Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 feb 2008 - Anul XIII, nr. 41 (3722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prea scump

Doi cumpărători de la Casa de Oaspeţi au renunţat la terenuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi dintre câştigătorii licitaţiilor de vânzare a parcelelor aflate în apropierea Casei de Oaspeţi din Suceava au renunţat la terenuri. Anunţul a fost făcut de directorul Regiei Autonome – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, Gheorghe Antonovici, care a precizat că până la expirarea termenului în care puteau fi plătite terenurile achiziţionate prin licitaţii, doi dintre cumpărători nu s-au mai prezentat să încheie contractele.

Este vorba despre firma FLORIANCA SRL Suceava şi de persoana fizică Vasile Cicu, care deşi au reuşit să obţină două parcele de teren, nu au mai dispus de fondurile necesare pentru achitarea lor.

Demn de remarcat este faptul că parcelele câştigate la licitaţie de SC Florianca SRL şi Vasile Cicu au fost adjudecate cu unele dintre cele mai mari preţuri.

Astfel, firma suceveană trebuia să plătească pentru 14,65 de ari de teren nu mai puţin de 765.000 de lei, fără TVA, (7,65 miliarde de lei vechi), în condiţiile în care preţul de pornire al licitaţiei a fost de doar 180.000 de lei.

În ceea ce-l priveşte pe Vasile Cicu, acesta ar fi trebuit să plătească pentru aceeaşi suprafaţă de teren un preţ de 564.000 de lei, fără TVA.

 

Pierderi de peste 20.000 de lei după renunţarea la terenuri

Prin renunţarea la terenurile pe care le-au câştigat, atât firma suceveană, cât şi Vasile Cicu au pierdut importante sume de bani, reprezentând taxa de participare a licitaţiei, preţul dosarului de prezentare a terenurilor, cât şi garanţia de participare la licitaţie.

Astfel, în cazul SC Florianca SRL, aceasta a rămas fără 20.000 de lei (200 milioane de lei vechi), reprezentând contravaloarea garanţiilor şi taxelor menţionate anterior, în timp ce Vasile Cicu a pierdut 22.000 de lei.

„Momentan sunt singurele cazuri în care cei care au câştigat licitaţiile au renunţat la terenurile respective. În aceste condiţii, cele două parcele de teren vor fi scoase din nou la vânzare, cel mai probabil la mijlocul lunii martie a.c., iar preţul de pornire va fi acelaşi ca la prima vânzare”, a declarat Gheorghe Antonovici.

El a mai adăugat că tot în luna martie a.c. vor fi scoase la vânzare ultimele 7 parcele de teren, aflate în imediata apropiere a Casei de Oaspeţi Suceava, care nu au reuşit să fie vândute la licitaţia organizată la sfârşitul săptămânii trecute. Până în momentul de faţă, RA-APPS Suceava a reuşit să vândă 115 parcele din totalul de 124 câte au fost disponibile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi cumpărători de la Casa de Oaspeţi au renunţat la terenuri.
 Vizualizări articol: 1708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Doi cumpărători de la Casa de Oaspeţi au renunţat la terenuri2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Uite ca sau trezit trimis de
(19 feb 2008, 11:31:04
domnu cicu bine ca va ti trezit la realitate ...parcelele alea nu valoreaza atatia bani ....doar daca nu au cumva zacaminte mari de petrol in ele sau niscai campuri aurifere....altfel nu vad de ce sa da ti o remorca de bani pe niste campuri cu iarba

si nici aia de calitate ...asteptam si pe altii sa si bea cafeaua sa le dam buna dimineata
2.   No comment trimis de
(19 feb 2008, 12:31:05
cred ca mai bine ar fi sa mai dai matale pe la ore la scolicica si sa lasi comentariile pe care cu greu reusesti sa le formulezi si mai ales sa le scrii corect in limba asta pe care o vorbesti...cat despre nnea cicu lasa-l ca stie el sa-si administreze banutii....sau aia pe care i-a pierdut deja,erau pt tine???si...bea cafeaua fara zahar!
2.1  RE: No comment trimis de
(19 feb 2008, 15:20:32
nu am postat sa arat ca stiu sa scriu de nota 10 si nici nu ma intereseaza asta dar la cum ai comentat nici tu nu esti ,,profu de romana ,, si cafeaua nu e treaba ta cum o beau ..sa ai o zi buna PROFULE.
3.   Vai ce am pierdut trimis de
(19 feb 2008, 15:06:33
umfla preturile la acele terenuri care parca au diamante in ele,bine ca v ati trezit,,,,

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de pui cu grâu 4 porţii - 40 minute 2 piepţi de pui mai mari400g grâu 1 ceapă2 morcovi1 păstârnac4 linguri ulei100g stafide1 ardei iute1 leg. pătrunjel verde1 lămâie± sare, piper Taie carnea în bucăţi mai... Citeşte