Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 oct 2007 - Anul XII, nr. 239 (3614)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

PSD Suceava protestează faţă de o măsură fiscală care vizează „strict clientela PNL”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Social democraţii suceveni protestează faţă de recenta modificare a Codului de procedură fiscală în sensul obligativităţii semnării declaraţiei de profit de către un consultant fiscal, măsură care, în opinia lor, vizează „strict clientela politică a PNL”.

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ovidiu Donţu (foto), a arătat că atât şeful ANAF, cât şi cel al Gărzii Financiare sunt consultanţi fiscali şi că prin această măsură „ se încearcă să se direcţioneze bani către clientela politică a PNL, tocmai pentru că în următorul an vor fi trei campanii electorale”.

„Motivele invocate, şi anume desele neconcordanţe între bilanţurile contabile şi declaraţiile de profit, sunt ridicole, pentru că, în mod evident, elementele declaraţiei privind impozitul pe profit sunt conţinute în bilanţul contabil. Guvernul liberal, în loc să reducă birocraţia, o amplifică”, a spus Donţu.

El a apreciat că, prin această decizie, se dă o grea lovitură profesiei de contabil, în sensul că pentru o semnătură, un consultant fiscal poate câştiga mai mult decât munca unui contabil, „care presupune pregătirea şi responsabilitatea întregii contabilităţi a unei firme”.

În opinia lui Donţu, o soluţie ar fi fost delegarea către contabili a atribuţiei de a semna declaraţia de profit.

„Noi considerăm că doar pentru faptul că această profesie a experţilor contabili şi tot ce înseamnă dinamismul profesiei de contabil în Uniunea Europeană nu s-a dezvoltat în această guvernare nu este corect să dai practic bani pentru această semnătură unei noi profesii de consultant fiscal. Această prevedere, în opinia noastră, este chiar mai gravă decât recomandările pe care Gheorghe Flutur le făcea ca proiectele SAPARD să fie redactate numai de anumiţi consultanţi liberali”, a mai spus Donţu."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava protestează faţă de o măsură fiscală care vizează „strict clientela PNL”.
 Vizualizări articol: 997 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD Suceava protestează faţă de o măsură fiscală care vizează „strict clientela PNL”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează