Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 feb 2008 - Anul XIII, nr. 33 (3714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statistică

Numărul naşterilor şi căsătoriilor, în creştere în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tot mai mulţi suceveni solicită transcrierea certificatelor de stare civilă obţinute în străinătate, în registrele Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Suceava. Potrivit şefului acestei instituţii, Paul Baban, în 2007, 1.981 de certificate de naştere şi de căsătorie au fost transcrise, la cerere, în judeţul Suceava, după ce au fost eliberate în străinătate. Numărul acestor documente a crescut semnificativ comparativ cu anul 2006, când 1.239 de suceveni au formulat astfel de cereri. Cele mai multe reprezintă certificate de naştere, majoritatea eliberate de autorităţile italiene, Italia fiind ţara spre care se îndreaptă, cu predilecţie, sucevenii care iau cale străinătăţii.

„Vorbind de dinamica activităţii de stare civilă, se observă, în contextul ultimilor doi ani, o creştere a numărului de naşteri şi de căsătorii, dar şi o scădere uşoară a numărului de decese”, a explicat Paul Baban.

Astfel, dacă în 2006, în judeţul Suceava, au fost înregistrate, în Registrul de stare civilă, 8.031 de naşteri, în 2007, numărul acestora a crescut la 8.311.

Un trend ascendent a înregistrat şi numărul de căsătorii încheiate, în judeţul Suceava, în ultimii doi ani, creşterea fiind de la 5.031 de căsătorii, în 2006, la 5.638 de căsătorii, în 2007.

În acelaşi timp, numărul de certificate de deces eliberate de Serviciile de stare civilă din judeţ a scăzut de la 7.391, în 2006, la 7.338, în 2007.

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Suceava a eliberat anul trecut 64.090 de cărţi de identitate noi, cu 17% mai mult, comparativ cu anul 2006, când au fost eliberate 54.694 de documente de identitate. Această creştere este explicată de directorul Paul Baban prin faptul că, odată cu intrarea României în Uniunea Europeană, cartea de identitate a devenit document de călătorie pentru cetăţenii români.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul naşterilor şi căsătoriilor, în creştere în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1191 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 6 voturi
Numărul naşterilor şi căsătoriilor, în creştere în judeţul Suceava4.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa va spunun secret! trimis de
(10 feb 2008, 13:21:33
Faptul ca a crescut numarul de casatorii in Suceava tot primarului Lungu-L i se datoreaza! O multime de tineri care au participat la "civila" au fost profund impresionati de primarul Lungu-L dar mai ales de cuvintele pline de intelepciune pe care le rosteste incat au hotarat sa se casatoreasca. Iar numarul de nasteri in crestere se datoreaza d-nei dr. Iordache-L care, prin functia care a detinut-o, a determinat tinerii, dar nu numaii, sa renunte la anticonceptionale si sa treaca la pat.

Si nu in ultimul rand, scaderea numarului de decese i se datoreaza d-nei Angela Zarojanu care minte frumos si in orice situatie de grija pensionarilor care la auzul adevarului ar putea face infarct!
2.   Goange trimis de
(10 feb 2008, 17:08:04
mohicane,art. face referire la judet,nu municipiu.Dar de unde sa inteleaga ciocolatii ca tine asta,ei fac copii pentru cele cateva milioane ce le primesc de la stat si nu muncesc! ASTA-I ADEVARATUL MOTIV. toti taticii sunt in concediu de crestere al copilului.intreb atunci mama ce face?lucreaza? o natie de puturosi si ne plangem ca e greu
3.   Eeeeee trimis de
(10 feb 2008, 19:21:21
puturosi dar cu p... mare si virila...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de ciuperci cu smântână 10 porţii - 60 minute 800g ciuperci proaspete3 morcovi2 rădăcini de pătrunjel1 ceapă mare50g margarină8 linguri smântână1 lingură făină1 leg. Pătrunjel± sare, piper Zarzavatul curăţat se fierbe în 4 l apă, apoi se... Citeşte