Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 nov 2011 - Anul XVI, nr. 283 (4881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

180 km la oră ... Sfârşitul poveştii

Secolul 21 ! Vă spune ceva acest lucru ? Bănuiesc că nu. Este secolul vitezei în care ne pierdem cu toţii. Suntem manipulaţi zilnic de ceea ce ne înconjoară ... Deschidem televizorul şi ne sunt transmise mesaje ce ne acaparează minţile. Mergem la muncă şi ni se spune ce să facem, dăm drumul la radio şi e la fel. Suntem controlaţi cu toţii în această viaţă.

Vi se pare important ? Ei bine, nu este! Această manipulare, acest control nu este nici pe departe la fel de periculos ca şi controlul vitezei asupra noastră. Mergem la job sau la şcoală şi ne dăm seama că nu avem timp să facem nimic din ceea ce ne-am plănuit, apoi apare stresul. Alergăm de la unul la altul cu o viteză neobişnuit de lentă, dar care de fapt întrece 180 km la oră.

De ce s-ar grăbi toată lumea ? Nu asta îşi spun toţi ? Toată lumea te întreabă de ce te grăbeşti fără să îşi dea seama că ei personal se grăbesc. Devine chiar ironic dacă te opreşti şi analizezi toata situaţia. Când o să auzim "Nu mă grăbesc, am timp!" atunci ar trebui să ne punem o întrebare continuă.

Românul ! Este vreun român care să nu aibă o maşină ? Ei bine, sunt dar în număr destul de mic. Fani ai cailor putere pe două sau patru roţi există pretutindeni. De când s-a "inventat" acest secol al vitezei numărul deceselor a crescut semnificativ. Nu există o zi în care să nu auzi că cel puţin opt oameni au murit în accidente de maşină sau motocicletă. Care e cel mai trist lucru? Majoritatea sunt tineri. Iată cele mai "preţioase păpuşi" ale Vitezei. Tinerii din ziua de azi sunt cei mai mari fani ai acesteia. Adrenalina creşte pe măsură ce experimentează mai mult dar sunt şi multe cazuri în care, fără să aibă experienţă, aceştia îşi întrec limitele în şofat şi cauzează de cele mai multe ori multe decese . O problemă ar fi şi faptul că, odată cu ei pleacă si pasagerii lor. Câţi oameni nu au decedat din cauza imprudenţelor tinerilor ? Prea mulţi.

Permisul de conducere se obţine uşor dar, după părerea celor mai mulţi dintre şoferii tineri punerea în practică lasă de dorit. Bineînţeles limitele de viteză, radarele, amenzile sau suspendarea permisului temporar nu reprezintă o piedică pentru tinerii aflaţi la volan. Înnebuniţi de viteză, ca nişte marionete, inconştienţi se urcă la volan cu sau fără permis. Viteza minimă ? 100 km la oră. Apoi ce urmează ? 180 sau 200 km la oră şi ... Sfârşitul poveştii.

Nu merită să vă riscaţi vieţile doar pentru că viteza pune stăpânire pe voi. Rupeţi sforile şi scăpaţi din mâna acestui "păpuşar" pentru că toţi puteţi face asta ! Voinţa proprie a existat mereu şi încă există. Nimeni nu te poate conduce cu adevărat. Numai tu eşti stăpânul tău. Sunt sigură de asta !

Adelina SAHLEAN
Clasa a VIII-a, Bucşoaia      
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 180 km la oră ... Sfârşitul poveştii.
 Vizualizări articol: 966 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
180 km la oră ... Sfârşitul poveştii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei