Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 apr 2008 - Anul XIII, nr. 96 (3777)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale

Sute de kilograme de produse alimentare, retrase de la comercializare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de kilograme de produse alimentare specifice sărbătorilor pascale şi nu numai au fost oprite definitiv de la comercializare în urma unui control al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor efectuat în magazinele sucevene.

Şeful OJPC Suceava, Elena Oanea, a spus că „verificările asupra agenţilor economici vor continua până pe 25 aprilie 2008. Până în prezent, inspectorii au retras din magazinele alimentare 231, 93 de kilograme de produse alimentare şi 50 de litri de vin cu termenele de valabilitate expirate”. Produsele alimentare au fost distruse.

Pe lângă retragerea de la comercializare şi distrugerea alimentelor şi a vinului, agenţii economici suceveni depistaţi cu nereguli au fost sancţionaţi cu amenzi totale în cuantum de 309. 400 de lei.

De asemenea, în cadrul aceluiaşi control, OJPC a mai dispus şi închiderea temporară a activităţii a trei operatori economici din judeţ.

OJPC a efectuat în această perioadă ample acţiuni de control, nu numai asupra agenţilor economici care comercializează produse alimentare.

 

Controale în magazinele vestimentare

În „vizorul” inspectorilor de pentru protecţia consumatorilor au intrat şi comercianţii de articole vestimentare şi încălţăminte, în acest sens fiind verificaţi 41 de operatori economici.

„Principalele aspecte sancţionate vizează aspecte legate de garanţia la produsele respective, în sensul că nu în toate situaţiile aceasta cuprinde toate elementele obligatorii de identificare a produsului, termenul de garanţie, modalităţile concrete de asigurare a garanţiei, întreţinere, reparare, înlocuire, denumirea şi adresa producătorului şi vânzătorului”, a precizat şeful OJPC, Elena Oanea.

 

Vopsea expirată, retrasă de pe piaţă

OJPC a mai efectuat controale şi asupra agenţilor economici care comercializează materiale de construcţii. S-au verificat mărfuri în valoare de 150 de mii de lei, la un număr de 21 de agenţi economici. 800 de kilograme de vopsea expirată au fost retrase de pe piaţă şi distrusă ecologic.

Nici pensiunile turistice nu au fost trecute cu vederea, iar OJPC a efectuat controale în 45 de unităţi de cazare din judeţ, iar proprietarii acestora au primit consiliere pentru a oferi servicii de calitate turiştilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de kilograme de produse alimentare, retrase de la comercializare.
 Vizualizări articol: 751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Sute de kilograme de produse alimentare, retrase de la comercializare2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sigur trimis de
(23 apr 2008, 15:44:58
De ce nu se zice la care magazine sau gasit cele mai multe produse expirate? cumva KAUFLAND? Selgross? La kaufland am luat si io plasa dar ce mai conteaza, miam dat seama dupa 2 zile noroc ca nu am mincat mincarea respectiva (cirnaciori de porc proaspeti ) nici ciinele nu a mincat. Acum e prea tirziu sa mai fac reclamatie pentru ca na nu miam dat seama in ziua respectiva, prea tirziu si pt mine si pt ei - eu nu mai cumpar de acolo produse perisabile si fara termen de garantie afisat.
2.   Termen de expirare trimis de
(23 apr 2008, 23:50:45
Si eu am fost la cumparaturi si am observat ca laptele din frigiderul magazinului era expirat. Cand am atras atentia vanzatoarei ca laptele era expirat, mi-a spus verde in fata ca nu e treaba mea sa ii fac eu inspectie in produse, si sa imi vad de drum... Dupa ce am plecat, am vazut ca a pus laptele din nou in acelasi frigider. Ca sa nu mai spun ca unele produse au termen de garantie expirat si conducerea magazinului lipeste alte termene de garantie peste cele expirate. Magazinul despre care vorbesc este in Gura Humorului

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei