Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mar 2008 - Anul XIII, nr. 55 (3736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie

Primăria Rădăuţi se luptă prin instanţe pentru a păstra Biblioteca oraşului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procesul intentat de afaceristul Arcadie Plămadă Primăriei Rădăuţi prin care revendică spaţiul în care funcţionează actualmente Biblioteca Municipală „Tudor Flondor” a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La termenul din data de 4 martie, Primăria a fost reprezentată prin secretarul municipiului, Haralambie Herghiligiu, iar cealaltă parte nu s-a prezentat, ci a depus un document prin care a solicitat amânarea, deoarece nu a avut suficient timp să studieze probele depuse de municipalitate la dosar. Instanţa a decis ca următorul termen să fie pe 17 iunie.

Obiectul acţiunii de revendicare îl constituie spaţiul din Piaţa Unirii, la parter, unde a funcţionat un magazin Alimentara şi unde în prezent funcţionează Banca Românească, precum şi suprafaţa de la etaj, ocupată de Bibliotecă.

Arcadie Plămadă susţine că aceste suprafeţe ar aparţine SC Obcina SA, societate rezultată din fosta ICSM, nerecunoscând un schimb de spaţii de acum peste 20 de ani care s-a efectuat între Consiliul Popular şi ICSM Rădăuţi.

 

Firul evenimentelor

În 1987, oraşul Rădăuţi transferă mijlocul fix din strada Ştefan cel Mare 10 (unde funcţiona Biblioteca orăşenească, actualmente restaurant Celebrity) la ICSM Rădăuţi (Decizia 23/26.02.1987).

Prin adresa Consiliului Popular Rădăuţi nr. 622/87 se solicită transmiterea din administrarea ICSM în administrarea Bibliotecii a imobilului din Piaţa Republicii (actualmente Piaţa Unirii) nr. 67 (fost magazin „Modern” pentru amenajarea bibliotecii orăşeneşti.

Primăria primeşte de la ICSM clădirea fostului magazin „Modern” pentru amenajarea Bibliotecii (proces – verbal de predare nr. 9977/ 1987.

Prin ordinul de transfer nr. 140 din 01.02.1990, Agenţia BTT Suceava solicită transferul acestei clădiri cu 8 camere, din Ştefan cel Mare nr. 10, de la ICSM Rădăuţi la BTT, iar BTT o vinde ulterior.

Secretarul municipiului Rădăuţi afirmă că „dl Plămadă face abstracţie de actele de după 1987, prezentând doar cele în care ICSM, devenită Obcina, avea în inventar spaţiul corespunzător Magazinului Modern, unde, în prezent, la etaj funcţionează secţia de adulţi a Bibliotecii, iar la parter, un magazin alimentar. De ce nu mai apare clădirea din Ştefan cel Mare nr. 10 la ICSM, devenită Obcina SA?”

 

Schimb de spaţii

În precizările formulate de Primărie la dosar se mai semnalează următoarele: în acţiunea sa, Plămadă revendică imobilul Bibliotecii şi al fostei Alimentara, indicând ca adresă Piaţa Unirii nr. 62, la acea adresă fiind un imobil al Comunităţii Evreieşti. Spaţiul fostei alimentare nu a fost niciodată deţinut de Primărie. Pentru spaţiul de 320 mp din fosta Piaţa Republicii, în 1987 ICSM a primit un spaţiu de 614 mp pe strada Ştefan cel Mare, iar suprafaţa revendicată, în care funcţionează în prezent Biblioteca municipală este de circa 1000 mp. Schimbul de spaţii este recunoscut în scris de foştii directori ai ICSM şi de consilierii juridici de atunci.

În inventarul de constituire a SC Obcina nu apare acest activ (spaţiul de la Bibliotecă) şi nu s-a plătit niciodată impozit pentru el la bugetul local.

Imobilul Bibliotecii face parte din domeniul public, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 82/1999 şi Hotărârea de Guvern nr. 1357 / 2001 privind atestarea domeniului public a municipiului Rădăuţi.

Cu toate acestea, de circa 4 ani, Primăria municipiului Rădăuţi se luptă prin instanţe pentru a păstra Biblioteca oraşului, hotărârile judecătoreşti fiind când în favoarea Primăriei, când în a lui Plămadă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Rădăuţi se luptă prin instanţe pentru a păstra Biblioteca oraşului.
 Vizualizări articol: 1239 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Rădăuţi se luptă prin instanţe pentru a păstra Biblioteca oraşului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Plamada si benone trimis de
( 6 mar 2008, 15:00:11
vor pune mana pe tot orasul,cu finantarea bcr-ului!
1.1  RE: Plamada si benone trimis de
( 6 mar 2008, 20:33:54
Asa e ptrca contabila lui Plamada marea doamna a fost inspector peste 25 ani la credite la BCR si stie cum merg trebuirile iar sarmanul BENONE ar trebuie sa nu uite locul sau bastina si faptul ca a uitat ca a FOST SARAC.
2.   Pocaiti trimis de
( 6 mar 2008, 15:28:53
pai asa ne trebuie ca pocaitii ne vor sufoca ,incepand de la papuci si terminand cu spatiile. Iar familia lui benone se stie ca e fara pic de caracter ,oameni de 2 bani,parveniti ,ciocoii noi.....
2.1  RE: Pocaiti trimis de
( 6 mar 2008, 17:49:23
exact! mai ales benone,un mincinos,fara cultura,plin de bani si care lasa impresia ca e un mare om de afaceri ....de fapt il ****de bani pe plamada ,si foarte bine face!!!
3.   Banditu trimis de
( 6 mar 2008, 21:25:41
plamada talharu de Radauti

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Urs de mămăligă 4 porţii – 45 minute 300g mălai1 l apă200g brânză de burduf200g cârnaţi afumaţi200g smântânăsare Faceţi o mămăligă mai tare şi lăsaţi-o la răcit. Împărţiţi-o apoi în 8 bucăţi egale. ... Citeşte