Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2008 - Anul XIII, nr. 32 (3713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistici

Străzile din judeţ, împânzite de rable

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe străzile din judeţul Suceava circulă zilnic mii de maşini care prezintă defecţiuni tehnice ce pot duce la producerea unor accidente rutiere.

Rezultatele acţiunilor de control în trafic care au vizat verificarea stării tehnice a maşinilor, realizate, în 2007, de inspectorii Agenţiei Rutiere Suceava, însoţiţi de poliţiştii de la circulaţie, sunt cât se poate de îngrijorătoare.

Din cele 2344 de maşini trase pe dreapta în acest scop anul trecut, 68,9% nu au fost conforme normelor de circulaţie. Mai mult, 43% dintre maşini nu erau conforme din punct de vedere al securităţii rutiere, prezentând deficienţe la dispozitivele de iluminare şi semnalizare, la sistemele de siguranţă adecvate (lipsa centurii de siguranţă sau a triunghiului reflectorizant), sau având caroseria uzată.

Din totalul maşinilor trase pe dreapta, 5,6% prezentau defecţiuni din cauza cărora exista pericol iminent de producere a unui accident rutier. În această situaţie se găsesc maşinile cu probleme la sistemul de frânare ori la cel de direcţie.

Dacă în cazul abaterilor minore, s-au aplicat amenzi ori avertismente, în cazul şoferilor ale căror maşini aveau defecţiuni grave s-a trecut la suspendarea permisului de conducere.

Conform legislaţiei rutiere, aceşti conducători auto s-au ales cu permisul de conducere suspendat pentru 90 de zile şi cu nouă puncte de amendă, de unde rezultă o sancţiune contravenţională de 450 de lei.  

Faţă de anii precedenţi, numărul maşinilor la care au fost identificate probleme este într-o uşoară creştere. În 2006, de exemplu, 62,9% dintre maşinile oprite în trafic prezentau deficienţe tehnice.

 

Maşinile care poluează, mai puţine

Un alt aspect vizat de echipele de control a urmărit identificarea maşinilor care poluează mediul înconjurător peste limitele admise.

Din acest punct de vedere lucrurile stau mai bine. Din cele 2344 de maşini trase pe dreapta anul trecut, doar 10,2% s-au dovedit neconforme din punct de vedere al emisiilor de poluanţi, procentul fiind în scădere cu aproape 7% faţă de anul 2006. Cu ocazia aceloraşi controale, inspectorii Registrului Auto au verificat şi valabilitatea Inspecţiei Tehnice Periodice a maşinilor. Nici din acest punct de vedere nu se poate vorbi de probleme deosebite, numărul şoferilor care nu aveau actele asupra lor sau aveau ITP - ul expirat fiind în procent de doar 4,4%.

Pentru interpretarea corectă a acestor statistici trebuie precizat că echipele de control care participă la acţiuni de acest gen trag pe dreapta de obicei maşinile care au un aspect exterior care îi face pe inspectori să presupună că maşina ar putea avea unele probleme de ordin tehnic.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Străzile din judeţ, împânzite de rable.
 Vizualizări articol: 636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Străzile din judeţ, împânzite de rable5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Politia e cu noi trimis de
( 8 feb 2008, 12:02:42
dar la masinile politistilor se uita cineva??? am vazut un numar considerabil de masini de politie care aveau cate un bec ars, etc...

2.   Tare "harnici " mai sunteti... trimis de
( 8 feb 2008, 12:05:47
anul trecut a-ti demarat programul " ridicarea" rablelor care zaceau in locurile de parcare. anul acesta sunt la locul lor, ocupand locuri de la care ceilalti se cearta si in ziua de azi. acum a-ti demarat aceasta actiune. Traim in Romania...si asta va ocupa tot timpul.....
2.1  RE: Tare "harnici " mai sunteti... trimis de
( 8 feb 2008, 13:02:30
aveti dreptate. Au spus una si au facut alta. Programul cu ridicarea rablelor de pe trotuare si chiar pe marginea soselelor si chiar acolo unde traficul este mai intens, a ramas fara nici un rezultat. Peste tot masini f.vechi, abandonate si nimeni nu ia nici un fel de masuri. In fata la Alimentara de la Marasesti, este plin de asa ceva si inca un lucru curios , masini pt. vinzare cu stau bine mersi si pe trotuar si pe strada., cu cu mentiunea "de vinzare" afise puse pe toate geamurile, nimeni nu face nimic. Acolo in fata la Alimentara Marasesti, pe ambele parti, este un haos total. S-au facut statii de autobuzz si este un infern. Lume care merge in toate directiile, lume care stationeaza pt. autobuze, masini care stationeaza pe trotuar, marog, ma mir ca TV.Prima care functioneaza in blocul turn de alaturii nu le vine in cap sa filmeze haosul de acolo.
3.   Amenzi trimis de
( 8 feb 2008, 12:24:14
dar oare administratorii "drumurilor" primesc sanctiunii?
4.   Re: 2 tare "harnici mai sunteti " trimis de
( 8 feb 2008, 12:30:41
mare adevar ati spus , zac rablele in parcari de ani de zile si nimeni din cei care trebuie sa le vada si sa le ridice conform angajamentelor, dar poate anul asta pana la alegeri pedelistul Lungu o sa faca si asta, asa cum promite multe,multe,multe alte lucruri pentru suceveni.
5.   NU S-A RIDICAT NICIO MASINA CARE ZACE trimis de
( 8 feb 2008, 12:34:51
AR TREBUI PLATITI MAI BINE TIGANII,SI EI LE-AR LUA MAI REPEDE DECAT SERVICIILE MUNICIPALITATII.ZAC ZECI DE MASINI PLINE DE RUGINA IN ORAS SI NIMENI NU-I INTREABA NIMIC PE PROPRIETARI.
6.   Starea drumurilor trimis de
( 8 feb 2008, 13:02:46
Dar de ce nu se zice nimic si despre starea drumurilor ca acum iesi cu masina din service si in 10 minute bat pivotii?? ca sunt gropi peste tot. Asfaltul turnat in tomana e varza in centru pe banda unu sunt niste gropi de am crezut ca imi rup masina in 2 si amenzile tot noi le suportam. Magariiiiii
7.   Fost tractorist trimis de
( 8 feb 2008, 15:31:03
insemnati masinile la numar cu = si nu aveti treaba cu politistul mereu flamind.deh...vila la marginea orasului,rate la 2-3 banci,mai o afacere cu un magazin,o firma la lemne s.a.astai viata!greu ,dar cine-i crede.dati mereu cu biciul in ei.ce rable.ce parcari;spaga e spaga si totul merge inainte.
8.   ! trimis de
( 8 feb 2008, 15:47:01
Dar cate rable sunt care nu mai pot circula pentru ca sunt defecte, si nu se mai pot repara? Acestea ocupa locurile de parcare. Ar trebui duse intr-o locatie separata.
9.   De unde altele trimis de
( 8 feb 2008, 17:40:54
cei cu articolu asta.pai daca omu abia are niste bani sasi puna niste benzina...d unde bani so mai si bage in service.d unde bani daca toate is scumpe si nimeni nu da uin ban in plus la salar.k mai toate se scumpesc.ce mai articol...si voi va spuneti ziaristi......................

10.   SA FIE RIDICATE RABLELE DIN ORAS!!!! trimis de
( 8 feb 2008, 19:49:55
ATATEA SERVICII PE LA PRIMARIE CU MEDIU ,DOMENIU PUBLIC ETC.,,MAI BINE AR FI TRIMISI SA IDENTIFICE SI SA RIDICE ASTFEL DE MASINI CARE SUNT SURSE DE POLUARE SI MIZERIE.

MAI BINE AR LASA EDILII SPECTACOLELE SI AR FACE CEVA CONCRET ,CA DEVIN RIDICOLI CU SERBARI SI SOECTACOLE PE BANII NOSTRI.
11.   Sa fie ridicate rablele din oras trimis de
( 8 feb 2008, 21:03:14
ce fac cei de la Primarie care se ocupau inainte de colectarea taxelor de parcare? de ce nu se deplaseaza acum pe teren si sa ridice , nu sa identifice, rablele care zac de ani de zile in locuri accesibile pentru masinile care astazi platesc taxe si impozite si nu au unde parca???? exemplu : str. Brindusei , cartier Burdujeni, unde cativa "smecheri " au uitat sa-si mute harburile vechi si se lauda cu altele noi.
12.   Parere trimis de
( 8 feb 2008, 21:44:42
Daca articolul dvs s-ar fi referit la acele rable care nu mai pot fi reparate si ocupa domeniul public, mi-as fi scos palaria in fata dvs.Dar parca un mesaj subliminal ma face sa vad o reclama in favoarea unor dealeri gen Tariceanu.Sau si mai grav,ceva de genul:baaa,daca nu furati,inselati,mintiti,daca sunteti cinstiti,nu veti avea niciodata euro 4.Pentru unii dintre noi care nu ne-am putut adapta noilor valori ale economiei de piata,sa ne mentinem masinile in stare de functionare a devenit un sport extrem in competitia cu regulile de mediu impuse de dealerii-guvernanti.iar poluarea auto reprezinta doar 2% din factorii poluanti ai mediului (Realitatea Tv 07.02.)Intre o masina noua cu carburator si una cu euro 4,gradul de noxe emis este nesemnificativ.Ramine insa reclama facuta de constructori ce doresc sa vinda mai scump,presiunile dealerilor politicieni,precum si talentul unor ziaristi pus in slujba celor din urma.
13.   PARERE CORECTA. trimis de
( 9 feb 2008, 13:04:05
RADU ARE MARE DREPTATE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pulpe de pui cu orez şi praz 4 porţii - 50 minute 4 pulpe de pui mari2 fire de praz200g orez cu bobul lung 150ml ulei1 lămâie1 leg. ceapă verde± sare, piper Pulpele de pui curăţate şi spălate, crestează-le pe toate părţile şi presară-le cu sare şi... Citeşte