Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 feb 2008 - Anul XIII, nr. 50 (3731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pungă goală

Curtea de Apel Suceava nu are bani pentru plata serviciilor poştale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Au ajuns la fundul sacului. Curtea de Apel Suceava nu mai are bani pentru a achita serviciile poştale pe care le efectuează faţă de justiţiabili. Odată cu modificarea legislaţiei, citarea părţilor implicate într-un dosar trebuie realizată obligatoriu fie cu ajutorul agenţilor procedurali, fie prin trimiterea unor scrisori recomandate cu confirmare de primire.

„La nivelul instanţelor de pe raza Curţii de Apel Suceava nu avem suficient de mulţi agenţi procedurali, aşa încât volumul citaţiilor este destul de mare, ceea ce implică şi costuri ridicate”, a explicat Cezar Hâncu, preşedintele Curţii de Apel Suceava.

Practic, prin introducerea acestor noi reglementări, Curtea de Apel Suceava are de plătit de aproape două ori mai mulţi bani.

Dacă până acum din bugetul instituţiei erau viraţi către Poşta Română aproximativ 200.000 de lei lunar, începând din ianuarie 2008 costurile au crescut la aproape 400.000 de lei lunar.

Această creştere reprezintă practic diferenţa dintre o scrisoare recomandată simplă, aşa cum erau trimise citaţiile în trecut, şi o scrisoare recomandată cu confirmare de primire, cum se procedează acum.

„Curtea de Apel Suceava nu dispune de aceste fonduri, dar vom solicita bani de la Ministerul Justiţiei pentru a putea achita costurile. Chiar dacă implică o serie de cheltuieli suplimentare, noile măsuri sunt utile şi aceasta pentru că poştaşii nu comunicau întotdeauna citaţiile, dar în acte apărea că au fost afişate la uşa locuinţei, fapt ce avea consecinţe asupra actului de justiţie. Trimiterea citaţiilor prin scrisori recomandate cu confirmare de primire elimină acest neajuns”, a opinat Cezar Hâncu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curtea de Apel Suceava nu are bani pentru plata serviciilor poştale.
 Vizualizări articol: 1099 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Curtea de Apel Suceava nu are bani pentru plata serviciilor poştale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Santaja sau incompetenta? trimis de
(29 feb 2008, 14:05:59
Cum sa avti bani de timbre domnule Cezar H�ncu-DACA personal am primit un numar de 9 CITATII -salariatii din Institutia pe care o intitulati CURTE DE APEL,este OGRADA DE incompetenti,angajati pe baza de ....deci va recomand sa legiferati activitatea domniilor lor si din banii produsi sa va luati timbre .HAHALERE ce sunte-ti.

P.S. -dac esti curios sa vezi CITATIILE o sa le vezi pe net...CAT DE CURAND..

-DACA UN NEBUN ITI SPUNE CA MAMA TA ESTE PROSTITUATA TU IL CREZI SI I-I TRIMITI CITATIE ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă de spanac 4 porţii - 40 minute 500g spanac2 linguri apă4 ouă1/2 linguriţă nucşoară300ml sos de roşii5 linguri ulei1 lingură pesmetsare, piper   Umplutura 175g bucheţele de broccoli3 linguri caşcaval ras175g brânză mozzarella... Citeşte