Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 nov 2007 - Anul XII, nr. 273 (3646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiuni

PNL şi-a făcut campanie în Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, însoţit de liderii PNL Suceava, Ion Lungu şi Mihai Steiciuc, s-a aflat ieri în judeţul Suceava, vizitând mai multe localităţi din Bucovina istorică.

„Startul” vizitei în judeţul Suceava s-a dat la Rădăuţi, unde Bogdan Olteanu a fost prezent timp de aproape o oră în piaţa agroalimentară din municipiu. Încă de la intrarea în piaţă, Bogdan Oltean a fost asaltat de localnici, în special de vârsta a treia, solicitându-i informaţii suplimentare despre majorarea pensiilor.

„Cât de curând, toată lumea va primi pensiile majorate. Şi de data aceasta se va simţi o creştere substanţială a pensiilor, şi care va fi mai mare începând cu data de 1 ianuarie 2008”, a subliniat Bogdan Olteanu.

Bogdan Olteanu şi-a făcut cumpărăturile în piaţa din Rădăuţi

Încă de la intrarea în piaţă, preşedintele Camerei Deputaţilor s-a oprit la taraba unui bărbat care vindea produse apicole, prilej cu care s-a interesat de „succesul” pe care acesta îl are în comercializarea acestor mărfuri.

Şi pentru că printre produsele apicole de pe tarabă a văzut şi câteva punguţe cu polen, Bogdan Olteanu a ţinut să cumpere una pentru soţia sa, „care mănâncă polenul aşa gol, fără nimic. Şi aş avea probleme dacă i-aş spune că am găsit polen şi nu i-am cumpărat şi ei”.

Cumpărăturile făcute în piaţa din Rădăuţi au fost completate cu două kilograme de struguri, trei gutui şi două roşii, cu menţiunea că acestea au fost făcute tot pentru soţia sa. Bogdan Olteanu a precizat că a dorit să cumpere doar produse româneşti. De altfel, el a cumpărat alimentele doar după ce în prealabil s-a interesat dacă acestea provin din România.

„Este mare lucru, şi mă bucur că am găsit produse româneşti. Pentru că acest lucru nu se prea întâmplă în Bucureşti”, a subliniat Olteanu, care în cadrul vizitei sale în piaţa din Rădăuţi a împărţit şi câteva etichete pentru produsele comercializate de agricultori, pe care le-a completat personal.

Olteanu a fost impresionat de murăturile din Milişăuţi

Dintre toate produsele din piaţa din Rădăuţi, preşedintele Camerei Deputaţilor a apreciat în special de murăturile de Milişăuţi.

Pentru început, Olteanu s-a oprit la taraba unei femei din Milişăuţi, unde a degustat varză murată, pentru ca apoi să se delecteze cu câţiva castraveţi muraţi.

„Sunt extrem de buni. Nu cred că am mai mâncat de mult nişte murături atât de bune”, a declarat Bogdan Olteanu.

De altfel, după discuţiile avute cu vânzătorii din Milişăuţi, el a declarat că se gândeşte ca până la sfârşitul acestui an să organizeze, în faţa Palatului Parlamentului, un târg de murături şi de produse tradiţionale româneşti.

„Sunt produsele noastre, şi trebuie să fie promovate. Şi aş vrea să fac acest târg, în care să fie prezentate produse tradiţionale din întreaga ţară, şi nu doar murăturile de aici din Milişăuţi”, a mai adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor, lansând această invitaţie şi celor care vindeau murături în piaţa din Rădăuţi.

Maestrul olar Florin Colibaba a fost invitat să deschidă o expoziţie la Camera Deputaţilor

Prezent în Rădăuţi, Bogdan Olteanu a ţinut să viziteze şi muzeul din municipiu, în care sunt prezentate meşteşuguri tradiţionale din Bucovina, cum ar fi olăritul sau ţesutul.

Olteanu a vrut să viziteze în special atelierul maestrului olar Florin Colibaba. Impresionat de lucrările pe care le-a văzut, Bogdan Olteanu l-a invitat pe acesta să deschidă o expoziţie de ceramică în holurile Camerei Deputaţilor.

„Trebuie să ne promovăm cât mai mult meşteşugurile populare, iar ele trebuie să fie cunoscute de cât mai multă lume”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, care a mai adăugat că îl va sprijini pe maestrul olar să-şi înregistreze „marca Colibaba”, astfel încât ceramica acestuia să poată fi promovată atât în ţară, dar în special în statele Uniunii Europene.

Nu în ultimul rând, trebuie spus că la plecarea din atelierul lui Florin Colibaba, preşedintele camerei Deputaţilor a achiziţionat şase căni şi o farfurie din ceramică, iar la recomandarea maestrului olar, a cumpărat şi o placă din ceramică pe care era reprezentată „cina ce de taină”. „Este un unicat, pentru că nici un alt ceramist nu mai face acest model”, a subliniat Florin Colibaba.

Pe de altă parte, trebuie spus că tot în cursul zilei de ieri, Bogdan Olteanu a vizitat şi atelierul de ceramică neagră din comuna Marginea. „Am vrut să văd locuri în care se confecţionează produse artizanale româneşti.

Şi am rămas plăcut surprins că cei din Marginea au reuşit deja să intre cu produsele lor pe piaţa internaţională. Ei au deja un produs înregistrat şi protejat pe plan european. Este un exemplu pe care eu vreau să-l prezint şi altora. Sunt produse pe care trebuie să le promovăm. Iar eu o să încerc să fac tot posibilul pentru a le promova cât mai bine în Uniunea Europeană”, a declarat Olteanu, care a plecat de la atelierul de ceramică neagră doar după ce a cumpărat o oală pentru sarmale.

Olteanu a vizitat pizzeria unor români care au muncit 12 ani în Italia

Preşedintele Camerei Deputaţilor a ţinut să viziteze şi investiţia făcută de doi rădăuţeni plecaţi 12 ani la muncă în Italia. Este vorba despre pizzeria Orso Bruno din Rădăuţi, pe care cei doi investitori locali au deschis-o cu banii strânşi în Italia, Bogdan Olteanu apreciind iniţiativa acestora de a se întoarce în locurile natale.

Nu în ultimul rând, vizita de ieri din judeţul Suceava a mai cuprins şi o întâlnire cu angajaţii Ocolului Silvic Putna, şi cu locuitorii acestei comune, pentru ca seara preşedintele Camerei Deputaţilor să participe la o întâlnire populară, la căminul cultural din comuna Suceviţa.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL şi-a făcut campanie în Bucovina.
 Vizualizări articol: 732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PNL şi-a făcut campanie în Bucovina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei