Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2008 - Anul XIII, nr. 35 (3716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultate

Nici o notă de zece la testarea naţională specială

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nici unul din cei aproape 2000 de candidaţi suceveni de la testarea naţională specială nu a reuşit să ia nota zece la examene. Deşi rata promovabilităţii în judeţ este destul de mare şi se apropie de 90%, cei mai mulţi dintre candidaţii prezenţi la examen au luat note între 6 şi 6,99.

1792 de candidaţi suceveni au participat la testarea naţională specială, şi 1562 dintre aceştia (87,16%) au fost declaraţi promovaţi. 230 dintre candidaţi au picat examenul, pentru că au luat note sub cinci.

309 dintre candidaţii promovaţi au fost notaţi de la 5 la 5,99. alţi 773 dintre candidaţi au luat note de la 6 la 6,99, în timp ce 402 dintre concurenţi au obţinut rezultate cuprinse între 7 şi 7,99.

Numărul candidaţilor care au fost notaţi de la 8 la 8,99 este de 85 şi doar trei concurenţi au luat note de la 9 la 9,99.

Testarea naţională specială organizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a fost ultima şansă a absolvenţilor de gimnaziu care nu au promovat sau nu au susţinut în anii trecuţi această testare de a-şi putea continua studiile la liceu.

Ministerul Educaţiei a introdus această testare specială deoarece, începând cu anul acesta, admiterea la liceu se va face pe baza notelor de la tezele cu subiect unic şi a mediei generale din anii de gimnaziu.

Teza cu subiect unic a fost recent introdusă de către Ministerul Educaţiei la clasele a şaptea şi a opta, iar absolvenţii de gimnaziu din promoţiile anterioare nu au susţinut o astfel de testare semestrială.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici o notă de zece la testarea naţională specială.
 Vizualizări articol: 694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 5 voturi
Nici o notă de zece la testarea naţională specială2.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aproape de normalitate trimis de
(12 feb 2008, 12:15:13
rezultatele comunicate se apropie de valoarea reala a elevilor. Sa speram ca era notelor de zece pe linie obtinute cu sacosa s-a terminat .
1.1  RE: Aproape de normalitate trimis de
(12 feb 2008, 19:24:03
90%???

E de risul curcilor. Realitatea ar fi fost undeva in jurul celorlalte judete din tara, ca doar nu-s ai nostrii mai destepti. Media nationala a fost la 60% si la noi 90???? Ce spaga s-o luat?
2.   Dar mai e mult! pana atunci trimis de
(12 feb 2008, 14:16:08
CORECT SORO
3.   Nici o nota de zece la testarea nationala speciala trimis de
(12 feb 2008, 15:43:01
rezultatul elevilor la testarea nationala este egala cu pregatirea profesorilor,in ziua de azi daca doreste un copil o nota mai mare trebuie sa umble pe la cancelarie cu cadouri si bani.
3.1  RE: Nici o nota de zece la testarea nationala speciala trimis de
(12 feb 2008, 15:57:48
Nu are nicio legatura pregatirea profesorului cu nota elevului. Cati elevi mai invata in ziua de azi?

Daca ar invata, ar avea cu siguranta note mari. In loc "sa umble pe la cancelarie cu cadouri si bani ", ar trebui sa puna mana pe carte...Din pacate prefera prima varianta, iar vina apartine si parintilor ca se complac in situatii de genul asta.
4.   Diana, esti nedreapta cu profesorii trimis de
(12 feb 2008, 15:54:17
din ce spune diana, eu deduc cabig grinaca notele sunt mici, reflecta slaba pregatire a profesorilor...daca sunt mari reflecta spaga.....ptr ca profesorii sa fie evaluati corect, cum propui draga diana sa fie notele? ca, desi nu sunt profesor, pentru ei, vad ca nu e bine oricum am lua-o, cel putin dupa principiul enuntat de tine...poate ma lamuresti si pe mine...sa nu uitam totusi, ca fiecare dintre noi, suntem unde suntem si , in diverse proportii, datorita dascalilor nostri. putin mai mult respect ptr aceasta categorie de intelectuali , si asa vitrgita de soarta (a se vedea salarii, statut social, respect din partea elevilor, etc.)....astept niste lamuriri suplimentare din partea ta, draga diana
5.   Cotrolati-va odraslele cum invata! trimis de
(12 feb 2008, 16:36:09
Al meu copil invata,sunt multumita de pregatirea lui, profesorii sunt de nota 10 cu felicitari.Asta-i adevaru'.. Cei care invata, vin si sunt atenti la ore, nu au probleme... Ce ne facem cu cei care chiulesc prin parcuri,cofetarii ,baruri, vb. urit ,sunt impertinenti, isi copie temele in timpul pauzei ,jignesc profesorii?!... Unde sunteti dragi parinti,... de ca nu va intereseaza cum va invata progenitura si daca se duce zilnic la scoala si ce face pe acolo, Haaaaaaaa!!?!
6.   Societatea in care traim este vinovata trimis de
(12 feb 2008, 16:41:48
laura are perfecta dreptate! sunt f rare cazurile (ce deh, padure fara uscaturi nu se poate), in care elevii care invata sa nu primeasca de la profesori ceea ce merita! din neferiucire, sunt tot mai rare cazurile in care elvii sunt interesati de scoala! poate aici ar mai trebui lucrat, si de catre parinti (care uita (evident ca unii, nu toti) efectiv de educatia odraslelor lor), si de catre sistemul educational, care ar trebui sa se modernizeze prin prisma curricumului, al programei si al dotarilor materiale (iar aici de vina nu sunt profesorii, ci faptul ca sunt alocati insuficienti bani pentru educatie)....
7.   Asteptam explicatia dianei trimis de
(12 feb 2008, 21:28:04
sunt de acord cu ,,economistul'',asteptam explicatia dianei;un minim respect pentru dascali,nu toti sunt pasionati de ceea ce fac,dar asta nu-ti da dreptul sa vorbesti atat de dispretuitor de toti,chiar crezi ca un profesor e innebunit dupa cadourile elevilor,pune-ti problema ca uneori nu poate scapa de insistentele cu care i se ofera aceste plocoane,care ii lasa un gust amar,de cand esti eleva nu ai avut nici un dascal pe care sa-l iei model?daca nu ,esti mare ghinionista!
8.   REALITATEA ESTE ALTA trimis de
(13 feb 2008, 10:44:18
Sesiunea SPECIALA pentru Testele Nationale s-a adresat NU varfurilor, ci acelor care NU AU PROMOVAT Testele Natinale la timpul lor ! Cu toate acestea, din comoditate, subiectele au fost aceleasi ca pentru orice sesiune normala: GRELE (mai ales Romana). Ce pretentii poti sa ai la acesti candidati ? Ei NU S-AU PREGATIT special pentru aceasta sesiune, a fost anuntata foarte tarziu, nu i s-a facut publicitate ! Dar, ca TOATE EXAMENELE din Romania, si acesta a fost FOARTE DIFICIL (cei de la Comisia Nationala de Evaluare sunt rupti total de realitate), astfel incat, elevii iau note proaste si invatamantul romanesc este catalogat PE BAZA ACESTOR REZULTATE ca fiind foarte slab. Realitatea este ALTA: in invatamantul (considerat) bun, cel occidental, materia este mult mai putina, mai simpla, iar examenele sunt mult mai lejere, notele fiind, indiscutabil, mai mari. Iata cum ne taiem singuri craca de sub picioare !
9.   RESLITATEA ESTE....... trimis de
(13 feb 2008, 11:21:54
Padure fara uscaturi nu este.....nici in rindul elevilor......nici in a DASCALILOR ,,,
10.   Coruptia trimis de
(13 feb 2008, 19:50:47
notele mici sunt din vina profesorile care nu-si mai fac datoria asa cum trebuie,nu mai predau la clasa asa cum ar trebui,toti profii dau ore in particular,vor sa mergi la ore k sa-ti puna note bune si nu mai punem faptul k asteapta "mici atenti"si cand spun asta nu ma refer la o floare sau o ciocolata ci la plicuri cu bani,bijuterii sau depinde ce vrea proful sa ii cumperi k mai nou profesorii spun elevilor ce sa le cumper(obiecte de uz casnic sau altele)Sunt foarte multe nereguli in scolii,sa nu mai spun k subiectele de examene sau bacalaureat se vand pe sute de euro asta au ajuns sa faca majoritatea profesorilor pt k din fericire 0,01%mai sunt si cinstiti si stiu intradevar carte.dar cum spuneam foarte putin mai sunt din profii corecti restul sunt niste incompetenti!Rusineeeeeeeee!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă cu fructe 8 porţii - 60 minute 500g făină3 ouă100ml ulei250ml lapte25g drojdie3 linguri zahăr2 linguri miereun vârf de cuţit sare500g fructe de sezon sau congelate Se pune făina amestecată cu  sarea într-un castron. ... Citeşte