Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 feb 2008 - Anul XIII, nr. 39 (3720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fără reclamaţii

Asociaţiile de proprietari din Suceava nu-şi fac datoria

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi reclamaţiile sucevenilor privind facturile la utilităţi „încărcate” fără explicaţie curg în valuri, acestea nu se materializează niciodată în sesizări scrise.

Fie că este vorba despre încălzire, fie despre apă caldă sau rece, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari reclamă, în cadrul fiecărei şedinţe lunare, desfăşurate la Primăria Suceava, facturile prea mari care, lunar, îi determină pe suceveni să ceară explicaţii la casieria asociaţiei din care fac parte.

În acest sens, a fost constituită, la nivelul municipiului Suceava, o comisie formată din reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari, ai Primăriei Suceava, ai Termica şi ACET, precum şi ai Metrologiei de Stat şi Oficiului Judeţean de Protecţie a Consumatorului.

Comisia poate fi convocată în cazul unor diferenţe mai mari cu 15% între cantităţile de apă facturate de ACET şi Termica şi cele declarate de proprietarii blocurilor respective, în baza citirilor apometrelor de apartament, sau în cazul unor avarii sau pierderi de apă generate de cauze obiective la nivelul conductelor, după branşament.

Potrivit şefului Serviciului Asociaţii de proprietari, din cadrul Primăriei Suceava, Mihai Hanceriuc, deşi comisia a fost constituită de o lună, nici o asociaţie de proprietari nu a depus vreo sesizare scrisă la Primărie.

Conform regulamentului de funcţionare a acestei comisii, asociaţia de proprietari, sesizată în legătură cu o astfel de problemă, trebuie să demareze verificările apometrelor de apartament pe scara de bloc unde au fost semnalate diferenţele mari de consum la apă caldă şi rece. Preşedinţii şi administratorii asociaţiilor trebuie să verifice dacă apometrele sunt corect instalate, dacă sunt corect citite de locatari, dacă sigiliile nu sunt rupte, dacă proprietarii au procese verbale de verificare metrologică a acestora şi, mai ales, dacă indicii au fost citiţi la o dată apropiată citirii apometrului de branşament.

 

Verificări numai pe bază de documente

Conducerea asociaţiilor de proprietari trebuie să prezinte la Serviciul Asociaţii de proprietari procesul verbal de verificare a apometrelor de branşament, situaţia cu citirea indicilor declaraţi de locatari şi indicii citiţi de comisia de verificare, din care să reiasă diferenţele reclamate, dar şi factura cu cantitatea de apă caldă şi apă rece, facturată în luna respectivă. Comisia constituită la nivel de municipiu, odată ce are toate aceste documente, verifică cele sesizate la asociaţia de proprietari şi la furnizorii de utilităţi, stabilind şi măsurile ce se impun pentru reglementarea situaţiei.

În funcţie de rezultatele anchetelor comisiei, vor putea fi dispuse atât măsuri de corectare a situaţiei, cât şi măsuri coercitive (de la amenzi până la dosare penale).

Cât despre nemulţumirile legate de factura la încălzire, sucevenii nu au nici o şansă să-şi găsească dreptatea nici la Primărie, nici la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului.

Întrucât proprietarii au contracte individuale cu firmele de repartitoare, singurul lucru ce se poate face este depunerea unei reclamaţii la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC). Din păcate, de acolo răspunsurile vin fie foarte greu, fie deloc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociaţiile de proprietari din Suceava nu-şi fac datoria.
 Vizualizări articol: 2733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Asociaţiile de proprietari din Suceava nu-şi fac datoria1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hanceriuc ce nume cu rezonanta trimis de
(16 feb 2008, 11:15:54
ce coincidente de nume pe la ITM ,PRIMARIE,M AM SATURAT DE RUBEDENIILE ASTEA
2.   As. de proprietari trimis de
(16 feb 2008, 15:32:05
C de ce sa intereseze as. de proprietari? Cu atat este mai bine pt ei daca se strang mai multi bani. unii presedinti de asoc. habar nu au pt. ce sint platiti

nu vine nimeni sa verifice apometrele, repartitoarele sau cate persoane locuiesc intr-un apartament.

de ce nu-i obliga sa afiseze si defalcat costul caldurii cand vine de la elsaco(am vazut foarte corect la niste asociatii din Burdujeni)

am cerut si noi la asociatia de care apartinem si ne-a raspuns ca-i ia foarte mult timp sa mai faca si alte tabele in plus

probabil vom fi nevoiti sa facem reclamatii la primarie (pt. d-nul Hanceriuc) si la protectia consumatorului

cei de la asociatie( nu toti) nu vin macar sa faca verifice daca corespunde consumul inregistrat de giga cu consumul dat de termica

sunt atat de mult umflate facturile din cauza comoditatii unora care sunt platiti din banii nostri, dar si din cauza ca noi locatarii facem compromisuri si nu vrem sa le cerem explicatii

NE
3.   Asociatii trimis de
(16 feb 2008, 15:34:39
presedintii, contabilii si toti cei care lucreaza la asociatiile de proprietari sunt cei mai mari hoti; ii fura pe oameni de-i rup si cand te duci sa-i intrebi de ce sunt costurile asa de mari sau ce reprezinta cheltuielile gospodaresti nu stiu nimic; arunca mata de la unul la altul; casiera nu stie sa-l intrebam pe presedinte; cand il intrebi pe presedinte nu stie cica sa intrebam contabila care niciodata nu e de gasit si tot asa mai departe; bine ca stiu sa-si incaseze drepturile banesti in rest IOC...cand vom scapa de mosnegii astia comunisti???????
4.   As,.prop. trimis de
(16 feb 2008, 17:26:07
In cadrul As.de proprietari, peste tot, sunt incadrati oameni fara pregatirea necesara, fara sa aiba habar de lucrari de contabilitate, casierie, administrare si altele. Sunt oameni care au fost fie paznici, oameni de serviciu, lucratori prin CAP.uri, politie, lucratori comerciali, simpli functionari si alte meserii pe dinafara sectorului administratie. Nimeni nu-i instruieste, nu se fac cursuri cu ei, nu li se cere garantie imnobiliara ( casierilor)si de aici sunt nenumarate delapidari de sute de milioane si trebuie platite de locatari. dar daca li s-ar cere garantie casa, asa cum prevede legea pt. orice persoana care lucreaza cu bani, nu s-ar intimpla atitea nereguli.
5.   Adevar trimis de
(16 feb 2008, 18:56:59
lungu le tine partea presedintilor de asociatii in speranta ca acestia o sa-l voteze. Gresit, s-a terminat epoca LUNGU
5.1  RE: Adevar trimis de
(16 feb 2008, 19:24:51
ai dreptate JOS CU LUNGU>.......
6.   Diferente enorme trimis de
(16 feb 2008, 19:27:39
Povestea e cam asa: in Bucuresti, sector 4, la un apartament de 3 camere cu repartitoare, 4 persoane in casa, intretinerea pe decembrie, de exemplu, a fost 3 milioane 900, din care 2.5 milioane caldura. O suma rezonabila avand in vedere numarul de camere, elementi, si persoane.

In Suceava, centru, apartament de 2 (DOUA!!!) camere, 2 (DOUA!!) persoane in casa, repartitoare, caloriferele din baie si bucatarie inchise permanent, intretinerea pe decembrie a fost 5 milioane jumate, din care 4 milioane jumate doar caldura. Imi explica si mie cineva de unde diferentele astea enorme? Chiar considerand ca gigacaloria e mai ieftina in Bucuresti (nu stiu sigur, dar e posibil), diferenta tot e prea mare.
7.   Repartitoare trimis de
(16 feb 2008, 22:40:39
Ce ati vrea caldura moca ,la tropice cu voi....,nemultumitilor..
7.1  RE: Repartitoare trimis de
(18 feb 2008, 08:52:43
Du-te si te impusca, tembelule, fi-ti-ar creierul de ras.
8.   Jos mafia asociatiilor trimis de
(17 feb 2008, 15:59:12
Cand o sa platim cat consumam. ASOCIATILE TREBUIE DESFINTATE .Fiecare bloc trebuie sa plateasca separat ,Cuie ii trebuie PRESEDINTE DE ASOCIATIE.,RUSINEEEE,cine sunt iei INTERESATIVAAAA CONTROLATII SI O SA RAMANETI BLOCAT ....FIECARE SCARA TREBUIE SA PLATEASCA SEPARAT IN FUNCTIE DE CUM SE ORGANIZEAZA SI CIT CONSUMA SI CATI LOCATARI ARE ....JOS MAFIA DIN ASOCIATIII. Va multumesc..
9.   Nedumeriri trimis de
(17 feb 2008, 19:19:23
Asociatiile de Proprietari sint nist capuse care jehmanesc locatarii si care se cred stat in stat. Renelul incaseaza bani lor , gazul la fel, gunoiu il platim la primarie, repartitoarele le citesc hotii de la Elsaco, si ma intreb de ce CET-ul si ACET-ul nu-si incaseaza singuri bani pentru a elimina acesti hoti de la asociatiile de proprietari?????? sau cel putin casieri din asociatiile de proprietari sa fie platiti de aceste regii. La asociatia nr 44 sint aproximativ 15 angqjati care iau bani de geaba. Aceasta asociatie nu a facut nico-o adunare generala in ultimi 8 ani. Se aleg ei intre ei si fac procese verbale fictive. Daca ii intrebi pe baroni REUT te repede cit colo fara a-ti da unele lamiriri. Conform legi presedintele este ales de adunarea generala dintre candidatii inscrisi,si tot in adunarea generala anuala numesc si ceilalti angajati si salariile lor. Pe cind se v-a respecta legea si de catre clanul Reut ??? si poate ne spune cind a avut loc ultima adunare generala????????
10.   Niste hoti trimis de
(17 feb 2008, 19:21:49
m-au ars luna asta
11.   Repartitoare trimis de
(17 feb 2008, 20:34:00
si eu amde platit 5,6. mil caldura pe ianuarie la un ap cu 2 camere, si sigur n-am consumat mai mult de 2 gigacalorii. iarna viitoare imi pun calorifer electric, cred ca ies mai ieftin si ma f** in repartitoarele lor

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vită în sos tomat 4 porţii - 80 minute 600g carne de vită600g roşii600g ţelină500ml supă de legume (sau din cub concentrat)25g unt1 linguriţă boia iute± sare, piper Preparaţi supa de legume şi când începe să fiarbă, adăugaţi... Citeşte