Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 feb 2011 - Anul XVI, nr. 44 (4642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noi i-am ales…ei ne “conduc”

 

Deși sunt dezamăgită de guvernarea actuală, urmăresc zilnic spectacolul politic de pe meleagurile noastre. Unii spun ca nu-i interesează politica, alţii preferă să adopte statutul Elveţiei, însă eu realizez că până la urmă politica ne influenţează viaţa, că din păcate  de cei de la putere depinde prosperitatea noastră, libertatea si succesul nostru.

Mă îngrozeşte faptul că suntem conduşi de un “căpitan de nava”, că avem parte de o guvernare haotică, o guvernare care funcţionează după principiul clientelismului, incompetenţei, corupţiei şi a nepotismului.

De doi ani de zile, cei de la conducere ne tot vorbesc de criza financiară, însă nimeni nu a reuşit să o definească, să ne spună ce a provocat-o şi de ce suntem în situaţia asta. S-au folosit de criză pentru a-şi ascunde incompetenţa politică, nepriceperea în domeniu şi mai ales adevăratele lor interese.

Nu avem un partid “curat”, un om politic necompromis (spun om politic pentru că în România nu există politicieni ci doar oameni cu diferite interese care pretind că fac politică), prin urmare, nu mai există alternative… totul se îndreaptă spre un imens eşec, eşec care va duce la dispariţia democraţiei (dacă ea există).

Suntem cetăţenii unei ţări în care ambasadori sunt ziariştii care laudă puterea, în care Parchetul  primeşte “ordine de sus” cu privire la dosarele care trebuie cercetate, trăim în ţara în care al treilea om în stat falsifică rezultatul unui vot important şi nu păţeşte nimic. Totul se întâmplă în faţa noastră! Ei ne demonstrează în fiecare zi că România se află în CRIZĂ însă nu realizează că principala problemă a societăţii româneşti este criza morală. Dar, românul se scuză repede şi uită uşor fără să îşi dea seama că e spectatorul celui mai prost film românesc, un film care se apropie de final şi din păcate va fi un final tragic pentru noi, cei care am plătit biletele pentru vizionarea acestui film!

Nu credeţi că ne-a luat prea mult timp pentru a ne da seama că “raţiunea” ne-a condus treptat către un devotament fata de NIMIC?

Asta e ce am semănat, asta e ce adunăm acum! Am crezut în promisiuni prosteşti, ne-am lăsat cumpăraţi de două pungi de făină şi trei găleţi…iar acum cerem ajutor…nu e oare prea târziu? Dacă ne-au prostit o dată, să le fie ruşine, dar dacă ne-au prostit de două ori să ne fie nouă ruşine ! DA, noua, poporului!

 

 

Oana NETBAI,

Universitatea Ștefan cel Mare

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi i-am ales…ei ne “conduc”.
 Vizualizări articol: 1097 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Noi i-am ales…ei ne “conduc”4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un mare adevar! trimis de
(23 feb 2011, 14:30:42
In acest articol ai reusit sa surprinzi foarte bine adevarul din jurul nostru.Felicitari! Tine-o tot asa caci ai sanse foarte mari sa reusesti in acest domeniul.Desi,eu te-as vedea in politica...parca acolo e locul tau!Viitorul iti surade caci ai talent!
2.   Old news! trimis de
(23 feb 2011, 19:38:27
Mda ... Foarte frumos discursul daca nu ar fi un mare cliseu. Acelasi lucru il auzi in fiecare zi pe Antena3. Ai reusit sa scrii 10 fraze fara sa-mi spui nimic. Felicitari!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei