Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mar 2008 - Anul XIII, nr. 55 (3736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aprovizionare proastă

Comenzi de medicamente neonorate de furnizori, la Spitalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Judeţean de Urgenţă înregistrează în continuare sincope în aprovizionarea cu medicamente.

Deşi conducerea unităţii a fost de acord cu noile preţuri impuse de furnizorii de produse farmaceutice şi a încheiat noi contracte cu aceştia, lipsurile nu au fost îndepărtate în totalitate, întrucât livrările nu se fac la timp.

Ieri, în conferinţă de presă, managerul general al spitalului, dr. Doina Ganea Motan, a declarat că furnizorii de medicamente nu-şi respectă obligaţiile contractuale şi nu onorează comenzile în timp de 3 zile, aşa cum s-au angajat.

Potrivit medicului, printre firmele care tergiversează livrările se numără RELAD, care ar fi trebuit să facă aprovizionarea cu Gentamicină fiole şi Digoxin tablete, DITA IMPORT, care nu a onorat comanda de Furosemit fiole şi INTERFARM, care ar fi trebuit să refacă stocurile de Bronhexim.

„Situaţia nu este una de criză, dar nu mi se pare normal să se întâmple aşa ceva, mai ales că li s-a acceptat un preţ nou, care este mai mare decât cel prevăzut în contractul de anul trecut”, a punctat dr. Motan.

 

Modalitate nouă de achiziţii, abordată în premieră de spital

Şeful Spitalului Judeţean de Urgenţă a mai spus că, la licitaţia în acord cadru, singura legală pentru o unitate fără buget, organizată la finele lunii februarie, pentru 504 tipuri de medicamente, au participat 31 de firme.

Două dintre firmele descalificate pentru că nu aveau pusă la punct documentaţia necesară au făcut deja contestaţie, ceea ce înseamnă că şi aceste achiziţii de produse farmaceutice vor fi un pic întârziate.

Cele 504 de tipuri de medicamente reprezintă necesarul stabilit de şefii de secţii şi aprobat de Comisia de Medicamente a unităţii pentru o perioadă de 25 de luni, iar această modalitate de aprovizionare pentru o perioadă mai lungă de timp reprezintă o premieră pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

„Fiind pe o durată foarte mare, acest tip de achiziţie îţi dă posibilitatea să nu mai rişti să rămâi cu stocuri zero, să fii nevoit să aştepţi condiţii în care ai voie să achiziţionezi la preţuri noi sau să fii obligat să aştepţi până când poţi să realimentezi stocul atunci când ai epuizat cantitatea, dar n-ai făcut o estimare corectă sau a intervenit ceva în patologie, iar contractul nu-ţi permite să faci achiziţii peste ceea ce-ai prevăzut iniţial”, a precizat dr. Motan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comenzi de medicamente neonorate de furnizori, la Spitalul Suceava.
 Vizualizări articol: 1360 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comenzi de medicamente neonorate de furnizori, la Spitalul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Este necesar trimis de
( 6 mar 2008, 14:05:10
nu cred ca ne intereseaza pe noi contribuabilii la sanatate poza acestei femei,este clar se vrea a se face reclama ....dar nu ne ajuta la tratament...mai scuteste-ne femeie de asemenea imagini
2.   Intrebare trimis de
( 6 mar 2008, 14:51:26
aaa... acum situatia la spital nu mai este una dezastruasa?
3.   Pentru carcotasi trimis de
( 6 mar 2008, 15:11:23
lua-var dracu de papagali ce sunteti.Ma tolomacilor daca habar nu aveti cu ce pret s-au incheiat contractele cu furnizorii de medicamente,cand, si ce fac furnizorii acum dupa ce a crescut euroiul nu va mai dati cu parerea.Intra boule in spital si spune o sectie in care nu se lucreaza la infrastructura daca stii ce e aia?
4.   ..si ziceti ca doamna asta e manager??? trimis de
( 6 mar 2008, 20:04:57
...Stimate doamna manager...daca pleaca CONTABILUL SI SEFUL DE SERVICIU ADMINISTRATIV....IN BAZA DUMNEAVOASTRA ....CRED CA SE INCHIDE SPITALUL!MAI DEGRABA DUTE SI FA -TI MESRIA SI LASA-TE DE FRECAT MENTA CA SI MANAGER!!HA,HA,HA.....AUZI...D SI ASTA E MANAGER....ATUNCI NICOLAESCU E PREEDINTELE SUA!!!
5.   Pentru Mircea trimis de
( 7 mar 2008, 07:15:31
Mirciulica esti cumva in"dividios"?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Urs de mămăligă 4 porţii – 45 minute 300g mălai1 l apă200g brânză de burduf200g cârnaţi afumaţi200g smântânăsare Faceţi o mămăligă mai tare şi lăsaţi-o la răcit. Împărţiţi-o apoi în 8 bucăţi egale. ... Citeşte