Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mar 2008 - Anul XIII, nr. 63 (3744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect

Centru specializat pentru copilul delicvent, la Solca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava intenţionează să înfiinţeze un Centru specializat pentru copilul care prezintă comportament delicvent, la Solca.

De serviciile acestui centru vor beneficia în sistem rezidenţial opt copii. Alţi zeci de copii ai străzii, delicvenţi, vor beneficia de consiliere psihologică, în cadrul serviciilor specializate care vor funcţiona în acest centru.

Proiectul a fost iniţiat de Compartimentul Proiecte cu Finanţare Externă din cadrul Protecţiei Copilului Suceava. Pentru construirea acestui centru sunt necesari 200 de mii de euro.

Un al doilea proiect iniţiat de Protecţia Copilului Suceava, cu finanţare PHARE, se referă la crearea unui serviciu psiho – social pentru copiii de vârstă şcolară rămaşi singuri acasă după plecarea părinţilor la muncă în străinătate. Proiectul se ridică la valoarea de 94 de mii de euro şi prevede înfiinţarea mai multor comisii care vor lucra în paralel în zonele Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi, Suceava.

Aceste servicii psiho - sociale vor veni şi în sprijinul copiilor din zece şcoli sucevene din mediul rural, unde sunt cei mai mulţi minori cu părinţii plecaţi la muncă peste hotare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centru specializat pentru copilul delicvent, la Solca.
 Vizualizări articol: 2220 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Centru specializat pentru copilul delicvent, la Solca3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ATENTIE SE FURA!!!!! trimis de
(15 mar 2008, 11:09:42
Atentie salariati de la Protectia copilului directorul vostru, respectiv Straton,va fura 2% din impozitul pe venit fara stirea voastra si-l da la ONG-ul fiului care este preot. Nu-l lasati sa va fure.
2.   Aha trimis de
(15 mar 2008, 13:46:09
domnilor ziaristi de la monitorul, cu mare respect pt meseria d-voastra, va atrag atentia ca folosirea corecta a cuvintelor ar trebui sa fie o prioritate. DELINCVENT si nu DELICVENT. si aceasta atragere de atentie a fost facuta in scopul corectarii exprimarii d-voastra.si asta pt ca nici d-voastra nu iertati nimic.
2.1  RE: Aha trimis de
(16 mar 2008, 18:21:53
Multumim pentru atentionare, mai ales ca a fost facuta in termeni de bun simt (spre deosebire de multe alte mesaje). Dorim si noi sa mentionam faptul ca DEX accepta ambele forme.
3.   Amintiri trimis de
(15 mar 2008, 14:43:19
Mai ciocoflenderilor,da in centru specializat pentru copii delicventi puteti sa-i reeducati si pe sefii de centre ,ca m-am saturat de hotiile lor. Unde merg cu dom derector m-am saturat sa tot aud di hotii. Zilili trecute am prins un saf di sentru care imparta banii di la cadouri cu safu al mare, si apoi so dus si si spovideasca la fiusu. Io mai dat vreo doi lii pentru un VW.
4.   Semianalfabet trimis de
(15 mar 2008, 20:47:58
Corect e DELINCVENT. Cum dracu ajuns ziarista daca nu stie limba romana? Sa mai puna mina pe carte.
4.1  RE: Semianalfabet trimis de
(16 mar 2008, 14:30:56
Prin delicventa se intelege o serie de fapte ilicite, indiferent daca au sau nu un caracter penal (fuga de la domiciliu, absenta repetata si indelungata de la scoala, abandonul scolar nemotivat de cauze obiective, precum si anumite fapte imorale care nu constituie infractiuni). Sunt acceptate ambele variante> delicvent, delincvent. In asistenta sociala se foloseste delicvent (EX: servicii pentru copilul delicvent (evaluare, consiliere, protectie, supraveghere

specializata, evidenta si monitorizare); Sursa: Departamentul Asistenta Sociala si Politici Familiale. Nu loviti fara sa va documentati.

4.2  RE: Semianalfabet trimis de
(16 mar 2008, 14:53:42
Prin delicventa se intelege o serie de fapte ilicite, indiferent daca au sau nu un caracter penal (fuga de la domiciliu, absenta repetata si indelungata de la scoala, abandonul scolar nemotivat de cauze obiective, precum si anumite fapte imorale care nu constituie infractiuni). Sunt acceptate ambele variante> delicvent, delincvent. In asistenta sociala se foloseste delicvent (EX: servicii pentru copilul delicvent (evaluare, consiliere, protectie, supraveghere

specializata, evidenta si monitorizare); Sursa: Departamentul Asistenta Sociala si Politici Familiale. Nu loviti fara sa va documentati.

5.   FOARTE BINE trimis de
(16 mar 2008, 09:36:10
pe linga faptul ca Solca e moarta din punct de vedere economic aici se pot spala bani frumosi ..... mai ales 200 mii de euro .... si apoi de ce dracu nu faceti si o puscarie si gata nu mai trebuie nimic .

sa traiasca cei cu initiativele si cei care au case de vacante si viitorul primar ce o sa se inbogateasca de pe urma acestor fapte nobile !!!!!!!!!!!!!
6.   Cu respect! trimis de
(16 mar 2008, 17:09:11
Inclin sa apreciez efortul colegilor din presa scrisa in a relata noile intentii ale Directiei Generale Judetene pentru protectia drepturilor Copilului si Asistenta Sociala Suceava, ca si reprezentant al ONG-urilor cu scop de monitorizare si de protectie a copiilor suceveni delicventi va propun sa urmariti cu atentie licitatiile care le propun cei de la DGJPDC si AS Suceava in vederea achizitionarii terenurilor, imobiliarelor si a altor materiale care sa conduca la bunul mers al obiectivelor propuse de DGJPDC si AS. Cred ca din ce am citit si nu ma insel se fura si nu o spun din rautate ci din respect fata de categoria de copii aflata in dificultate, dar si fata de un sistem PSD-rizat bine pus la punct. Sa ma ierte Bunul Dumnezeu ca e POSTUL MARE, dar "rusinea s-a nascut la sat" astazi ea a devenit o prioritate in randul celor suspusi care au texte cumparate in presa local suceveana si care au frica de a scutura prin condei adevarul. Sa va dea Dumnezeu INIMA sa-i ajutati pe copii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap în sos de mărar 4 porţii – 40 minute 4 bucăţi file de crap2 lămâi250g smântână sau iaurt gras2 leg. mărar2 căţei de usturoi1-2 linguri ulei de măsline100ml ulei pentru prăjit± sare, piper Fileurile de crap se... Citeşte