Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 oct 2007 - Anul XII, nr. 256 (3631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Responsabilitate neasumată

Dăscăliuc aruncă vina pentru haosul din spital pe comitetul director

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Managerul celei mai mari unităţi sanitare sucevene, economistul Costică Dăscăliuc, refuză să-şi asume întreaga responsabilitate pentru neajunsurile majore depistate în cadrul controlului efectuat de biroul audit al Autorităţii de Sănătate Publică Suceava şi comisia mixtă, dispusă prin ordin al prefectului de Suceava, Orest Onofrei. Şeful Spitalului Judeţean de Urgenţă se disculpă pentru dezastrul găsit în spital prin faptul că nu a luat singur toate deciziile importante, ci împreună cu comitetul director. De asemenea, el nu a dorit nici ieri, la o zi după propunerea ASP-ului de destituire a sa din funcţie, să comenteze acest demers. „Nu am făcut decât să sesizez nişte probleme şi să propun soluţii pentru rezolvarea lor. Nu am condus singur această unitate, ci împreună cu comitetul director”, a fost tot ce a avut de declarat Costică Dăscăliuc.

Principala concluzie a anchetei recent finalizate, care l-a vizat pe managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, a fost aceea că în această unitate s-au făcut economii nejustificate la hrană, medicamente şi materiale sanitare. Pentru mâncarea pacienţilor internaţi aici, au fost cheltuiţi doar jumătate din banii prevăzuţi de lege, restul fiind strânşi în cont. Bolnavii au avut parte de meniuri fără carne timp de trei zile pe săptămână şi, în plus, au fost trimişi să-şi cumpere singuri medicamentele necesare, în ciuda faptului că produsele farmaceutice recomandate de doctori se aflau pe stocurile spitalului. Alte nereguli sunt reprezentate de nerealizarea reparaţiilor curente necesare, a căror valoare nu a fost nici măcar fundamentată printr-o notă, precum şi neluarea tuturor măsurilor necesare pentru protejarea securităţii şi sănătăţii angajaţilor. Din sumele prevăzute pentru protecţia muncii nu s-au asigurat în cursul anului 2007 echipament de protecţie şi alimentaţia compensatorie, conform contractului colectiv de muncă.

În replică, principalul colaborator al managerului Costică Dăscăliuc, doctorul Doina Ganea Motan, care ocupă funcţia de director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, a declarat că responsabilitatea pentru toate neajunsurile îi aparţine îndeosebi directorului financiar-contabil, Paraschiva Maruseac, care nu a prezentat execuţia bugetară în şedinţele de comitet, precum şi sumele care trebuiau redistribuite pe capitolele de cheltuieli, în funcţie de priorităţi. „Eu personal nu am ştiut de acele economii. Dacă rămân bani, se face o reorientare a lor în funcţie de ceea ce ne-am propus să realizăm la începutul anului şi de necesităţi”, a precizat doctorul Doina Ganea Motan.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dăscăliuc aruncă vina pentru haosul din spital pe comitetul director.
 Vizualizări articol: 894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dăscăliuc aruncă vina pentru haosul din spital pe comitetul director0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei