Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mar 2008 - Anul XIII, nr. 59 (3740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fraţii abandonaţi de mamă vor creşte împreună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cursul zilei de ieri, Gabriela Dănilă, fetiţa în vârstă de nouă ani care a fost internată, săptămâna trecută, în Centrul de primire minori în regim de urgenţă Suceava, după ce a fugit din casa bunicului şi a fost găsit de Poliţie după trei zile, într-o casă părăsită, a fost transferată la Casa de tip familial „Licuricii” din Gura Humorului.

În această locuinţă socială, ea va fi împreună cu fratele ei Andrei Gherasim, care, cu câteva zile înainte de dispariţia Gabrielei, a fost ridicat în regim de urgenţă din casa presupusului tată, care îl neglija şi îl bătea, pe fondul consumului de alcool.

Deşi au locuit ani de zile la câţiva kilometri unul de celălalt, în comuna Slatina, fraţii şi-au vorbit pentru prima dată săptămâna trecută, când, împreună cu un asistent social din cadrul Protecţiei Copilului Suceava, am dus-o pe Gabriela să-şi vadă fratele, internat la o casă de tip familial din Gura Humorului.

Cei doi minori au fost părăsiţi şi despărţiţi de mamă, crescând aproape singuri (cu sprijinul unui bunic bolnav - Gabriela - şi alături de un presupus tată, consumator de băuturi alcoolice şi foarte violent - Andrei).

 

O minune că s-au întâlnit

Specialiştii din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava au descoperit că minorii au aceeaşi mamă după ce le-au fost verificate certificatele de naştere.

Daniela Ştefănescu, şef serviciu - servicii alternative de tip familial Gura Humorului, ne-a spus că povestea celor doi micuţi este, într-adevăr, o telenovelă. „Andrei merge deja la şcoală, aici, în Gura Humorului, unde s-a acomodat foarte bine. Asta înseamnă că este un copil inteligent. În curând şi surioara lui va fi înscrisă la aceeaşi şcoală. Noi vom face totul pentru ca acestor doi copii să le fie bine. Mai ales că în Casa "Licuricii" stau doar fraţi, proveniţi din familii diferite. Andrei era singur, iniţial, dar acum a venit şi surioara sa, pe care şi-a dorit-o foarte mult alături. Este o minune că s-au întâlnit”, a spus Daniela Ştefănescu.

Din datele pe care le-au obţinut specialiştii din cadrul Protecţiei Copilului Suceava rezultă că mama celor doi minori mai are trei copii, care se află împreună cu ea într-o localitate din judeţul Iaşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fraţii abandonaţi de mamă vor creşte împreună.
 Vizualizări articol: 911 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Fraţii abandonaţi de mamă vor creşte împreună3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
(12 mar 2008, 11:54:52
Daca angajatii DGASPC nu erau in stare sa faca acest lucru au facuto cei de la presa, felicitari presei si rusine autoritatilor abilitate care au datoria sa faca acest lucru. De ce DGASPul nu a avut in cap so duca pe sora minorului la acel centru unde era internat baiatul?!

Jos cu conducerea directiei care iau banii degeaba, in frunte cu hotul de Ivan Turbinca. Sa dea Bunul Dumnezeu sa-i cheara toata familia nu numai parintii. El prin fata e milos dar prin spate zace o ura in el, de o sal ajunga si pe el necazurile.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtiţe cu pesmet 24 bucăţi - 60 minute 500ml lapte3 ouă1 lămâie6 linguri zahăr25g drojdie proaspătă3 linguri pesmet dulce300g prunefăinăun vârf de cuţit sareulei pentru prăjit Bateţi ouăle puţin şi turnaţi peste ele laptele... Citeşte