Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 oct 2007 - Anul XII, nr. 239 (3614)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Week-end la Lille

PIM la Festivalul de carte şi bandă desenată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Graficianul satiric sucevean Mihai Pânzaru PIM a participat la sfârşitul săptămânii trecute, în Franţa, la cel de-al VIII-lea Festival de carte şi bandă desenată de la Lille.

Împreună cu graficianul şi BD-istul (creatorul de bandă desenată) Alexandru Ciubotariu, designerii Duţu Petrişor şi Ana Maria Nica şi scriitoarea Cornelia Petrescu, el a reprezentat România la standul organizat de Asociaţia Culturală „Printemps Roumain”.

Invitaţia de participare la această prestigioasă manifestare, care reuneşte reprezentanţi de edituri, librării, asociaţii culturale şi antrenează personalităţi din diverse domenii artistice (scriitori, plasticieni - cu precădere creatori de bandă desenată, muzicieni...), a venit din partea preşedintelui Asociaţiei Culturale „Printemps Roumain” din Lille, prof. univ. Cozmin Lucău, originar din comuna Fundu Moldovei, fiul profesorului şi iconarului Filon-Lucău Dănilă. Cozmin Lucău i-a făcut propunerea încă din vara acestui an, când s-a întâlnit cu PIM în Belgia, unde acesta, în calitate de „ambasador cultural” al CUB-ului (Clubul Umoriştilor Bucovineni) şi al Colegiului PIM, a participat la cel de-al IV-lea Salon Internaţional de Bandă Desenată de la Bruxelles.

La manifestarea de la Lille („un randez-vous literar pentru toată familia”, cum au numit-o organizatorii, întrucât vizitatorii erau de toate vârstele, de la copii, mari „consumatori” de bandă desenată, până la cei mai vârstnici cititori) care s-a desfăşurat la Centrul Sportiv al oraşului, echipa „Printemps Roumain” a avut o prestaţie apreciată.

Alături de expoziţia Asociaţiei Creatorilor de Bandă Desenată din România a fost expusă şi o selecţie cu lucrările participanţilor ultimelor două Saloane Naţionale de Umor de la Suceava (care au avut ca temă BANII şi FEMEIA). Totodată s-au realizat portrete ale vizitatorilor standului, iar volumele scriitoarei Cornelia Petrescu (româncă stabilită la Grenoble) s-au vândut având ca „bonus” portretul cumpărătorului creionat pe loc de Mihai Pânzaru PIM.

Dar PIM a prezentat la Lille („pour conesseurs”) şi cărticica de buzunar, ilustrată de el, „Povestea poveştilor” de Ion Creangă. Week-endul lui Mihai Pânzaru PIM de la Lille a fost însă o ieşire cu ţintă precisă: din această toamnă el coordonează nou înfiinţata secţie de bandă desenată de la Şcoala Populară de Arte „Ion Irimescu” din Suceava, o noutate absolută în sistemul românesc de învăţământ artistic. Iar contactul cu lumea benzii desenate din cadrul acestui festival reprezintă o „fereastră”, cum a spus el, pentru tinerii săi învăţăcei, care vor avea astfel posibilitatea să se afirme în anii următori la manifestări de gen de anvergură."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PIM la Festivalul de carte şi bandă desenată.
 Vizualizări articol: 1085 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
PIM la Festivalul de carte şi bandă desenată1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent