Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 feb 2008 - Anul XIII, nr. 40 (3721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Municipalitatea stabileşte condiţiile de privatizare a Termica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cursă contra-timp pentru privatizarea Termica. Primăria Suceava se grăbeşte să privatizeze societatea de termoficare a municipiului, “speriată” de sumele imense pe care va trebui să le achite de anul viitor, pentru a subvenţiona căldura furnizată populaţiei.

“Sper ca în cel mai scurt timp să stabilim o strategie clară pentru privatizarea Termica, deoarece suntem presaţi de timp. Numărătoarea inversă a început: 1 ianuarie 2009. De anul viitor, statul nu va mai acorda subvenţii la căldură, întreaga responsabilitate va reveni Consiliului Local. Nici acum taxele şi impozitele încasate de la populaţie într-un an nu acoperă valoarea subvenţiilor pe care le dăm, dar de anul viitor, bugetul ne va fi secătuit de banii de subvenţii”, a declarat primarul Ion Lungu, care a anunţat desfăşurarea, astăzi, a unei şedinţe speciale pe tema privatizării Termica.

La şedinţă vor fi prezenţi reprezentanţii firmei de consultanţă care a întocmit un raport de privatizare a Termica, reprezentanţii societăţii de termoficare şi membrii comisiei mandatate de Consiliul Local să reglementeze problemele patrimoniale între Termica şi Primărie (vânzarea a 250 de hectare de teren).

“Ca obiective, trebuie să rezulte că în continuare va fi asigurată furnizarea căldurii pentru 26.000 de apartamente, limitarea implicării Consiliului Local, care astăzi este implicat la maxim, reducerea costului de producere a energiei termice, realizarea de investiţii pe linie de mediu, dar cel mai important - Consiliul Local să aibă puterea de a stabili preţul care va fi plătit de populaţie”, a explicat Ion Lungu obiectivele fixate pentru discuţiile de astăzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Municipalitatea stabileşte condiţiile de privatizare a Termica.
 Vizualizări articol: 616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Municipalitatea stabileşte condiţiile de privatizare a Termica4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .... trimis de
(18 feb 2008, 12:01:22
numai chestii populiste d-le primar. credeti ca viitorul proprietar va putea ieftini giga? va inselati si nu vreti sa vedeti ca regele e gol. dvs nu ati platit nici un leu din subventia care trebuie sa o dati si umblati cu cioara vopsita sa vindeti ilegal terenul pe care termica e amplasata. mai bine inchideti-o si la fier vechi...
1.1  RE: .... trimis de
(18 feb 2008, 22:12:48
....primarele asta ne crede prosti.din ce spune reiese ca termica va fi vinduta unui fraier care va da o caruta de bani pe ea, va face investitii pe linie de mediu si pe linie de retehnologizare, dar -cel mai important-va vinde giga cu cit vrea muschii consiliului local si al onor primar lungu.lol:)))))))))))))unde-l gasiti p-asta d-le primare?....s-au poate da pd-l o dispozitie la fun potentat din partid??
2.   RENTABILIZARE trimis de
(18 feb 2008, 12:08:09
D-LE PRIMAR LUNGU AVETI GRIJA DE CONSULTANT SA NU FIE CA CEL ALES DE CONSILIUL JUDETEAN ADICA MIRZA CARE L-A SFATUIT GRESIT IN PROIECTUL -UTILITATI SI MEDIU PENTRU GAZE - . GICACALORIA SCUMPA O FACE SALARIILE FOARTE MARI ALE DIRECTORILOR PLACINTA, ETC SI ALE CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE PUSI POLITIC, ACOLO TREBUIE VERIFICAT. CUM SE POATE CA INTR-O TARA UN DIRECTOR (TOTI DIRECTORI) LA SOCIETATI DE STAT SA AIBE SALARII DE 5-:- 10 ORI MAI MARI CA ALE PRESEDINTELUI TARI, ANALIZATI SI RASPUNDETI CORECT, CUM E POSIBIL, PRIN CRESTEREA PRETULUI LA UTILITATII, ETC., LUNGULE ANALIZEAZA FOARTE BINEEEEEEEE, ALTFEL VEI PIERDE.
3.   DE CE trimis de
(18 feb 2008, 15:39:47
DE CE TREBUIE PRIVATIZATA ?
4.   Fara replica trimis de
(18 feb 2008, 15:55:16
Mai acum vreo 4-5 luni va laudati ca Termica este rentabila, si ca a facut profit! In profitul ala intra si subventia data tot din banii publici ?

Ma intreb dece Ambro n-ar putea deveni un furnizor de energie termica pentru populatie? Are cazane pe gaz, are cazan de ars deseuri lemnoase , ar putea fi un concurent pentru Termica dar asta ar insemna sa poata livra en termica in reteaua pe care o administreaza Termica! Si sa vezi atunci ce costuri ar pune Termica pentru transport si distributie!!! Poate se gandeste cineva si la aspectul asta! Spor la treaba!
5.   A ti scumpit enorm giga trimis de
(18 feb 2008, 19:00:54
daca mai scumpiti ne rupem de retea
5.1  RE: A ti scumpit enorm giga trimis de
(18 feb 2008, 21:28:57
Se pare ca vorbesti in necunostinta de cauza tovarase,nu cei mici au salarii ci numai cei mari ai inteles ?asta-i una ,a doua e ca primaria ti-a subventionat matale gigacaloria ti-a facut-o mai ieftina decat este ea ca pret de productie si asa ti-a luat matale votul ,dar banii din subventie nu i-a mai dat la Termica.ti se pare corect,tovarase?
6.   Giga trimis de
(18 feb 2008, 19:37:55
micsorati salariile lor caci si ei sunt speriati ce salarii au Nu stiu cum nu le este rusine cand semneaza statul cand stiu caci sunt banii celor necajiti?
6.1  RE: Giga trimis de
(18 feb 2008, 20:03:08
IL DOARE UNDEVA PE BOU CAND FATA VACA!!??
7.   Ai platit , ai caldura... trimis de
(18 feb 2008, 21:11:10
Eeeeee, abia de acum o sa vada populatia ce inseamna sa nu ai incalzire daca nu platesti...exact ca la lumina sau gaz. S-a dus boiereala pt suceveni, inapoi la lemne si la bombele second-hand botezate centrale pe gaz !!!! Cat despre AMBRO, sa-si rezolve problemele de poluare, nu mai aruncati fantezii gen Cusnir de acum cativa ani. Mai vorbim iarna urmatoare cu cei 60% care au avut subventii pana acum.
8.   Sunteti dezinformati trimis de
(19 feb 2008, 14:00:29
au dreptate sucevean si je ... primele 2 postari

sunt numai chestii populiste ... cine ar cumpara o centrala sa investeasca bani pentru modernizari (pe mediu in special) si apoi sa vanda cu cat vrea altul produsul finit?!?! DVS. suceveni ati face asa?!?!

este o prostie fara margini si cererea CL si a primariei! daca le e asa in grija de incalzirea cetatenilor de ce vor sa vanda pamantul termica catre termica?!?! sa o mai jupuiasca pentru ultima data inainte sa o vanda?!?!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gnocchi proaspeţi cu cartofi şi busuioc 5 porţii – 60 minute 500g făină500g cartofi10-12 frunze de busuioc1 ou100g unt100g parmezan± sare, piper Curăţă cartofii, spală-i şi taie-i în bucăţi, apoi pune-i la fiert în 3 l apă şi 1 linguriţă ... Citeşte