Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 oct 2007 - Anul XII, nr. 239 (3614)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Exces de zel

Amendat pentru că aşa a vrut şeful de post

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Un bărbat din Pătrăuţi a fost amendat de şeful de post din comună într-un mod care pune foarte multe semne de întrebare. Omul a fost sancţionat pentru o presupusă greşeală a altuia, care nu a primit decât un avertisment. Toată povestea s-a petrecut joia trecută. Vasile Varasciuc, în vârstă de 41 de ani, din comună, a fost tocmit să transporte o căruţă de lemne din pădure până la casa unui bărbat care cumpărase materialul lemnos. 

„În nici un caz omul ăsta nu are nici o vină”, spune chiar pădurarul

Cantitatea de material lemnos, 2 metri cubi, are aviz de însoţire completat de pădurarul Constantin Uriciuc, ca reprezentant al vânzătorului, Ocolul Silvic Pătrăuţi, şi este semnat de cumpărător, Nicuşor Breabăn. Trei poliţişti din comună, în frunte cu şeful de post, au oprit căruţa condusă de Vasile Varasciuc chiar în dreptul ocolului silvic din comună. Omul le-a prezentat liniştit oamenilor legii avizul de însoţite pe care îl avea asupra sa, explicându-le că el doar transportă lemnul, nici măcar caii şi căruţa nefiind în proprietatea sa, ci a pădurarului.

După ce a verificat actul, şeful de post Alexandru Duţuc a oprit transportul, anunţându-l pe căruţaş că ceva nu este în regulă. În act nu era precizată ora la care a plecat transportul din pădure.

La faţa locului a ajuns pădurarul, care a întocmit avizul, dar şi unul din şefii ocolului. I-au explicat omului legii că ora la care au făcut transportul nu a fost completată deoarece lemnul nu a fost luat dintr-un punct fix în care să fi fost depozitat.

„Lemnul a fost vândut legal, am tăiat bon şi am întocmit act de însoţire. Totul este în regulă, au căutat numai un nod în papură. Cum să completezi ora de plecare a transportului când cari lemn prin pădure şi oricând poţi să rămâi cu căruţa în drum? Le-am şi spus să mă amendeze pe mine dacă vor, pentru asta, în nici un caz pe omul ăsta, care nu are nici o vină”, ne-a spus pădurarul Constantin Uriciuc.

Procesul verbal întocmit de şeful de post contrazice ce scrie negru pe alb în avizul de însoţire

Şeful de post nu a putut fi însă convins să nu-l „ardă” chiar pe cel care nu era vinovat direct. I-a aplicat o sancţiune contravenţională de 700 de lei pentru că „a transportat cu un atelaj hipo, pe DJ 208V, cantitatea de 2 m cubi lemn de foc de esenţă de fag, fără ca în avizul de însoţire să fie înscrise menţiuni privind numele, prenumele delegatului sau ora plecării transportului”. Grav este că în procesul verbal, întocmit de şeful de post Alexandru Duţuc, se face referire la lipsa numelui delegatului, asta deşi pădurarul delegat a semnat avizul de însoţire cu numele şi prenumele.

Deşi consemnarea orei plecării transportului îi revenea pădurarului, omul legii a aplicat legea după reguli numai de el ştiute. L-a sancţionat drastic pe cel care efectua transportul, în timp ce pădurarul care a întocmit actul (în fapt pentru nereguli în completarea actului a fost aplicată sancţiunea) a primit doar un avertisment scris.

L-a sancţionat pentru că a avut o atitudine sfidătoare

Vasile Varasciuc crede că a fost amendat de şeful de post din răzbunare. „Pur şi simplu m-a vânat. A auzit probabil prin sat că ştiu unele lucruri despre ce abuzuri face, şi a ţinut să mă amendeze, nu contează că sunt vinovat sau nu”, spune omul. Şeful de post Alexandru Duţuc nu-şi reproşează nimic.

„Avem informaţii că se fac mai multe transporturi pe zi cu acelaşi aviz de însoţire. De aceea am solicitat ora la care a plecat transportul. Iniţial, pentru că este vorba de o abatere minoră, am dorit să aplicăm doar avertismente. L-am amendat doar pe acest bărbat pentru că a avut o atitudine sfidătoare faţă de noi, refuzând să coopereze. Am acţionat numai în litera legii”, încearcă să se disculpe şeful de post.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amendat pentru că aşa a vrut şeful de post.
 Vizualizări articol: 806 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Amendat pentru că aşa a vrut şeful de post5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează