Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 oct 2007 - Anul XII, nr. 256 (3631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prefectură

Campanie de popularizare a alegerilor europarlamentare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Prefectura a demarat o amplă acţiune de popularizare a alegerilor europarlamentare în rândul populaţiei, scopul fiind acela de a aduce la urne, pe 25 noiembrie, cel puţin jumătate dintre sucevenii cu drept de vot. Prefectul Orest Onofrei a declarat că prezenţa la vot a peste 50% dintre electori va da legitimitate reprezentanţilor României în Parlamentul European.

Onofrei a arătat că, în prezent, populaţia nu prea înţelege de ce sunt necesare alegeri europarlamentare, precizând că rolul campaniei de popularizare este tocmai acela de a explica de ce este important ca lumea să vină la vot. Oamenii, a spus prefectul, vor primi informaţii legate de Parlamentul European, Uniunea Europeană, Comisia Europeană, Consiliul Europei şi despre rolul europarlamentarului.

Instituţia Prefectului aşteaptă să fie sprijinită în această campanie de instituţiile descentralizate şi de primăriile din judeţ. De altfel, Prefectura a primit de la Guvern afişe şi pliante care vor fi distribuite în teritoriu.

„Încercăm ca această campanie să se deruleze strict la nivel instituţional, fără ca ea să capete o conotaţie politică, pentru că noi nu vorbim nici de vot, nici pe cine să voteze, ci dorim pur şi simplu să îndemnăm oamenii să meargă la vot, să legitimeze practic prezenţa europarlamentarilor români în Parlamentul Europei. Este important, pentru că nivelul de cunoaştere a instituţiilor  europene este extrem de scăzut în rândul populaţiei. Confuzia este foarte mare. Între Consiliul Europei, Comisia Europeană, Parlamentul European lucrurile sunt în ceaţă, pentru că nu am avut în şcoli această disciplină, se predă abia acum, dar la nivel de liceu, şcoală generală lucrurile sunt necunoscute”, a declarat Onofrei.

Prefectul a subliniat că şi-a şcolarizat în aceste zile angajaţii cu privire la ceea ce înseamnă Parlamentul European şi instituţiile europene, angajaţi care, la rândul lor, vor transmite informaţiile mai departe. Onofrei a mai spus că va trimite salariaţi ai Prefecturii la şcolile din judeţ pentru a oferi elevilor informaţii despre instituţiile europene şi a le explica despre rolul celor 35 de români care vor merge în Parlamentul European.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie de popularizare a alegerilor europarlamentare.
 Vizualizări articol: 804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Campanie de popularizare a alegerilor europarlamentare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei