Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 ian 2008 - Anul XIII, nr. 25 (3706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Criză

33 de tipuri de medicamente au dispărut din magaziile Spitalului Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de tipuri de medicamente, majoritatea antibiotice din categoria cefalosporinelor, lipsesc din magaziile Spitalului Judeţean de Urgenţă. Ieri, cea mai mare unitate sanitară suceveană avea stocurile pe zero la  33 de feluri de produse farmaceutice, în cea mai mare parte antibiotice cu spectru larg de acţiune.

Managerul spitalului, dr. Doina Ganea Motan, declară că, în contextul actual, în care importatorii şi distribuitorii de medicamente refuză să-şi mai vândă produsele fără o nouă recalculare a preţului, unele rezerve s-au epuizat, iar altele sunt pe punctul de a se termina.

 

Furnizorii refuză să mai onoreze comenzile

„Se creează premizele unei crize”, a afirmat sursa citată, arătând că există deja furnizori care au refuzat să mai facă livrări la preţurile de anul trecut.

„Nu ni s-au onorat comenzile de Augumentin şi Zantac pe care le-am făcut şi, probabil, acelaşi lucru se va întâmpla şi cu alte solicitări”, a punctat dr. Motan.

Şeful Spitalului Judeţean de Urgenţă declară că, în cazul în care Ministerul Sănătăţii nu va ajunge la un consens cu furnizorii, „se prevede o situaţie tragică”.

„Pe data de 25 februarie vom organiza o licitaţie pentru produsele farmaceutice care au fost solicitate de şefii de secţii, dar până atunci trebuie să găsim mijloace de a supravieţui”, a mai spus dr. Motan, cu precizarea că achiziţiile se vor face pentru prima oară, pe o perioadă mai mare de timp, respectiv 25 de luni, lucru care va pune capăt sincopelor în aprovizionare.

De remarcat că actuala criză de medicamente este cu atât mai alarmantă cu cât, în judeţ, au apărut şi cazurile de gripă şi se anunţă o creştere a numărului de îmbolnăviri prin afecţiuni respiratorii în rândul populaţiei.

 

Criza de medicamente, cauzată de deprecierea leului

Criza de produse farmaceutice este cauzată de devalorizarea în timp a leului, care a determinat importatorii şi distribuitorii de medicamente să ceară Ministerului Sănătăţii, în ultimele două luni, recalcularea preţurilor. Ei se plâng că, deşi mai au produse pe stoc, nu le mai pot vinde, deoarece le-ar comercializa în pierdere.   

Importatorii şi distribuitorii de medicamente au adresat Ministerului Sănătăţii o solicitare pentru recalcularea preţurilor produselor farmaceutice în conformitate cu noile rate de schimb dintre leu şi principalele valute.

De menţionat că ei nu pot vinde medicamentele sub preţul de achiziţie şi nici peste cel stabilit de Ministerul Sănătăţii.
Eugen Nicolăescu a anunţat că analizează situaţia, pentru a vedea dacă deprecierea leului faţă de euro a adus importatorii şi distribuitorii de medicamente într-o situaţie critică sau dacă intenţia acestora este, de fapt, de a nu pierde nici un ban din profitul obţinut, prin menţinerea preţurilor ridicate în lunile în care rata de schimb era mai mică.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 33 de tipuri de medicamente au dispărut din magaziile Spitalului Judeţean.
 Vizualizări articol: 1413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
33 de tipuri de medicamente au dispărut din magaziile Spitalului Judeţean2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Va plateste motan bine, nu-i asa? trimis de
(31 ian 2008, 11:35:17
pupati-ii kurul lu' motan asta pina va lumina ca farul din alexandria. mi-e si scirba ca-n fiecare zi i-l lustruiti
2.   Pont pt. manager competent trimis de
(31 ian 2008, 13:13:35
daca doamna Motan ar fi citit OUG. 34 / 2006 ar fi stiut ca se poate achizitiona " in regim de urgenta ", tocmai pt. a nu se ajunge in astfel de situatii. Pana in 25 febroarie, pana la finalizarea licitatiei, aveti dreptul legal ( si obligatia daca va pasa de pacienti ) sa achizitionati in "regim de urgenta " cele 33, 34,.....66 de sortimente. Asta daca vreti sa evitati o " situatie tragica " si,........sa nu credem ca il sabotati pe Nicolaescu.

P.S primul pont e gratuit
3.   Medicamente trimis de
(31 ian 2008, 14:23:50
Orice manager trebuie sa se aprovizioneze cu materiale , medicamente, din timp. Nu lasi totul pina in ultima zi. Este normal sa se intimple asa un fenomen. Sau este o politica a lor ca persoanele internate sa-si cumpere medicamentele. Este posibil si asa ceva. Nici nu ar fi ceva nou.
4.   Habar trimis de
( 1 feb 2008, 14:19:40
N-aveti habar macar despre ce vorbiti. Nu dau firmele de madicamente hapuri la pretul vechi, nu ca nu vrea spitalul sa ia! Si apoi cu stocul de medicamente , voi a-ti lua medicamente expirate numai asa sa fie luate?! Aiurea!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă de legume cu pui 6 porţii - 70 minute 400g piept de pui 2 cepe 2 morcovi 1 ţelină mică 1 conopidă mică 1 ardei gras 1 rădăcină pătrunjel 100g unt 1 leg. pătrunjel •± sare, piper Curăţaţi legumele, spălaţi-le bine, tăiaţi-le în... Citeşte