalele romanesti se da cea mai proasta mancare din Europa,iar d-na doctor ne prosteste in fata!
3.   RAUTACIOSILOR trimis de
(25 apr 2008, 13:47:44
DOMNILOR N-AVETI NICI CEL MAI ELEMENTAR BUN SIMT.DE CE NU VA DOCUMENTATI INAINTE DE A FACE COMENTARII RAUTACIOASE ? CE ARGUMENTE PERTINENTE SI PE CARE LE PUTETI PROBA AVETI IN SPIJINUL CELOR AFIRMATE? ATI STAT DE VORBA CU BOLNAVI INTERNNATI? E GREU DE ACCEPTAT CA SE POT INTAMPLA SI LUCRURI BUNE? MERGETI LA ORICARE SECTIE DORITI CAND ESTE DISTRIBUITA HRANA SI APOI FACETI COMENTARII.MACAR IN ACEASTA SAPTAMANA AR FI TREBUIT SA VA ABTINETI SA VA MANIFESTATI RAUTATEA PATOLOGICA CARE VA CARACTERIZEAZA.SUNT CONVINS CA PANA ACUM N-ATI REALIZAT NIMIC NOTABIL IN VIATA VOASTRA.
4.   Mesaj ptr d-na doctor motan trimis de
(25 apr 2008, 16:53:12
nu mai dai prostii la ziar /....cica mancarea este suficienta... vreti sa va afirmati cu ceva ce nu va apartine...vorbiti de calitatea actului medical.....rusine sa va fie...cum adica bucataresele sunt verificate ..dar te pomenesti ca dumneata nu poti fi verificata ...iti PLACE MULT SCAUNUL DE DIRECTOR
5.   Are dreptate trimis de
(25 apr 2008, 20:27:58
Intamplator cunosc situatia din spital si doamna medic(nu stiu daca are doctoratul ca sa o numesc doctor) are dreptate bucataresele fura pe rupte, fosta sefa la bucatarie cerea taxa de 100-200 RON pe zi pentru a le lasasa fure. Acum cica se pensioneaza(fosta sefa la bucatarie) ca s-a inchis robinetul, celelalte HOATE sau mai bine zis talhare incearca sa o scoata de nebuna pe actuala. Insa cea ce nu spune doamna directoare ca s-a inchis robinetul si pentru restaurantul Motanelului, prietenii stiu de ce

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei