Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 ian 2008 - Anul XIII, nr. 1 (3682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Efectul frigului

Broşteni, un oraş sub ameninţarea sloiurilor de gheaţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ameninţarea sloiurilor de gheaţă. Locuitorii din mai multe zone ale oraşului Broşteni trăiesc de mai bine de o săptămână cu securea deasupra capului.

După ce, în Ajunul Crăciunului, sloiurile de gheaţă au intrat în curtea unui sătean, zilele următoare fenomenul s-a repetat în alte şase gospodării.

Pentru ca sloiurile să nu afecteze şi alte anexe, s-a recurs la o variantă de moment pentru rezolvarea problemelor. În albia pârâului Neagra au acţionat mai multe utilaje care au îndepărtat gheaţa pe o distanţă de 2-3 km, astfel încât pericolul a fost îndepărtat pe moment.

O altă problemă a apărut pe drumul judeţean 174, Broşteni-Panaci. Aici, din cauza podului de gheaţă format pe pârâul Neagra, apa a început să curgă pe carosabil. Pe o distanţă de circa 50 de metri s-a format un adevărat pod de gheaţă, iar dacă fenomenul va continua, cei peste 200 de oameni care locuiesc în Dârmoxa riscă să rămână izolaţi. Totuşi, cea mai importantă ameninţare priveşte alimentarea cu apă potabilă a oraşului Broşteni şi a altor 3 localităţi. Conducta care transportă apa potabilă spre casele oamenilor s-a fisurat în mai multe locuri.

Stelian Chirilă, primarul din Broşteni, a precizat că situaţia este tot mai gravă de la o oră la alta şi că alimentarea cu apă potabilă poate fi sistată în orice moment.

„Dacă sloiurile de gheaţă vor continua să preseze asupra conductei, aceasta se va rupe în mod sigur. Vor fi afectaţi circa 2.500 de oameni, în special cei care locuiesc la blocurile din Broşteni. Zilele următoare vom încerca să găsim o soluţie, eventual să montăm o pompă de mare putere care să ne permită să furnizăm apă în continuare”, a declarat Stelian Chirilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Broşteni, un oraş sub ameninţarea sloiurilor de gheaţă.
 Vizualizări articol: 1590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Broşteni, un oraş sub ameninţarea sloiurilor de gheaţă1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în rondele cu grosimea de 5mm.... Citeşte