Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 feb 2008 - Anul XIII, nr. 33 (3714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Îngrijorător

A crescut numărul copiilor agresaţi de părinţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la începutul acestei luni, 17 copii au ajuns în grija statului, după ce au fost neglijaţi, bătuţi, înfometaţi de cei care le-au dat viaţă. 11 copii au fost daţi în plasament în regim de urgenţă, dintre care trei au fost daţi în plasament la asistenţi maternali profesionişti prin Instanţă, cinci în centre de plasament din judeţ şi trei copii au rămas în Centrul de primire minori Suceava. Pentru alţi şase copii, Comisia pentru Protecţia Copilului a dispus plasamentul la asistenţi maternali profesionişti.

Cei mai mulţi copii provin din familii sărace, în care măcar un membru al familiei este consumator de băuturi alcoolice.

 

Abandonaţi de părinţi

Trei fraţi, cu vârste cuprinse între doi şi 12 ani, dintr-o localitate limitrofă municipiului Suceava, au ajuns în plasament la un asistent maternal profesionist, după ce mama lor a plecat în străinătate.

Copiii au rămas în grija bunicilor paterni, tatăl fiind plecat şi el la muncă în străinătate. Deşi, iniţial, tatăl a spus că va reveni în ţară să se ocupe de copiii săi, între timp acesta s-a răzgândit. S-a dus la primăria din localitate şi a spus că vrea să-şi dea copiii la stat, pentru că nu este în stare să le poarte de grijă.

 

Bătuţi cu bestialitate de tatăl alcoolic

Alţi cinci fraţi au fost plasaţi în regim de urgenţă, după ce au fost bătuţi cu cruzime de propriul tată. Acesta, pe fondul consumului de alcool, devenea foarte agresiv şi îşi lovea atât soţia, cât şi cei cinci copii. Agresiunile asupra copiilor au fost confirmate şi de Serviciul de Medicină Legală Suceava, care a atestat certificatele medico-legale. Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal şi a fost sancţionat contravenţional cu amendă în numeroase rânduri.

„Tatăl copiilor nu are nici un fel de remuşcare, deşi în luna decembrie a fracturat, în mod intenţionat, mâna unuia dintre copii, considerând că acesta merita pedeapsa. Având în vedere faptul că minorii prezintă semne evidente ale abuzului emoţional şi fizic şi că tatăl copiilor este agresiv în continuare, precum şi faptul că mama copiilor nu are o locuinţă unde să poată sta cu copiii până la rezolvarea situaţiei familiei, s-a hotărât plasamentul în regim de urgenţă la un centru de plasament din judeţ”, ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava - Nicoleta Lenţa.

 

45 de copii în dificultate

De la începutul acestui an au fost evaluaţi de către Serviciul de Evaluare a Situaţiilor de Risc şi Intervenţie în Regim de Urgenţă, din cadrul DGASPC, 45 de copii despre care s-au primit sesizări că sunt în dificultate. Pentru 18 dintre aceştia şi familiile lor s-a oferit consiliere, asistenţă şi sprijin, urmând ca serviciul de specialitate din cadrul primăriilor de domiciliu al acestora să monitorizeze îndeaproape cazurile.

Situaţia a zece copii este în curs de evaluare, urmând a se lua o măsură de protecţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A crescut numărul copiilor agresaţi de părinţi.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
A crescut numărul copiilor agresaţi de părinţi4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ESTE O PROBLEMA SERIOASA trimis de
( 9 feb 2008, 15:14:24
MAI ALES IN MEDIILE UNDE SE CONSUMA ALCOOL MULT,SI SUCEAVA ESTE FRUNTASA LA ACEST CAPITOL.PARINTI CARE DAU BANII PE BAUTURA DECAT SA OFERE CEVA COPIILOR SI MAI ALES LA TARA DAR PLIN SI G.ENESCU,BURDUJENI ,OBCINI UNDE VEZI COPII CU BANII IN MANA SI CATE O STICLA LA BUTICUL DIN COLT CA LA TRIMIS PARINTELE SA CUMPERE.SI DESI NU E VOIE SA VANDA COPIILOR BAUTURI SI TIGARI NIMENI NU RESPECTA LEGEA.
2.   Salvati-i! trimis de
( 9 feb 2008, 17:18:43
In astfel de familii se ajunge in situatia ca si minorii la varste f. fragede sa devina consumatori de alcool.Acesta li se sdministreaza pt a le tine de foame,si spun acest lucru in deplina cunostinta de cazuri concrete!
3.   Jurnalista Daniela si profesionalismul... trimis de
( 9 feb 2008, 18:11:34
Doua linii paralele ,adica liniile care nu se vor intinli niciodata...Daniela fata mamii ,de ce nu respecti un elementar principiu jurnalistic,acela de vers si revers cu alte cuvinte cind prezinti o anumita stare de fapt prezinta intregul si nu jumatatea care iti convine tie.In articolasul tau ne induci imaginea unor parinti monstruosi ce isi maltrateaza copilasii total nevinovati,ingerasi ce nu au alta vina decit faptul ca la nastere au primit parintii nepotriviti...nu neg ,sint si astfel de parinti,dar deontologia profesionala te obliga sa ne prezinti si o statistica cu parintii agresati atit fizic ,cit si psihic de acesti ingerasi cu cornite invizibile ce sub acoperirea legii protectii minorului fac din viata multor dintre noi un iad .Daca nu crezi si doresti sa te edifici iti stau la dispozitie cu N exemple bine documentate si poate astfel scrii si tu un articol ...
3.1  RE: Jurnalista Daniela si profesionalismul... trimis de
( 9 feb 2008, 19:27:08
Bun comentariu. Sunt de acord cu tine, Aiurea.
4.   Aiurea... trimis de
( 9 feb 2008, 23:03:15
Doua linii paralele ,adica liniile care nu se vor intinli niciodata...Daniela fata****...si cum zice-ai...si care ar fi cornitzele invizibile ,YO YO?prin comentariul tau dovedesti ca esti un individ impotent...oops..incompetent sau incapabil sa rezolve probleme minore cum ar fi ...educatia minorilor.Vreau" N exemple bine documentate sa ma edific....pedofilule..bpeter55
4.1  RE: Aiurea... trimis de
(10 feb 2008, 09:33:14
preacuviosule,nu esti prea cuvios esti prea prost sa intelegi realitatea.
4.2  RE: Aiurea... trimis de
(10 feb 2008, 15:41:58
Mai desteptaciunea pamantului mai !!! Eu cred ca pa tine nu te duce mintea nici macar sa te sinucizi. Eu am scis in comentariul meu ca sunt de acord ce Aiurea. N-am facut nici o referire la articol. Sunt de acord cu Aiurea pentru ca am vazut n! (pentru intelesul tau inseamna n factorial adica 1x2x3x...xn) cazuri in care parintii sunt maltratati de copii. Si daca unicul tau neuron gandeste (ce-i drept foooooooooarte greu) ca EDUCATIA MINORILOR reprezinta "PROBLEME MINORE", ar fi cazul sa apelezi la ajutorul ciuva sa iti arate cum sa te sinucizi. Se vede...usoara urma a "EDUCATIEI MINORE" pe care ai primit-o de la ai tai. Nu m-ar mira ca la minunatele stiri de la diferitele posturi de televiziune sa aud ca un ratat din Suceava le-a luat gatul parintilor. Nick-ul lui e preacuviosul...HA HA HA. iNCEARCA SA GANDESTI PUTIN MAI PROFUND. Asta doar daca iti vor drsena cei de langa tine. Doar daca te mai suporta cineva.
5.   Avocatzii competenti... trimis de
( 9 feb 2008, 23:14:36
avocatzii competenti...(Doamna M.....)gasesc ca masura legala si mai ales UMANA -"despartirea gemenilor" ca METODA DE PROTECTIE A MINORILOR pentru vamesi degradati si tarfe ordinare(deh partneri de afaceri), din radauti,se preteaza a fi protectii legale a minorilor, deci AIUREA daca nu esti in domeniu ,rogu-te comentarii la rubrica ....noi santem romani...

5.1  RE: Avocatzii competenti... trimis de
(10 feb 2008, 09:45:01
intradevar nu am nimic in comun cu domeniul vizat ,dar sint un atent observator al realitatii lumii in care ne mocirlim.cit despre comentarile tale ,incearca sa le dai o coerenta.asa dezlinate si lipsite de orce logica nu transmit nimic.mai pregateste-te si vino dupa sa comentezi,altfel ramin la parerea ca doar creerul tau este violat de impotenta...oops incompetenta,ca sa te citez...
6.   Problema este foarte serioasa trimis de
(10 feb 2008, 09:07:05
Copii unei familie consumatori de alcool,sunt sigura ca o sa aiba tare greu in viata. Cei mai mari demonstranti acestor copii sunt parintii; Realizarea vietei! Ce realizeaza o familie in viata fara"alcool"; si ce realizeaza o familie in viata cu"alcool"?... Situatia ii ptr. mine "MILOASA"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de ciuperci cu smântână 10 porţii - 60 minute 800g ciuperci proaspete3 morcovi2 rădăcini de pătrunjel1 ceapă mare50g margarină8 linguri smântână1 lingură făină1 leg. Pătrunjel± sare, piper Zarzavatul curăţat se fierbe în 4 l apă, apoi se... Citeşte