Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 oct 2011 - Anul XVI, nr. 254 (4852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prea târziu pentru regrete...

De câte ori nu ne-am dorit să putem da timpul înapoi, să putem schimba ceva, orice odată cu ajungerea în punctul dorit? De câte ori nu ne-am dorit să ne ascundem undeva, departe de lumea în care trăim, fără a ne mai face griji că deciziile mai mult sau mai puțin inspirate ne vor ajunge din urmă, mai devreme sau mai târziu? Poate că de prea multe ori; poate că ne gândim de prea multe ori la asta zilnic, săptămânal etc. Cu siguranță toți vrem ca la un moment dat, cuvintele ce le-am zis mai sus să nu fie decât un coșmar din care să ne trezim cât mai repede cu putință. Însă cruda realitate este departe de a ne îndeplini acest vis frumos, sau mai bine zis, realitatea de foarte puține ori va fi de acord cu dorințele noastre, nobile, frumoase, pline de pasiune uneori. De foarte multe ori, poate chiar fără să ne dăm seama, ne amăgim singuri crezând în naivitatea noastră că va fi bine, că vom găsi o rezolvare și pentru asta, că a doua oară nu vom mai fi atât de ghinioniști etc. Ce bine ar fi dacă lucrurile ar sta așa și viața nu ar încerca de câte ori crede ea de cuviință să ne pună in dificultate.

De fapt, ceea ce vreau să subliniez este următorul lucru: viața, timpul, niciodată nu vor sta după dorințele noastre, niciodată nu ne vor aștepta; din păcate! Vor trece pe lângă noi, ne vor face din mână și ne vor spune: ”Prostia și plăcerea se plătesc MEREU, mai devreme sau mai târziu”! Poate că sentimentul cu cea mai mare durere sufletească este ”regretul”! El este cel care nu ne dă pace, care ne chinuie, pe alții mai puțin, pe alții mai mult, însă clar ne chinuie pe toți la un moment dat. Cu greu ne putem reveni dintr-o situație în care am greșit lamentabil, știind că in mâinile noastre au stat o mulțime de alte decizii care duceau la un sfârșit mai fericit, dacă nu perfect!!!

A regreta este ceva firesc, un sentiment întâlnit la fiecare persoană de pe pământul acesta; orice am face, oriunde ne-am duce, nu putem împiedica acest sentiment să ne innunde viețile într-o anumită clipă a superbei noastre trăiri...din păcate! Știți ce putem face? La urma urmei, este simplu în teorie, nu? Tare bine ar fi, însă în practică este enorm de greu! Tuturor ne este greu să ne rupem de trecut, să lăsăm amintirile care pentru o perioadă mai lungă sau scurtă de timp ne-au umplut viața; la urma urmei, asta înseamnă a nu regreta - a te rupe de trecut, a-l lasa în urmă, a-l privi cu bucurie, si nu cu tristețe, a ști să îți amintești clipele frumoase! Important este a ști să faci dintr-o decizie proastă, neinspirată avută în trecut, o decizie extrem de importantă, de relevantă și de corectă pe viitor; să consideri fiecare eșec un fapt neîntâmplător, cu o enormă importanță pe viitor!   

Cosmin Chiriac

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prea târziu pentru regrete....
 Vizualizări articol: 950 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Prea târziu pentru regrete...4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei