Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 nov 2007 - Anul XII, nr. 276 (3648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Garda de Mediu

Numai cinci amenzi anulate în instanţă, în 2007

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Comisariatul Judeţean Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu a înregistrat, în acest an, un procent foarte scăzut al proceselor prin care instanţa a anulat amenzile aplicate de echipele de control. Astfel, din cele 253 de amenzi aplicate în urma controalelor efectuate, numai cinci au fost soluţionate în detrimentul Gărzii de Mediu Suceava, ceea ce reprezintă 1,9% din total.

Valoarea totală a amenzilor aplicate în 2007 a fost de 2.111.150 lei, din această sumă fiind încasate 404.050 lei, restul sumei fiind transferată spre încasare la trezorerii şi, după caz, la primăriile locale.

Cuantumul amenzilor anulate de instanţă este de 91.500 lei. Contestaţia depusă de societatea Cetiniţa SRL Putna a avut drept urmare anularea amenzii în valoare de 30.000 de lei, aplicată de comisarii de mediu suceveni pentru lipsa autorizaţiei de mediu necesară în vederea desfăşurării activităţii de exploatare a masei lemnoase. O altă amendă având acelaşi cuantum, aplicată pentru aceeaşi abatere de la legea protecţiei mediului, a fost, de asemenea, anulată de instanţă.

Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Iaşi a acţionat în instanţă Garda de Mediu Suceava pentru a contesta o amendă de 30.000 de lei aplicată pentru nerespectarea acordului de mediu emis în ceea ce priveşte colectarea deşeurilor de material lemnos. Regionala de la Iaşi avea obligaţia, ca beneficiar al lucrărilor de reabilitare a unor drumuri din judeţul Suceava, de a urmări respectarea normelor privind regimul deşeurilor provenite din aceste lucrări.

Deşi cu un cuantum mult mai mic, alte două amenzi au fost anulate de instanţă în 2007. Este vorba despre amenda de 1.000 de lei aplicată Primăriei Solca pentru depozitele necontrolate de deşeuri de pe raza localităţii şi de o amendă de 500 de lei aplicată lui Gheorghe Ilie Zubaş din Rădăuţi, sancţionat pentru depăşirea nivelului admis de noxe provenite de la autovehiculul aflat în proprietate.

Motivele invocate de contestatari au fost fie întocmirea defectuoasă a proceselor verbale de constatare a abaterilor, fie metodele utilizate de echipele de control.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numai cinci amenzi anulate în instanţă, în 2007.
 Vizualizări articol: 637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numai cinci amenzi anulate în instanţă, în 20070.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei