Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 aug 2011 - Anul XVI, nr. 187 (4785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Chiar şi singur poţi face „TOTUL”!

Toţi avem la un moment dat un acelaşi gând: Pentru ce să ne zbatem, dacă nu se întâmplă nimic? Pentru ce să scriem sau să vorbim, dacă nu se schimbă ceva ? Schimbarea nu vine într-un mod miraculos, nu poţi cere ploii mai multă ploaie sau soarelui mai mult soare, lucrurile vin de la sine: încet, încet...dar sigur!

Vorbeam astăzi cu un prieten deosebit şi se întreba acelaşi lucru: pentru ce ? Hai să ne gândim dacă într-o cameră sau lume, ce vreţi voi, nu ar fi decât  întuneric...oamenii nu ar şti ce înseamnă lumina, dar tu ştii ! Ai învăţat-o, ai descoperit-o...Nu poţi de unul singur să luminezi întreaga încăpere sau toate colţurile lumii, dar aprinzând acel băţ, arătând acea lumină...câţiva o vor cunoaşte, o vor simţi, o vor înţelege şi o vor duce mai departe în cameră, încetul cu încetul, pentru că stă în natura umană să se sperie de un lucru necunoscut, o altă mentalitate, un alt stil de a trăi…Dar dacă tu trăieşti în ignoranţă, în laşitate, în negativism, spunându-ţi: “degeaba, degeaba am descoperit eu lumina, că oricum nu se va schimba nimic." Surpriză! Din momentul în care le arăţi celor din jur ce tu ai descoperit, deja ai schimbat ceva...ei cunosc ce înseamnă lumina, cum arată o cameră, cum arăţi tu…dacă nu vei aprinde însă acea flacără, atunci degeaba ai descoperit-o tu, pentru că nimeni, niciodată nu va şti decât de întuneric, inclusiv tu vei uita de existenţa acelei lumini!

Fii tu omul pe care vrei să îl ai în faţa ochilor şi cineva va învăţa din comportamentul tău; fii tu cel ce învaţă de la tine şi de la cel ce îţi greşeşte, ca să nu-i repeţi greşeala; respectă-i pe toţi cei care îţi greşesc pentru că şi tu greşeşti la rândul tău şi, momentan nimeni nu-i perfect dar tindem ce-i drept la perfecţiunea altora. Mai întâi fii tu perfect, perfecţiunea văzută de tine, nu impusă de percepţiile celorlalţi!

Aa...şi amintiţi-vă mereu, cum voi nu vreţi să fiţi marionete şi să vi se impună un punct de vedere, nu faceţi aceeaşi greşeală: nu judecaţi prin propriile percepţii ce sunt general valabile doar în universul vostru!

Şi eu mai am de învăţat…şi mă bucur…şi trăiesc!

Simona VOIAŞCIUC

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chiar şi singur poţi face „TOTUL”!.
 Vizualizări articol: 1022 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Chiar şi singur poţi face „TOTUL”!5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari draga Simo! trimis de
(10 aug 2011, 19:32:08
ce-mi cauti aici jurnalistoo?laughing felicitari stiam eu ca esti isteata:D chiar imi place articolul:*

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei