Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 oct 2012 - Anul XVII, nr. 255 (5160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A murit cavalerismul?

”L-am întâlnit exact în momentul în care nu mai visam la el și va rămâne ideal câtă vreme îmi va ține sufletul în palme...” 

Își mai găsește oare un fragment dintr-o carte veche transpunerea in realitatea zilelor noastre? Într-o societate în care toate lucrurile se derulează cu celeritate, în care căutăm să obținem totul fără prea mari eforturi, fără migală și trudă, mai găsim oare timp să ne hrănim sufletul cu un gram de iubire?

Ne rătăcim în efortul de a obține un confort fizic, căutăm satisfacții în plăceri iluzorii, dar cât timp ni-l mai dedicăm prietenilor, familiei, perechii iubite?

Ne motivăm eșecul relațiilor prin nepotrivire de caracter, dar în loc să încercăm să le reparăm, suntem dispuși, dornici chiar, să încercăm ceva nou, căci e limpede că relațiile de lungă durată sunt învechite. Nu ne mai ținem de mână, nu ne mai facem cadouri fără a aștepta o recompensă, încetăm să ne mai respectăm atât ca și cuplu, dar și ca indivizi. Octavian Paler spunea că avem timp pentru toate, nu e timp doar pentru puțină tandrețe...

Se ridică adeseori  întrebarea dacă a murit cavalerismul. Oare l-a ucis recesiunea? Poate comunismul? Nu. Respectul, doamnelor, la fel ca toate lucrurile majore din viața noastră, trebuie câştigat. Ne plângem că au apus zilele în care domnul galant ne deschidea ușa larg pentru ca noi să pășim nestingherite. Nici Săru’mâna” nu mai are rezonanță, parcă apostroful i-a furat însemnătatea. Iar complimentele sincere au fost alungate de replici stupide de agățat. Poate nu se mai fac serenade sub clar de lună, însă un buchet de trandafiri, trimis chiar prin curier, nu va fi niciodată demodat.

Vina este însă divizată. Lumea modernă se bazează pe reciprocitate. Ca să fii respectată și alintată trebuie să ai la rândul tău un comportament decent. Exemplul personal are o putere fantastică. Vom fi tratate așa cum pretindem doar dacă merităm, dacă avem atitudine, demnitate și stimă de sine. Femeile sunt însă de ceva vreme încoace mai.. accesibile. Nu au uitat bărbații cum să cucerească o femeie. Doar că nu mai merită efortul.

 

Delia MIHAI

Facultatea de Drept,

Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”, Iași

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A murit cavalerismul?.
 Vizualizări articol: 1822 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
A murit cavalerismul?2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei