Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 feb 2011 - Anul XVI, nr. 38 (4636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Conversaţie in lift

Într-o după-amiază veneam liniştită din oraş. În faţa blocului o vecină, de care nici nu ştiam, se chinuia să deschidă uşa. Luase nişte haine de la uscat şi cada în care erau puse o incomoda. Am sărit să-i deschid repede uşa şi imediat remarc că bătrâna de-abia mergea, iar cada cu pricina era prea grea pentru ea, am ajutat-o până la lift, timp în care ea îmi zice: „Fată dragă, ia şi trăieşte-ţi viaţa, pentru că la vârsta mea nu o să mai poţi nici să ieşi până în faţa blocului”.

Mă uitam cu milă la ea şi ulterior aflu că fiecare vecin o ajuta cu ceva, unul îi ducea gunoiul, altul îi făcea cumpărăturile....

Urcăm în lift şi ea îmi zice: „Voi, tinerii, nu mai ştiţi să vă bucuraţi de viaţă”. Deja mă punea pe gânduri această femeie şi nu rezist prea mult şi o întreb curioasă să aflu ce vrea să îmi transmită: „De ce spuneţi asta, ce însemnă viaţa pentru dumneavoastră”. Îmi răspunde: „Viată înseamnă fiecare moment, să te bucuri de fiecare clipă, de natură, de oameni de lângă tine, de tot ce te înconjoară”

Ajung la etajul ei, coboară, îi dau cada, închide uşa, dar în urma ei au rămas multe întrebări fără răspuns, m-a lăsat într-o meditaţie profundă până am intrat în apartament.

E adevărat că se zice „dacă nu ai un bătrân, să-ţi cumperi”, ei trec printr-o viaţă întreagă, au acea înţelepciune de care mulţi dintre noi avem nevoie.

Mi-am amintit să sun o cunoştinţă cu care nu mai vorbisem de mult. Cuvintele ei îmi rămăseseră întipărite în minte, meditam asupra vieţii, a ceea ce trăiam acum şi ceea ce este de fapt.

Noi, tinerii, ducem o viaţă cam bizară - şcoala, casă, calculator, internet, discotecă, dar oare la asta se referea ea să trăim fiecare moment? ... cu siguranţă nu.

M-am gândit mai profund şi am realizat că de fapt nu ştiu dacă sunt prea mulţi care ştiu cum să o trăiască.

Consider că televizorul, calculatorul şi chiar internetul sunt cei mai mari duşmani ai noştri. E adevărat că aflăm informaţii utile cu ajutorul lor, dar pierdem cea mai mare perioadă din timp aflând din diferite emisiuni, rubrici cum îşi petrec vedetele timpul. Astfel ne pierdem timpul nostru pe care am putea să îl petrecem mergând la o plimbare, în parc, la un picnic, să privim cerul înstelat, să stăm pur şi simplu pe malul unei ape curgătoare, să inspirăm aerul curat al naturii, să ascultăm murmurul plăcut al apei, să te bucuri de tot ce te înconjoară, să te bucuri împreună cu prieteni, cu familia, cu persoana iubită.

Dar câţi se mai gândesc la asta? Doar dacă e o ,,tonă” de băutură în zonă, vine toată lumea - cam asta au în cap unii tinerii azi.

Întâmplarea din lift mi-a schimbat viziunea asupra vieţii.

 

 

Gabriela GOGU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conversaţie in lift.
 Vizualizări articol: 665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Conversaţie in lift5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei