Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 feb 2008 - Anul XIII, nr. 37 (3718)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Apreciere

Subvenţiile de la UE pentru ţărani ajung în judeţ la mijlocul lunii viitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei 87.000 de ţărani din judeţul Suceava care au depus cereri pentru a primi subvenţii de la Uniunea Europeană vor intra în posesia banilor pe care îi aşteaptă din a doua jumătate a anului trecut după 15 martie.

După ce controalele în teren, în cadrul cărora echipele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Suceava au verificat 1081 de ţărani, şi cele administrative au fost finalizate, cel puţin în cazurile în care nu sunt probleme, sosirea banilor este pe ultima sută de metri.

„Din discuţiile purtate la sediul central al agenţiei, se pare că banii nu vor veni toţi odată. Cei care au depus cereri în care nu sunt neclarităţi vor primi banii în martie, în timp ce la ceilalţi sumele vor ajunge după clarificarea situaţiei”, a declarat Lya Chiriac, purtătorul de cuvânt al Agenţiei de Plăţi Suceava.

La nivelul judeţului Suceava, mulţi dintre fermieri au trecut în cereri suprafeţe mai mari decât au în realitate, astfel că suprafeţele totale adunate în cereri le depăşesc cu mult pe cele existente în realitate. În aceste condiţii, mulţi dintre ţăranii care au depus cereri ar urma să fie tăiaţi de la subvenţii, însă un număr total al acestora nu a fost încă stabilit.

Reamintim că subvenţia de la UE pentru terenul agricol cultivat este de 100 de euro la hectar în zona de munte şi de 50 de euro la hectar pentru terenurile din celelalte zone geografice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Subvenţiile de la UE pentru ţărani ajung în judeţ la mijlocul lunii viitoare.
 Vizualizări articol: 982 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Subvenţiile de la UE pentru ţărani ajung în judeţ la mijlocul lunii viitoare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Subventie trimis de
(14 feb 2008, 20:23:52
Dupa ce subventia este ceea mai mica din Europa, vine si tirziu dupa campania agricola de primavara, deoarece cei de la APIA, nu au fost in stare timp de 1 an sa clarifice situatia, dar asa se intimpla cand s-au facut angajari politice,n-au nici o treaba cu agricultura......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Aripioare cu sos dulce acrişor 4 porţii - 50 minute 20 aripioare de pui100ml ulei2 linguri miere1 lămâie1 ceapă 1 linguriţă pastă de tomate2 linguri sos Worchester1 căţel de usturoi1 linguriţă rasă nucşoară3 morcovi3 tulpini de ţelină± sare, piper ... Citeşte