Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 feb 2008 - Anul XIII, nr. 50 (3731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri

Elevul cuţitar şi cei care l-au apărat, sancţionaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazul elevului care a pătruns cu un cuţit în incinta Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, ameninţând în urma unui conflict spontan o fată, ajuns la urechile poliţiştilor abia după ce cazul a fost scos la iveală de reporterii „Monitorul”, s-a lăsat cu sancţiuni.

Cel mai „şifonat” din toată povestea a ieşit agentul de pază care i-a confiscat elevului cuţitul, după care a „uitat” de incident şi nu a mai anunţat poliţia.

Poliţiştii i-au aplicat acestuia o sancţiune contravenţională de 500 de lei, iar patronul firmei la care era angajat acesta, SC RPG, a hotărât să-i desfacă contractul de muncă.

 

Elevul cuţitar a scăpat uşor

În cazul elevului prins cu cuţitul pe terenul de sport al colegiului, identificat în persoana lui Vasile Marius I., în vârstă de 17 ani, elev în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, măsurile luate sunt destul de blânde.

Cum acesta a susţinut că purta cuţitul după el doar în încercarea de a-l vinde, iar din declaraţiile martorilor a reieşit că acesta nu a ameninţat-o pe fata cu care s-a luat la ceartă cu arma albă, ci doar verbal, poliţiştii nu i-au mai întocmit dosar penal, ci i-au aplicat doar o sancţiune contravenţională în valoare de 500 de lei, pentru pătrundere fără drept în incinta unei şcoli.

În privinţa profesorului de sport, care, deşi a intervenit şi l-a imobilizat pe elevul cuţitar, nu a anunţat despre incident nici poliţia, nici conducerea şcolii, sancţiunea constă doar într-un avertisment verbal venit din partea directorului pentru că nu a respectat circuitul informaţional din cadrul unităţii de învăţământ.

„Am purtat o discuţie şi cu conducerea firmei care are contract de asigurare a pazei cu noi, avertizând-o cu rezilierea contractului în cazul în care vor mai apărea astfel de incidente”, ne-a declarat Mircea Popescu, directorul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, care a trimis o informare cu privire la incident şi sancţiuni către Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.

 

Cazul, ascuns de profesor şi agentul de pază 

Incidentul care a dus la luarea acestor sancţiuni s-a petrecut luni după-amiază. Venit din afara şcolii, elevul de 17 ani a ajuns fără probleme pe terenul de sport al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”. Aici s-a luat la ceartă cu una dintre eleve şi a devenit violent. Având şi un cuţit asupra sa, a stârnit panică printre ceilalţi elevi. Unul dintre profesorii de sport s-a sesizat imediat şi a reuşit să-l imobilizeze pe băiat, care, susţin poliţiştii, nu ar fi intrat în sala de sport a colegiului decât după ce profesorul a reuşit să-l liniştească.

Cazul a ajuns la urechile poliţiştilor abia după ce presa s-a interesat de caz, în urma unei sesizări venite de la unul dintre părinţii unui elev.

Nici profesorul, nici agentul de pază de serviciu, la care a ajuns cuţitul băiatului, nu au suflat o vorbă despre cele întâmplate nici poliţiei, nici directorului şcolii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevul cuţitar şi cei care l-au apărat, sancţionaţi.
 Vizualizări articol: 1265 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Elevul cuţitar şi cei care l-au apărat, sancţionaţi1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De tot kk trimis de
(29 feb 2008, 11:49:24
Nici proful nici paznicul n-au "ascuns" cazul " !!! Pus si simplu, au rezolvat situatia simplu si n-au considerat necesar sa mai faca valva ! Voi, ziaristii sunteti de toata jalea, umpleti paginile ziarelor cu tot felul de nimicuri, in incercarea CONCERTATA de a DA IMPRESIA ca exista, vezi Doamne, mare violenta in invatamant !!! ZERO ! Cat despre prof si paznic.... situatie tipic romaneasca: Daca te implici, esti sanctionat. Daca nu te implici, esti sanctionat. Cum ar fi trebuit procedat ? Sa asiste pasibili la incident, cu telefonu-n mana si sa sune la 112 ? In opinia voastra, asta e exemplu de atitudine civica, nu ?
1.1  RE: De tot kk trimis de
(29 feb 2008, 12:07:06
ai perfecta dreptate ! sunt cam dobitoci ! aia e !

2.   MInciuna a directorului trimis de
(29 feb 2008, 15:05:37
Popescu a zis clar ca nu o sa raporteze cazul la ISJ. Acuma se scoate, ca stie ca a facut-o de oaie si incearca sa se acopere cu nesimtire zicind ca nu au anuntat profesorii respectivi.

UUUUUUUUUUUUUEEEEEEEEEEEEEEEEE
3.   Ziarist de..... trimis de
(29 feb 2008, 18:11:12
Mai jurnalistule mai lasa-ne in pace cu tampeniile pe care le tot scrii.Ceea ce ai scris este total gresit,intai informeaza-te si apoi scrie.Imi pare rau ca presa din Suceava este de cacaoooooooooooooooooo.alte subiecte nu mai aveti sau .....asa va pace vouaaaaaaaaaaaaaaaaa.
4.   Ziarist de..... trimis de
(29 feb 2008, 18:12:48
Mai jurnalistule mai lasa-ne in pace cu tampeniile pe care le tot scrii.Ceea ce ai scris este total gresit,intai informeaza-te si apoi scrie.Imi pare rau ca presa din Suceava este de cacaoooooooooooooooooo.alte subiecte nu mai aveti sau .....asa va pace vouaaaaaaaaaaaaaaaaa.
5.   Bombalai trimis de
( 1 mar 2008, 00:43:10
ue ziaristilor.. nu mai scrieti toate minciunile ca sa paretzi voi mai interesati si cei care afla primii .. nu a fost niciun incident, pur si simplu, baiatul s'a certat cu fata, profesorul NU I'A FACUT NIMIC, iar voi a'ti scris minciuni... apuca'te de facut bastonaje si invata sa numeri .. nu e normal sa acuzi pe cnv dak nu jtii cum s'a intamplat... eu dak iti zic ca a intrat la i3 cnv cu un pix si a vrut sa i'l bage in cap cuiva o sa crezi si asta nuh ?? deacum dai la ziar ca vin ajtia cu pixurile la jcoalalaughing:)) profu de sport e cel mai d treaba prof din toata suceava. .. aha ca vino'ncet si duuuuuuuuuuuuuuuuuuu'teeeeeee taaaaaaaaaaaareeeeee pt min n'ai valoarewinking

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă de spanac 4 porţii - 40 minute 500g spanac2 linguri apă4 ouă1/2 linguriţă nucşoară300ml sos de roşii5 linguri ulei1 lingură pesmetsare, piper   Umplutura 175g bucheţele de broccoli3 linguri caşcaval ras175g brânză mozzarella... Citeşte