Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 apr 2011 - Anul XVI, nr. 88 (4686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cultura şi tradiţia la coadă în topul priorităţilor (II)

Până acum transportul la spectacole a fost plătit cu greu de elevi, iar pentru costume s-a zbătut domnul profesor, din cunoştinţele sale, să împrumute câteva, însă nu se pot descurca la infinit aşa. Întrebaţi ce şi-ar dori să se întâmple cu formaţia de dansuri în viitor, tinerii nu spun decât că ar vrea sa fie promovaţi aşa cum merită, să fie ajutaţi sa evolueze, nu să fie uitaţi undeva în lumea lor, departe de ceea ce le place să facă, iar domnul profesor are o singură dorinţă, nu pentru el ci pentru aceşti tineri talentaţi care merită să fie remarcaţi, aceea de a primi fonduri care să-i ajute la achiziţionarea măcar a unui rând de costume populare, pentru că, spune el, aceasta este cea mai mare problemă pe care o au acum. Sunt dorinţe simple, care pe ei i-ar face fericiţi şi i-ar ajuta să ajungă departe şi importanţi pentru societate. ”Din cauza acestor probleme m-am gândit să renunţla acest proiect, cel mai probabil din toamnă, dar până atunci speranţa mea este că vom găsi totuşi sprijinul necesar pentru a continua, pentru că este păcat de aceşti tineri care şi-au pus sufletul în tot ceea ce au făcut până acum”, declară domnul profesor.

L-am întrebat pe domnul profesor Ciprian Hreţcanu dacă este promovată cultura în România şi ce părere are despre modul în care se face, iar răspunsul dânsului a fost unul pe măsură: ”Cultura românească de astăzi este dată de scandal, de Fernando de la Caransebeş, de Zăvoranca şi Columbeni, de politicienii care nu se mai satură de putere şi de legalizarea drogurilor. Altceva ar trebui să însemne cultura mai ales în rândul tinerilor, dar, din păcate, asta este ceea ce se promovează astăzi ca fiind cultura noastră. Oamenii şi lucrurile care ar trebui să conteze cu adevărat sunt undeva la coadă în topul priorităţilor noastre ca popor.”

Din păcate aceasta este realitatea. Ori din lipsa interesului, ori din alte motive cultura  românească lasă tot mai mult de dorit. Tineri talentaţi, care doresc să promoveze cultura şi să ducă mai departe tradiţiile sunt de cele mai multe ori opriţi din cauze banale: nu au costume, nu au bani pentru deplasări, nu au un loc unde să se pregătească. Avem pretenţia ca tinerii sa fie integraţi în societate, să ia parte la dezvoltarea şi conducerea ei, dar nimeni nu se implică, nimeni nu îi ajută, nu sunt promovaţi aşa cum ar trebui. Unde vor ajunge oare tinerii în viitor? Ce se va întâmpla cu tradiţiile şi cultura românească? Cel mai probabil vor fi uitate, vor fi trecute pe o treaptă mai puţin importantă şi se vor pierde uşor, uşor în timp.

Alexandra-Anamaria ALEXANDRU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cultura şi tradiţia la coadă în topul priorităţilor (II).
 Vizualizări articol: 850 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Cultura şi tradiţia la coadă în topul priorităţilor (II)3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei