Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 nov 2011 - Anul XVI, nr. 265 (4863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De ce ar trebui să rămâi

Se observă cu ochiul liber faptul că oamenii încep să îşi judece ţara cu cruzime. Orbiţi de atâta politică, românii nu mai ştiu să îşi aprecieze patria. De aceea, mulţi dintre ei decid să plece în străinătate. Dar motive pentru care să rămână vor fi scoase la lumină...

 

De ce să pleci în afară, să vizitezi cetăţi şi castele prin numeroase ţări, când ele stau şi te aşteaptă în toată Transilvania, de exemplu. Castelul Peleş sau Castelul Bran, care au mereu porţile deschise, şi adună mereu turişti. Români? Prea puţini. Oraşe precum Braşov, Sibiu, Sighişoara, împreună cu peisajele din jur creează un tablou unic în lume, ce trebuie văzut neapărat. Cetatea Alba Iulia. O cetate medievală unică, plină de istorie vă aşteaptă să o vizitaţi şi să vă relaxaţi plimbându-vă printre zidurile ei. Oraşe precum Cluj, Timişoara sau Iaşi trebuiesc vizitate. Multitudinea de muzee, case memoriale, monumente. Toate trebuie vizitate pentru a-ţi putea aprecia ţara suficient din punct de vedere turistic. 

Studiile în străinătate. Un alt "hobby" al românilor. Mai trebuiesc menţionate toate facultăţile din ţară ? E suficient să ne orientăm spre două oraşe - Iaşi şi Cluj, ce au o importanţă culturală şi istorică semnificativă, prezintă două universităţi extrem de bune. „Alexandru Ioan Cuza” şi „Babeş Bolyai”. Aceste două facultăţi le pot întrece cu mult pe altele din străinătate şi totuşi nu observă nimeni. Preferă să înveţe în străinătate crezând că acolo totul e superior. De asemenea şi liceele numeroase din aceste oraşe nu sunt mai prejos. Două oraşe cu o importanţă culturală evidentă, dar totuşi invizibilă.

Un ultim motiv pentru care ar trebui să rămâi în România este credinţa. Mii de catedrale, biserici, mânăstiri din toată ţara oferă liniştea de care ai nevoie. Un proiect recent "Pelerinaj în Bucovina" a demonstrat acest lucru. 

Avem o ţara pe care merită să o cunoaştem cu adevărat, să o apreciem şi să nu o părăsim niciodată. Patria, patrie rămâne. 

Adelina SAHLEAN

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce ar trebui să rămâi.
 Vizualizări articol: 522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
De ce ar trebui să rămâi3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei