Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mar 2008 - Anul XIII, nr. 62 (3743)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Marcă înregistrată

Războiul umbrelelor, închis de procurorii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au închis zilele trecute dosarul aşa-zisului război al umbrelelor, în care nu mai puţin de 14 directori de firme şi companii naţionale şi internaţionale erau acuzaţi că s-au folosit fără drept de mai multe modele de umbrele de terasă, înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) de o firmă din Botoşani, SC Staff SA.

Directorul firmei cu pricina, Aurel Anghelache, era supărat nevoie mare că umbrelele pentru care deţinea brevet de la OSIM fuseseră folosite în activităţile comerciale ale unora dintre cele mai mari companii din ţară, fără ca nimeni să-i ceară acordul şi, evident, să-l remunereze pe măsură. Anghelache i-a chemat în faţa judecătorilor pe mai marii unor companii de renume din România, pe lista învinuiţilor botoşăneanului fiind trecuţi directori de la McDonald’s, Coca-Cola, Metro Cash&Carry, Selgros, European Drinks, Praktiker ori Bricostore, de la care botoşăneanul pretindea despăgubiri cuprinse între patru miliarde de lei vechi şi 15 miliarde de lei vechi.

Din nefericire pentru Anghelache, instanţele judecătoreşti nu i-au dat dreptate, ba mai mult, i-au anulat brevetul pentru umbrelele de terasă în baza căruia solicitase despăgubirile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, Liliana Arbureanu, zilele trecute a fost dispusă o soluţie în dosarul umbrelelor, iar aceasta a fost de scoatere de sub urmărire penală a tuturor celor 14 învinuiţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Războiul umbrelelor, închis de procurorii suceveni.
 Vizualizări articol: 1491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Războiul umbrelelor, închis de procurorii suceveni3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Super tare trimis de
(14 mar 2008, 16:22:58
Super tare.. in tara asta nici daca iti inregistrezi inventia nu e luat in considerare daca vin "ai cu barba sura" si plini de bani iti retrag si dreptul de autor.. Eventual nu au cerut si despagubiri sau sa il puna sa isi plateasca dreptul de autor pentru umbrelele inventate de el.

Jaleeeeeeeeeeee cum merg lucrurile in romanica
2.   Meandre trimis de
(14 mar 2008, 18:22:56
Legile romanesti sunt tare intortocheate,iar punera lor in aplicare si mai si.....
3.   Atentie trimis de
(14 mar 2008, 21:24:27
Stimati forumisti, daca detineti informatii care �n articol nu apar, prezentati-le. Sunt sigur ca afacerea este mult mai complicata dec�t se vede mai sus.Ma tem ca avem de a face cu un semnal de alarma.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sorbet amar de portocale 6 porţii – 20 minute + 3 ore la congelator4 portocale 250g zahăr600ml apă3 linguri Campari roşu2 albuşuri Tăiaţi coaja de portocale în fâşii şi puneţi-le la fiert în apă cu zahăr. Trebuie să fiarbă 10 minute, la... Citeşte