Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 dec 2012 - Anul XVII, nr. 300 (5205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Zâmbeşte! Este gratis!

Se spune că o zi în care nu ai zâmbit, ai irosit-o degeaba. Obişnuim să bocim ocaziile în care, în loc de un surâs, pe obrajii persoanelor din jur se rostogoleşte nestingherită o lacrimă. Urmează confruntări deschise cu conştiinţa. Acum, lucizi fiind, privim reacţiile dintr-o altă sferă, jurăm înţelepciune deplină pentru viitoarele dispute.

În tot acest timp continuăm neobosiţi şi însetaţi după diversitate. Nu avem timp să-i mulţumim poştaşului pentru corespondenţă, femeii responsabile de curăţenia pe scară sau pur şi simplu unei persoane care ne-a fost de folos, s-a întipărit în mintea noastră, că toţi aceşti participanţi ai vieţii sociale sunt datori să întreprindă aceste activităţi mai ales dacă sunt recompensaţi financiar.

Nu îndrăznesc să relatez o situaţie în care vizionând serialul favorit, o bătaie uşoară în uşă ne face să tresărim, ce a urmat este evident. Cu un zâmbet proptit pe chip ieşim în întâmpinare, numai că în locul unei personalităţi, un biet nevoiaş ne acostează umil cu mâna întinsă, dar nu mai avem timp să ascultăm, să privim dincolo de aparenţe, am devenit egoişti, fără suflet, iar apoi ne întrebăm în pragul disperării unde au dispărut cei care altădată ne sprijineau...

O faţă crispată întotdeauna alungă anturajul, dar un zâmbet animează şi cea mai „muribundă” zi. Am fost proiectaţi cu un scop pe Pământ şi acela este de a înfrunta fiecare situaţie cu un surâs şi cu speranţa zilei de mâine. Nu există replică mai bună într-o ploaie de acuze, ca puterea unei figuri zâmbitoare. Suntem setoşi după un zâmbet, de aceea poate oferindu-l cuiva nu vom muta munţii din locul lor, dar putem reanima speranţa unei alte şanse sufletelor decăzute.

Dacă astăzi totul se taxează, zâmbetul indiferent de cantitate este gratis, aşadar, folosiţi-l fără moderaţie!

Aurelia RIVNIC

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zâmbeşte! Este gratis!.
 Vizualizări articol: 2823 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zâmbeşte! Este gratis!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei