Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 ian 2008 - Anul XIII, nr. 1 (3682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Bethesda

Medicii americani au început operaţiile gratuite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipa formată din doi medici americani, specializaţi în chirurgia mâinii şi în ortopedie, au efectuat ieri, la clinica Bethesda din Suceava, primele operaţii prin artroscopie.

Potrivit directorului acestei unităţi sanitare private, dr. Ştefan Puşcaşu, până în jurul prânzului, cinci persoane avuseseră deja parte de intervenţii chirurgicale.

Sursa citată a arătat că, în total, 21 de pacienţi vor fi operaţi de specialiştii din SUA, după ce, pe data de 31 decembrie, chirurgul Jeff Gelfand, care a oferit 36 de consultaţii, a făcut 11 programări pentru operaţii, în timp ce colegul său, ortopedul Tom Harries, care a examinat 72 de persoane, a ales pentru operaţii 10 cazuri.

Vor să opereze suceveni şi la ei acasă

Cei doi medici vor opera gratuit, până mâine inclusiv, cele 21 de persoane din judeţ cu probleme ce ţin de chirurgia mâinii şi ortopedie. Doctorii din SUA vor efectua intervenţii chirurgicale folosind o metodă nouă, minim invazivă, nepracticată până acum în zona Moldovei, denumită artroscopie.

Ieri, dr. Ştefan Puşcaşu a anunţat că specialiştii din SUA, chirurgul Jeff Gelfand şi ortopedul Tom Harries, s-au oferit să continue această acţiune caritabilă. Potrivit sursei citate, cei doi medici americani şi-au exprimat intenţia de a opera anual, în America, câte patru persoane din judeţul nostru, care reprezintă cazuri complexe.

„Au o fundaţie în SUA şi vor face totul prin intermediul ei. Costurile pentru transport şi operaţii vor fi suportate de fundaţie, iar cazarea va fi asigurată de o familie de americani. Cazarea, care este asigurată şi pentru însoţitorul persoanei bolnave, poate ajunge până la şase săptămâni deoarece include şi perioada de recuperare”, a punctat dr. Ştefan Puşcaşu.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii americani au început operaţiile gratuite.
 Vizualizări articol: 741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Medicii americani au început operaţiile gratuite4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Parere trimis de
( 3 ian 2008, 13:40:47
sa le dea Dumnezeu sanatate pt ceea ce fac
2.   BINE FACI BINE GASESTI trimis de
( 3 ian 2008, 17:18:25
DE AIA ESTE AMERICA TARA TUTUROR POSIBILITATILOR. MEDICI ROMANI NU LE AJUNGE SPAGA .IAR AMERICANI, MAI GANDESC SI CU SUFLETU NU NUMAI CU BUZUNARU.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în rondele cu grosimea de 5mm.... Citeşte