Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 nov 2012 - Anul XVII, nr. 273 (5178)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şi pereţii din Suceava au Cai Verzi

Între 12 şi 13 noiembrie la Auditoriul Joseph Schmidt al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, s-a difuzat pelicula „Şi caii sunt verzi pe pereţi” în regia lui Dan Chişu.

Filmul are ca subiect iluzia îmbogăţirii în România şi aduce ca exemplu un cuplu de tineri care s-ar fi putut îmbogăţi şi doi bătrâni care, din cauza lipsei de cunoştinţă a tehnologiei moderne, pică în plasa binecunoscutelor spam-uri şi îşi pierd toate economiile.

La difuzarea din 13 noiembrie a fost prezent şi regizorul Dan Chişu, care a invitat publicul să poarte un dialog deschis, la final deschizând sesiunea printr-o sintagmă simplă: „Toţi visăm la cai verzi pe pereţi...”. În cadrul acesteia a răspuns pe larg întrebărilor referitoare la ambiguitatea finalului, conceptul, precum şi inspiraţia pe care a avut-o în crearea acestui film.

Nu au lipsit nici momentele umoristice, acesta declarând „Dacă mă lăsaţi, aş putea vorbi două zile despre acest film, deşi l-am făcut acum 2 ani. Am unul realizat anul trecut - despre acela aş putea vorbi opt zile”. 

Pentru crearea şi promovarea acestui film, regizorul a declarat că a avut ca buget 224.000 de Euro şi că s-a lucrat în principal cu 4 personaje (interpretate de: Adrian Titieni, Tudor Smoleanu, Anca Florescu şi Ionuţ Vişan).

Nu a ezitat să-şi exprime regretul referitor la faptul ca Municipiul Suceava nu beneficiază de un cinematograf în care să se poată viziona filmul în mai bune condiţii, cu toate că a felicitat universitatea pentru calitatea ridicată a sunetului de care Auditoriul „Joseph Schmidt” dispune.

Peliculele s-au difuzat cu sala plină, fiind prezenţi atât elevi de liceu cât şi studenţi, profesori şi persoane din afara mediului educativ.

Seara de film s-a încheiat printr-o invitaţie la un Concert Cameral Instrumental care a avut loc pe 14 Noiembrie şi la piesa de teatru „Cerere în căsătorie” pe 15 noiembrie, ambele având loc la Auditoriul „Joseph Schmidt”.

Monica BUJANOVSCHI

Palatul Copiilor Suceava

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi pereţii din Suceava au Cai Verzi.
 Vizualizări articol: 1205 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şi pereţii din Suceava au Cai Verzi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei