Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 nov 2007 - Anul XII, nr. 282 (3653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protest

Plângere penală a PNL, cu ţintă spre PLD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

PNL Suceava a depus sâmbătă, 24 noiembrie a.c., o sesizare penală la Poliţie prin care solicită identificarea persoanelor care au realizat şi au distribuit o scrisoare care prezintă un mesaj nereal al preşedintelui liberalilor suceveni, Ion Lungu.

În scrisoarea respectivă, distribuită în mai multe zone din municipiul Suceava şi oraşul Siret, Ion Lungu, preşedinte al PNL Suceava, îşi cere scuze de la electorat pentru acuzele şi criticile făcute la adresa PLD şi senatorului de Suceava, Gheorghe Flutur. Mai mult, în scrisoarea respectivă, contestată de PNL, se spune că Ion Lungu ar fi fost forţat de liderul liberalilor Călin Popescu Tăriceanu să facă aceste acuze, motiv pentru care, „pe ultima sută de metri”, îşi cere scuze pentru aceste „fapte”. Nu în ultimul rând, în această scrisoare, preşedintele PNL Suceava îi îndemna pe alegători să voteze PLD şi în special pe liderul acestui partid, Theodor Stolojan.

Liderul liberalilor suceveni, Ion Lungu, a afirmat că scrisoarea respectivă nu îi aparţine, motiv pentru care a depus o plângere penală cu privire la modalitatea calomnioasă de desfăşurare a campaniei electorale.

„Materialele la care am făcut referire au fost realizate cu scopul de a induce în eroare populaţia localităţilor în care au fost distribuite, pentru a crea impresia că menţiunile existente în acestea aparţin preşedintelui PNL Ion Lungu, în scopul obţinerii de voturi pentru alegerile pentru Parlamentul European pentru Partidul Liberal Democrat. De altfel, materialele electorale calomnioase erau însoţite şi de fluturaşi electorali înfăţişând însemnele electorale ale PLD”, spune Ion Lungu în plângerea penală. De asemenea, el afirmă că prin astfel de materiale electorale se încearcă denigrarea imaginii sale şi a PNL Suceava.

„Preşedintele PNL, Ion Lungu, nu a afirmat niciodată cele cuprinse în fluturaşii electorali împrăştiaţi alături de materiale electorale ale PLD. Făptuitorii expun PNL şi preşedintele PNL – Ion Lungu, dispreţului public, întrucât îl prezintă pe Ion Lungu în postura în care este susţinătorul PLD, lucru care poate conduce la ştirbirea încrederii de care domnul Ion Lungu se bucură în rândul cetăţenilor celor două localităţi, mai ales acum în imediata apropiere a alegerilor pentru Parlamentul European şi a referendumului pentru votul uninominal", se mai arată în plângerea penală formulată de PNL.

Nu în ultimul rând, purtătorul de cuvânt al PNL Suceava, Mihai Steiciuc, spune că liberalii au depus o sesizare şi la Biroul Electoral Judeţean, solicitând interzicerea distribuţiei acestor fluturaşi electorali.

„PNL Suceava bănuieşte că în spatele acţiunii calomnioase se află PLD. Şi din acest motiv, noi condamnăm modalitatea ilegală a PLD de a face politică prin dezinformare şi manipulare”, spune Mihai Steiciuc.

BEJ Suceava a admis contestaţia depusă de PNL

Contestaţia depusă de PNL cu privire la aceste materiale electorale a fost admisă de membrii Biroului Electoral Judeţean Suceava. Potrivit deciziei BEJ, s-a dispus încetarea difuzării materialelor electorale contestate de PNL, interzicerea şi înlăturarea lor de către autorităţile de ordine publică competente. De asemenea, BEJ constată că „materialele electorale distribuite de persoane necunoscute, având în conţinut afirmaţii calomnioase la adresa PNL Suceava, încalcă prevederile legale”.

Flutur: „Respingem aceste acuze şi cred că e o diversiune din interiorul PNL”

Preşedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur, a respins acuzele aduse de liberali, precizând că este posibil ca scrisoarea respectivă să fie o „diversiune din interiorul PNL”. Flutur a precizat că PLD nu a apelat la astfel de mijloace de a-şi face campanie electorală. „Nu cunosc că s-ar fi întâmplat aşa ceva. Cei de la PNL ar trebui să-şi verifice grupările din interiorul organizaţiei judeţene. Noi nici nu ne-am gândit să facem aşa ceva, pentru că noi, în această campanie electorală, am combătut doctrinar”, a declarat Gheorghe Flutur. El a precizat că aşteaptă ca organele de anchetă să dea un răspuns oficial la solicitarea liberalilor. „Aşa se va dovedi că noi nu avem nici o legătură cu această poveste. Asta cu atât mai mult, cu cât nimeni din organizaţia PLD Suceava nu ştie despre nimic despre această scrisoare”, a încheiat Flutur.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plângere penală a PNL, cu ţintă spre PLD.
 Vizualizări articol: 730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Plângere penală a PNL, cu ţintă spre PLD5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei