Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mar 2011 - Anul XVI, nr. 56 (4654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ne merităm soarta?

 

România nu produce destul. Ca să fie bine, ar trebui să exportăm mai mult decât importăm, adică, daca exportăm mărfuri în valoare de 100 miliarde euro şi importăm mărfuri in valoare de 200 miliarde euro, rămânem datori cu 100 miliarde de euro.

Agricultura în România e în mare parte de subzistenţă, la fel ca acu’ o mie de ani. Țăranul român merge la câmp tot cu sapa în spate (dar cu telefonul mobil în buzunar). În majoritatea ţărilor dezvoltate, cam 2% din populaţie se ocupa de agricultură, în ţara noastră cam jumătate din populaţie trăieşte la ţară şi mare parte din ei se ocupă de agricultură. Chiar şi aşa, am ajuns să importăm legume, fructe, chiar şi carne care pot fi produse în România fără probleme.

Industria e şi ea la pământ şi nu ştiu ce aşteptăm. Nu suntem capabili să construim fabrici? Importăm telefoane mobile, calculatoare, televizoare etc. Toate acestea ar putea fi produse şi în România. Totuşi, poate cer prea mult, nu suntem capabili să construim o autostradă, în timp ce alţii construiesc staţii orbitale şi acceleratoare de particule.

E conducerea de vină? În politică au ajuns doar oameni bogaţi. Au ajuns ei bogaţi prin muncă cinstită? Să fim serioşi. Țara noastră e condusă de hoţi. Nici măcar nu avem pe cine să alegem, mi-e scârbă să merg la vot fiindcă ştiu că nu se va schimba ceva.

Totuşi, şi oamenii sunt de vină. Mă uit în jur şi văd o ţară depravată, de manelişti, de hoţi, de beţivi, de oameni ignoranţi şi superstiţioşi, de babe pupătoare de icoane şi de moaşte. Cele mai vândute ziare din ţara asta sunt tabloidele, la televizor sunt numai tâmpenii, fiindcă asta le place românilor.

Unii spun să ne rugăm la D-zeu ca să fie mai bine. Nici un zeu nu va salva ceva. Noi trebuie să facem ţara asta mai bună. Biserici s-au construit peste tot, s-au băgat mai mulţi bani în religie decât în cercetare. Cercetarea e la pământ. Oamenii deştepţi au plecat din ţară, acolo au laboratoare echipate, acolo se investeşte în cercetare.

Probabil educaţia e problema. Dacă românii ar fi mai bine educaţi, mai înţelepţi, ar face alegeri mai bune, inclusiv alegerea conducătorilor. Educaţia în România se bazează pe memorare, nu pe înţelegere, adică se învaţă mult şi prost. În ţările dezvoltate educaţia se bazează pe calitate, nu pe cantitate.

Refuz să cred că românii sunt proşti din naştere.

 

Ştefan CARAS

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ne merităm soarta?.
 Vizualizări articol: 807 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Ne merităm soarta?4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei