Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2008 - Anul XIII, nr. 13 (3694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Buget mai sărac

Primăria Suceava, “văduvită” de peste 15 miliarde de lei vechi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bugetul municipiului Suceava va avea anul acesta încasări mai mici cu cel puţin 15 miliarde de lei vechi, din cauza unei modificări aduse Codului Fiscal.

Până anul acesta, impozitul încasat din tranzacţiile imobiliare se împărţea între bugetul local - 50%, bugetul central – 40% şi  Agenţia Naţională de Cadastru – 10%, încât banii rezultaţi puteau fi folosiţi pentru finanţarea mai multor proiecte de interes pentru cetăţenii municipiului.

Din 2008, toate impozitele pe tranzacţii imobiliare (maxim 3% din valoarea tranzacţiei) sunt vărsate integral la bugetul de stat, Primăria devenind doar un mecanism de colectare a banilor, de care nu beneficiază absolut deloc.

“Bugetul Sucevei a fost văduvit de peste 15 miliarde de lei vechi, bani din care anual se executau diverse lucrări de utilitate publică. Acum trebuie să găsim modalităţi de suplinire a acestei pierderi, momentan, cea mai bună soluţie fiind atragerea de fonduri pe proiecte”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

El şi-a exprimat public dezaprobarea vizavi de această măsură, care afectează toate primăriile din ţară, fiind chiar unul din iniţiatorii unui protest oficial al Asociaţiei Municipiilor din România, cu scopul de a obţine o revenire la vechea formă a Codului Fiscal, în privinţa taxelor şi impozitelor pe tranzacţii imobiliare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava, “văduvită” de peste 15 miliarde de lei vechi.
 Vizualizări articol: 1550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Suceava, “văduvită” de peste 15 miliarde de lei vechi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bani vechi trimis de
(17 ian 2008, 13:13:47
Bai, sunteti groaznici! De cata vreme au disparut banii vechi?

De ce nu scrieti ca a fost pagubita cu suma de 10000 de galbeni?
2.   Membru AP trimis de
(17 ian 2008, 16:24:29
La fel ati facut din ASOC.DEproprietari,mecanism de COLECTARE A BANILOR,pentru Termica,Acet etv...uitind ca sint independente

3.   SARACA PRIMARIE!!! trimis de
(17 ian 2008, 18:01:12
DUPA CE CA PLATIM O GRAMADA DE TAXE CA ACUM 80 DE ANI SI NU SE VEDE APSOLUT NIMIC!!"! MAI AU NESIMTIREA SA SPUNA CA VOR CAUTA ALTE SOLUTII DE SUPLINIERE A PRIMARIEI!!!! DAR DEFAPT NU AR FI MAI BINE SA RENUNTAM LA PRIMARIE SI LATOTI CACANARI CARE LUCREAZA IN EA???? CA ORI CUM PRIMARIA SI TOTI LACHIOSII CARE ACTIVEAZA IN EA MAI MULT AN CURCA PE BANI PUBLICI DE CAT DESCURCA!!!!
4.   In curind : taxa pe prostie trimis de
(17 ian 2008, 20:28:35
pai cum sa nu piarda primaria ca e de jos,banii trebuie sa mearga la trogloditii,hotii si imbuibatii de la centru sau de sus pe la gubernie sau la parlament la bietii de iei care citesc presa,dorm si-si pregatesc salarii si pensii cu legi pt.ei facute de ei.Incet,incet,polarizarea intre bogati si foarte saraci pregateste revenirea odioasei orinduri leniniste.
5.   Sfat trimis de
(17 ian 2008, 21:07:06
banii se aduna la bucuresti doar ca sa ii poata distribui moliceanu numai la cine vrea scula lui.

eu as propune ca TOATE taxele si impozitele sa se adune la centru, astfel incit bani in teritoriu sa primeasca numai aia care ii sug p*** prim-ministrului.

ce bine e sa fii prim-ministru, nu?
6.   Putin respect trimis de
(17 ian 2008, 21:32:51
putin respect, ca va citeste lumea.
7.   A scazut comisionu? trimis de
(18 ian 2008, 10:20:56
cand spui vaduvit eu inteleg ca i-ai avut si nu-i mai ai. dar ba primare, bani aceia sunt colectati in baza unei legi, care acum s-a schimbat. simplu. cum ai fost vaduvit de niste bani care nu ii aveai? sau ti i-a luat si pe cei de anul trecut? oricum eu ma bucur ca ti s-a diminuat comisionu', iar sucevenii sa sta linistiti ca oricum banii ii caca primaru pe diverse flori pe stalpi ori carute-n iarba.
8.   Iar Romega trimis de
(18 ian 2008, 10:28:45
Iar Romega ar trebui sa stie ca punand ghilimele in titlul articolului cum ca lar cita pe primar, ar trebui sa-l citeze exact, ca acesta nu zice de primarie "vaduvita" ci de "bugetul ...vaduvit". Dar acest lucru este deja prea mult pentru Romega. E chestie de "fineturi".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de sfeclă roşie cu hrean 4 porţii - 20 minute 600g sfeclă roşie în oţet300ml smântână2 linguri hrean proaspăt răzuit1 lingură făină1 linguriţă zahăr± sare, piper Se strecoară sfecla şi se taie în fâşii subţiri. Zeama rămasă se... Citeşte