Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 feb 2008 - Anul XIII, nr. 42 (3723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Facilităţi

Primii beneficiari ai ajutorului pentru soţul supravieţuitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primii beneficiari ai ajutorului pentru soţul supravieţuitor îşi vor primi banii în această săptămână.

Directorul adjunct al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Suceava, Iulia Savu, a precizat că este vorba despre 20 de pensionari suceveni care vor primi banii odată cu pensia aferentă acestei luni.

Faptul că legea a intrat în vigoare la începutul acestui an, dar precizările privind aplicarea sa au venit mult mai târziu au determinat ca procentul beneficiarilor din luna februarie să fie extrem de mic. Astfel, dintre cei 2.420 de pensionari ale căror dosare au fost admise de CJP Suceava, pentru a primi acest ajutor bănesc, 2.400 îşi vor primi banii abia în luna martie.

De la începutul acestui an, Casa de Pensii a fost luată cu asalt de pensionarii care au încercat să demonstreze că se încadrează în condiţiile impuse de lege. În acest interval, 7.038 de dosare au fost depuse de solicitanţi de ajutor pentru soţul supravieţuitor, dintre care 5.212 numai în luna ianuarie. Nu toţi solicitanţii au îndeplinit însă toate condiţiile.

Cei care nu îşi vor putea primi banii în această lună, pentru că dosarul lor nu a fost încă finalizat, îşi vor primi drepturile băneşti aferente lunii februarie retroactiv, în luna martie, deci nu vor pierde nici un leu.

Cuantumul ajutorului lunar este de 44 de lei pentru soţul supravieţuitor care beneficiază de una sau mai multe categorii de pensie stabilite numai în fostul sistem al asigurărilor sociale pentru agricultori, şi 113 lei pentru soţul supravieţuitor care beneficiază de pensie stabilită în sistemul public de pensii. Dacă durata căsătoriei a fost mai mică de 10 ani, dar de cel puţin 5 ani, cuantumul ajutorului lunar variază între 22 şi 102 lei, în funcţie de anii de căsătorie şi tipul de pensie de care beneficiază.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primii beneficiari ai ajutorului pentru soţul supravieţuitor.
 Vizualizări articol: 1433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Primii beneficiari ai ajutorului pentru soţul supravieţuitor3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :| trimis de
(20 feb 2008, 21:31:03
citez "Astfel, dintre cei 2.420 de pensionari ale caror dosare au fost admise de CJP Suceava, pentru a primi acest ajutor banesc, 2.400 �si vor primi banii abia �n luna martie." ... chiar nu se putea face un efort si pentru 20 de pensionari? curios
2.   Pensii trimis de
(20 feb 2008, 23:17:59
care pensionari agricultori vor primi pensie de urmas? am fost la casa de pensii si mi-au respins dosarul mentionind ca pensionarii agricoli nu beneficiaza de acest drept.unde-i adevarul

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Aripioare de pui cu varză de Bruxelles 2 porţii - 40 minute 10 aripioare de pui500g varză de Bruxelles50g unt50ml ulei (pref. măsline)50g ardei gras roşu1 lămâie± sare, piper Varza se opăreşte 1-2 minute în apă clocotită cu puţină sare, apoi se... Citeşte