Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mar 2008 - Anul XIII, nr. 55 (3736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Destin

Doi fraţi abandonaţi de mamă s-au regăsit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce au fost abandonaţi de mamă şi despărţiţi, doi fraţi au şansa să trăiască împreună. Gabriela şi Gavril au avut parte de o copilărie nefericită. Şi tot necazurile au fost cele care i-au adus alături.

Gabriela Dănilă, din comuna Slatina, elevă în clasa a III-a, este fetiţa care a stat ascunsă trei zile sub un pat dintr-o casă nelocuită, de frică bunicului - Gavril Dănilă, în vârstă de 79 de ani. Gavril A., în vârstă de 12 ani, fratele minorei, a fost părăsit de către mamă şi abuzat fizic, emoţional şi prin muncă de către C.V.V., presupusul său tată.

Dacă minora fusese lăsată de câţiva ani în grija bunicului, după ce mama ei a abandonat-o încă de când avea câteva luni, iar tatăl fetiţei plecase la muncă în Grecia, fratele ei trăia sub teroarea presupusului tată, consumator de băuturi alcoolice, foarte violent şi brutal cu copilul, pe care îl punea să muncească peste puterile lui.

 

Bătut şi înjurat de presupusul tată

Din declaraţiile copilului, a rezultat că acesta a fost bătut frecvent de presupusul tată cu palma, cu băţul, cu biciul, fapt ce l-a făcut să fugă de acasă de mai multe ori.

Copilul era pus zilnic să hrănească animalele şi să le cureţe, iar ulterior presupusul tată îl bătea pentru că nu are temele făcute. Deseori tatăl îşi trezea copilul aruncându-i apă pe faţă. Băiatul era în mod frecvent intimidat, ameninţat şi umilit. Condiţiile materiale şi igienice în care locuia copilul erau precare şi i-au pus de multe ori sănătatea în pericol. Minorul are deficit statuto-ponderal, cicatrice pe mâna dreaptă provocată de o muşcătură de cal şi diverse alte cicatrici rămase în urma loviturilor primite de la tată. Până la vârsta de şapte ani, copilul a locuit  împreună cu mama sa în judeţul Caraş Severin, după care a fost dus la presupusul tatăl.

Deoarece nu au fost identificate rude pană la gradul IV care să dorească să se ocupe de copil, s-a propus instituirea plasamentului în regim de urgenţă a copilului într-o casă de tip familial din structura Protecţiei Copilului Suceava.

 

Ascunsă în casa părăsită a tatălui

Nici surioara lui, Gabriela, nu a avut o soartă mai bună.

Fetiţa a fost părăsită de mamă de la vârsta de şase luni, fiind încredinţată prin hotărâre judecătorească tatălui care a crescut-o până la vârsta de şase ani. Tatăl acesteia a plecat şi el la muncă în străinătate, lăsând-o în grija bunicului patern.

Condiţiile materiale şi igienice în care a locuit fetiţa sunt precare şi de multe ori i-au pus viaţa în pericol. Cu toate aceste neajunsuri, Gabriela are o situaţie şcolară foarte bună şi până în prezent nu a avut nici o absenţă.

Fetiţa dispăruse din casa bunicului pe 29 februarie. Bătrânul a început să se îngrijoreze tot mai tare, gândindu-se la ce-i mai rău.

Văzând că minora nu mai apare, Gavril Dănilă a căutat-o prin toată comuna, anunţându-i despre dispariţie pe poliţiştii din Slatina. Poliţiştii au scotocit toată comuna în căutarea Gabrielei, însă nici urmă de fetiţă. Gabriela parcă intrase în pământ.

Duminică dimineaţă, însă, unul dintre poliţişti s-a gândit să verifice şi locuinţa tatălui Gabrielei (plecat la muncă în Grecia), casă nelocuită, aflată la aproximativ un kilometru de gospodăria bunicului.

După ce-au deschis casa, cu ajutorul unui unchi de-al Gabrielei, poliţiştii au găsit-o pe fetiţă ascunsă sub un pat. Minora nu mâncase nimic de trei zile şi era foarte slăbită. Ea le-a povestit poliţiştilor că i-a fost frică să meargă acasă, la bunicul ei, după ce a întârziat aproximativ jumătate de oră de la şcoală, timp în care s-a jucat cu o prietenă de-a ei.

 

Cei doi fraţi vor creşte împreună

Specialiştii din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava au spus că după publicarea articolului „S-a ascuns trei zile sub pat, de frica bunicului”, publicat în cotidianul „Monitorul de Suceava”, în ediţia din 4 martie, specialiştii din cadrul Serviciului de evaluare a situaţiilor de risc şi intervenţie în regim de urgenţă din cadrul DGASPC s-au autosesizat şi au efectuat un raport de evaluare iniţială în care s-au constatat situaţia minorei.

„Cercetând actele de naştere ale fetiţei, s-a descoperit că aceasta este soră cu băieţelul G. A. Ei nu ştiu unul de existenţa celuilalt, mama abandonându-i pe amândoi în locuri diferite”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Nicoleta Lenţa. Ambii copii au fost preluaţi de către DGASPC.

 Nicoleta Lenţa ne-a spus că în acest moment fetiţa se află în Centrul de Primire Minori în Regim de Urgenţă, iar băieţelul a fost dat deja spre îngrijire la un asistenta maternal profesionist.

„În următoarele zile, celor doi copii li se va spune că sunt fraţi şi, până la sfârşitul acestei săptămâni, se va găsi o soluţie ca fraţii să crească împreună (la un asistent maternal sau într-un centru de tip familial). În acest fel, copiii vor putea să se cunoască şi să crească împreună, ca frate şi soră, într-un mediu potrivit vârstei şi nevoilor lor”, a mai completat Lenţa.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi fraţi abandonaţi de mamă s-au regăsit.
 Vizualizări articol: 1464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Doi fraţi abandonaţi de mamă s-au regăsit3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Specialistii trimis de
( 6 mar 2008, 21:13:42
s-au dus specialistii pe la alte departamente
2.   Romana asta trimis de
( 6 mar 2008, 22:56:08
s-au constatat situatia minorei.

la un asistenta maternal profesionist.

E chiar atat de greu sa legi doua cuvinte?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Urs de mămăligă 4 porţii – 45 minute 300g mălai1 l apă200g brânză de burduf200g cârnaţi afumaţi200g smântânăsare Faceţi o mămăligă mai tare şi lăsaţi-o la răcit. Împărţiţi-o apoi în 8 bucăţi egale. ... Citeşte